discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

ovidiu,
te go pe care il folosesti tu este unul de buna calitate si cine te-a sfatuit si indrumat sa il protejezi cu ulei de in si lac,a facut foarte bine,pt ca in timp,oricat de bun si calitativ ar fi el,tot incepe sa se umfle si sa prinda apa pe margini asa cum i s-a intamplat lui zamfi.
eu zic ca cel mai bine,se poate proteja si placa de tego si barca daca pe marginea placii de tego aplici un furtun subtire taiat (dai cu silicon si apoi bagi furtunul),iar la imbinare placilor folosesti profil de aluminiu de la termopane
p.s. barca ta este din aia manufacturata de tanti aia din Bucuresti??
-
ovidiu
- veteran

-
nu e din bucuresti este de pe langa oltenita.
si mi-e lene sa fac tot tangoul descris de tine, ar fi ideal, dar o spal odata la 10 iesiri, si chiar nu are nimic daca nu are pe margini, nu le pun placile lipite intre ele..las 5-10 mm spatiu sa nu se frece marginile fiindca se duce lacul.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Cracus
- utilizator constant

-
ovidiu scrie:nu e din bucuresti este de pe langa oltenita.
si mi-e lene sa fac tot tangoul descris de tine, ar fi ideal, dar o spal odata la 10 iesiri, si chiar nu are nimic daca nu are pe margini, nu le pun placile lipite intre ele..las 5-10 mm spatiu sa nu se frece marginile fiindca se duce lacul.
placile de tego se pun doar pe partea interioara sau si pe exterior???
-
Zamfi
- veteran

Cracus scrie:ovidiu scrie:nu e din bucuresti este de pe langa oltenita.
placile de tego se pun doar pe partea interioara sau si pe exterior???
Eu il puneam doar in interiorul barcii...Taiat exact dupa fundul barcii.Pe exterior...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
mertec
- utilizator nou

ms mult pentruri raspunsuri dar intrebarile nu sau terminat aici , cu o asfel de barca se poate pescui la rapitor ? nu sunt probleme cu intepatul barcii la recuperarea pestelui in barca . ieste mai buna barca cu chila de plastic ? am inteles ca barcile cu chila de plastic au o deplasare mai alunecoasa pe apa iar podeaua dura de aluminiu sau textolid ,tego ... ieste mai indicata la pescuitul din picioare respectiv pescuitul de rapitor unde practic se sta mai mult in picioare cand pescuiesti doi din barca . :(
-
mertec
- utilizator nou

???????.
sunt detinatorul unei boli icurabile =PESCUITUL
-
danr
- Site Admin

eu kingfisher-urile pe care le-am folosit ani de zile n-am reusit sa le intep niciodata in nimic, practic nu ai cum
materialul este foarte rezistent, ai putea cel mult sa il zgarii
o persoana sta bine in picioare in 2,70 cu podina cu scandurele, in plus ai avantajul ca e mai usoara si o rulezi cu totul
podina completa iti ofera un oarecare avantaj la confortul in barca dar vine cu dezavantajul greutatii sporite si a timpului pierdut cu montarea/demontarea ei
un alt motiv pentru existenta podinei complete este chila gonflabila, podina vine peste ea si o preseaza in jos in pozitie
mai exista si modele de barci cu podina gonflabila
daca vrei sa pescuiti 2 insi in picioare ti-ar trebui un 3m sau 3,30m cu podina completa
-
SorinM13
- senior

mertec scrie: ieste mai buna barca cu chila de plastic ? am inteles ca barcile cu chila de plastic au o deplasare mai alunecoasa pe apa

*
da ai dreptate, dar:
barca cu podea "din plasic" este acel RIB rigid-inflatable-boat, ori tie la motorul de 5 cai pe langa ca te costa mai mult cca 50% aprox nu te ajuta cu nimic. RIB-ul te avantajeaza la inaintare in viteza (nu e cazul la 5hp) ,valuri abordate la viteza, acostare in coditii de teren nefavorabil ...
partea problematica este transportul, barca neavand nicio posibilitate de pliere.
*
indiferent ce golflabila cumperi, cu 5 hp ambarcatiunea nu intra in glisaj asa ca aproape nu conteaza alunecarea sau frecarea cu apa.
*
dupa cum spunea si danr inainte materialul din care sunt confectionate o sa te uimeasca prin calitate, dar asta o sa o observi singur si in timp (cioate,pietre,inghet,soare)
-
danr
- Site Admin

referitor la glisaj te contrazic, am vazut pe dunare un prieten cu un 3,30 cu chila si podina in glisaj cu un 4 cai 2 timpi
totul tine de echilibrarea greutatii in barca
-
andreiberecleanu
- junior

danr scrie:referitor la glisaj te contrazic, am vazut pe dunare un prieten cu un 3,30 cu chila si podina in glisaj cu un 4 cai 2 timpi
totul tine de echilibrarea greutatii in barca
Cu 3.30 nu cred. Am niste prieteni dementi in Ploiesti care s-au pus la niste calcule matematice si teste nesfarsite la Snagov.
Concluzia: glisajul l-au obtinut pe pneumatica cu chila (evident podina rigida) la 30kg/1CP. S-ar putea sa spun tampenii, nu bag mana-n foc, dar mi-au trimis un filmulet cu una de 235cm si 5CP: Demenţă curata!
Nu stiu cum naiba sa-l postez.