barci gonflabile

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mertec
utilizator nou
utilizator nou

barci gonflabile

Mesaj de mertec » 13 Noi 2008, 00:35

ce inseamna o barca gonflabila ? ma poate ajuta cineva ? vreau sa cumpar o barca de pescuit la stiuca , ptr. 2persoane si nu stiu ce sa aleg , nu am experienta la * barci gonflabile *, am un motor yamaha de 5kp si nu stiu cu ce barca sa il inperechez ?
:?:

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 21 Noi 2008, 17:11

daca vrei barca pt motor de 5 cp nu este buna barca de 2 per am eu una de 4 per care se potriveste cu greutatea si puterea motorului tau[material tip sendvici cu podea pvc si scaune gonflabile fara placa pt motor nu este Seahawk II]

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Noi 2008, 17:25

eu am motor 5 cai suzuki 4 timpi
merg cu un kingfisher de 2,70 m, este foarte ok

ovidiu
veteran
veteran

Re: barci gonflabile

Mesaj de ovidiu » 21 Noi 2008, 18:36

mertec scrie: am un motor yamaha de 5kp si nu stiu cu ce barca sa il inperechez ?
:?:
imperecheaza-l cu 2,7 - 3,5m depinde si cu ce cari barca, ce masina...etc
orienteaza-te si in functie de disponibilitati.
eu ma dau pe Dunare cu 3m si suzuki de 2,5cp.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 21 Noi 2008, 19:49

@ ovidiu"eu ma dau pe Dunare cu 3m si suzuki de 2,5cp"

vrei sa spui mai multe despre modul in care se comporta combinatia ta ?

si pe mine ma bate gindul sa imi iau o barca pt Dunare si sincer sa fiu habar nu am ce sa aleg .

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Noi 2008, 20:46

pai .. barca mea este gri 3m lungime, 1,35m latime balonul are 37-38cm diametru, cu motorul merge bine....eu sunt f multumit si de viteza si de tot, urca cu o medie de 10-12km/h in amonte masurat cu gps-ul .
prinde peste...iar placile de tego pe care le-am pus pe fund sunt de mare talent, cand imi trage vibratia se transmite prin schelet catre placi care scot un sunet ratlle adica se simte pana in placa de tego! :wink:
Ai mp.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

tego!?

Mesaj de Cracus » 22 Noi 2008, 20:32

ovidiu scrie:pai .. barca mea este gri 3m lungime, 1,35m latime balonul are 37-38cm diametru, cu motorul merge bine....eu sunt f multumit si de viteza si de tot, urca cu o medie de 10-12km/h in amonte masurat cu gps-ul .
prinde peste...iar placile de tego pe care le-am pus pe fund sunt de mare talent, cand imi trage vibratia se transmite prin schelet catre placi care scot un sunet ratlle adica se simte pana in placa de tego! :wink:
Ai mp.
poti sa-mi spui si mie cum este acest material-tego!!??
as dori sa-mi achizitionez si eu o barca si as vrea sa stiu cum pot sa montez aceste placi pe o baraca cu fund gonflabil,daca se poate intrucat nu-mi permit una noua cu podina din tego!!!
care este duferetnta intre podina din tego si cea din aluminiu la kingfischer???

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Noi 2008, 20:54

tego este un material din straturi de furnir lipite intre ele cu un adeziv special si la o temperatura + presiune mare.
este rezistent la apa,daca este bine presat si se preteaza a fi prelucrat.
comparativ cu aluminiul,....pai asta este mai usor decat tego.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Noi 2008, 21:52

Si mai bun!Mi-e ,in timp, tego a inceput sa se umfle usor pe margini... :cry: Adevarul este ca nu mai imi trebe momentan ,ca de doua saptamani mi-am facut barca praf!Si am aruncat-o,asa ca...Citesc topicul cu interes, deoarece pana la vara cand merg la Dunare ar trebui sa achizitionez alta!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Noi 2008, 22:26

Tego pe care-l folosesc eu nu are nici pe naiba ...ba mai mult are ple suprafata un strat de ceva dur...habar nu am cum ii zice... imita ciresul indian sau teckul chinezesc...:)

Are 8mm grosime, si eu am 95kg si tine chiar bine, oricum vine si chila umflata cat pot de tare si practic eu cand stau in picioare greutatea se distribuie uniform.
Barca mea cu tot cu placi cantareste cam 35kg, sunt 2 placi de tego care-mi intra in portbagaj, in fata am 3-4 bucati de Al.
aveti aici poza:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7037

Ca o paranteza: tego e cadou de la tata-socru! Sa traiasca! :)

Pt a evita eventuale infiltratii de apa, am dat placile pe marginile unde am taiat sa fie in forma barcii cu niste ulei de in, apoi cu lac pe canturile alea... , nu prezinta nici cel mai mic semn de umflare sau ceva de gen. Si in alti ani am folosit tego...chiar aveam o placa de vreo 5 ani...cu 2 straturi de ulei de in si 2 de lac am facut-o cadou ca nu se potrivea la barca actuala.

Scrie răspuns