Barci aluminiu sau fibra

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Aug 2008, 15:28

revin cu aceasta eterna dilema!

L-am tot asteptat pe Adelin sa intre la ananghie si sa imi vanda mie barca lui. Da' daca ii merge bine, acu nu am ce sa fac...

Deci: as vreo o barca in jur de 3,5-4 si nitel metri.
Ideea mea e ca ar fi mai comod sa fie pana in 100 de kg, asa incat sa o pot urca pe masina. Cum o sa fac treaba asta cu o barca de 100 de kg nu mi-e foarte clar inca, dar mai studiez.

Variantele ar fi:

Barca aluminiu tip Linder (400 e cam 9-10.000 RON), Mariner (ceva mai ieftine). Am o retinere (in plus fata de pret) ca daca o tii la soare prajesti oua in ea. In plus, nu stiu cat de rezistente sunt la impact.

Barca de fibra: ceva interesant ar fi cam asta: http://www.watersport.ro/index.php?page ... t&Itemid=3
pretul e chiar ok.
Ma gandesc ca asta de 3,4 m e ok pt doua persoane.
Inafara de forma de cada cu imbunatatiri pe care o are, problema e ca nu am nici un fel de date despre ea si sunt putin sceptic la cum s-ar descurca pe apa cu valuri. Am suna t la producator, nu are asa ceva in Bucuresti de vizualizat.
Oricum, vazuta cu un ochi chior, inspira stabilitate....
Parca la Sarulesti am vazut ca un concurent avea asa ceva (varianta mai mare parca). Daca stiti careva cine ....

Porta-bote, inafara ca e foarte practica de carat, s-ar putea totusi sa nu fie un exemplu de stabilitate. In plus, varianta care ar fi interesanta (12 picioare) ar fi la noi vreo 2000 EUR (www.xxx.ro). parca e cam mult...

Astept sugestii!
Ia zii Tudore, nu seamana copaia aia din fibra cu favorita ta Carolina Skiff?

:D
near the beer

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2008, 15:41

Sper ca realizezi ca nici Nicu Vlad nu poate pune singur pe masina o barca de 100 kg, oricum nu fara sa faca praf si barca si masina. ;) Chiar in doi, daca sunteti mai pispirii/mici de statura o sa aveti probleme.

Din punctul asta de vedere porta-bote e singura solutie, daca te-ai saturat de gonflabile :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2008, 15:50

costica_fishing scrie: Ideea mea e ca ar fi mai comod sa fie pana in 100 de kg, asa incat sa o pot urca pe masina. Cum o sa fac treaba asta cu o barca de 100 de kg nu mi-e foarte clar inca, dar mai studiez.

Imagine

P.S cea din poza e de aluminiu.
Barca :D

QED :arrow: :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2008, 16:00

Practica difera nitel, in partile esentiale :lol: Oricum, cu fatuca poate e exagerat, dar daca ai genul ala de portbagaj-gratar de mari dimensiuni, un barbat normal fizic o urca fara sa zgarie masina.
Chestia e ca majoritatea portbagajelor care se gasesc urmaresc linia plafonului, si lovesti imbinarea aia de deasupra usilor daca incerci manevra asta.

Asta din poza e mai lat decat masina.
Cu lacrimi Bastus!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Aug 2008, 16:02

Tavi scrie:
costica_fishing scrie: Ideea mea e ca ar fi mai comod sa fie pana in 100 de kg, asa incat sa o pot urca pe masina. Cum o sa fac treaba asta cu o barca de 100 de kg nu mi-e foarte clar inca, dar mai studiez.

Imagine

P.S cea din poza e de aluminiu.
Barca :D

QED :arrow: :lol:
Asta e modelul de 2m. Pe cele de 3m si mai mult nu le mai ridici. Si oricum omori masina. La barcile astea trebuie peridoc.
Costica, copaia aia nu are nimic comun cu Carolina skiff inafara de faptul ca pluteste. :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2008, 16:07

Deci se poate, aia e ideea.
Portbagajul ala e de maxima valoare combinat cu rotitele ce se ataseaza de barca rezulta ca iti poti cara barca singur cam pe aceleasi coclauri pe care mergi si cu pneumatica de 30 de kile de gat.
Poate chiar mai usor. Asa ca devine interesanta o barcuzta de-asta de aluminiu.
Aveti careva idee de unde fac rost de o lista de preturi pt. barcile de aluminiu (nm) marine?
Ca la mail nu raspund :cry:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2008, 16:11

Pai da, dar in functie de masina pe care o ai, trebuie sa faci proiectul de prtbagaj :lol: si sa te duci la vreun atelier de sudura cu el. Teoretic pare simplu, dar practica te omoara de multe ori in Romania :lol:.

Si mai e chestia pe care ai sesizat-o si tu, ca barcile de aluminiu se incing ingrozitor.
Cu lacrimi Bastus!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Aug 2008, 16:22

Gerula scrie:Pai da, dar in functie de masina pe care o ai, trebuie sa faci proiectul de prtbagaj :lol: si sa te duci la vreun atelier de sudura cu el. Teoretic pare simplu, dar practica te omoara de multe ori in Romania :lol:.

Si mai e chestia pe care ai sesizat-o si tu, ca barcile de aluminiu se incing ingrozitor.
In general barcile de aluminiu se amenajeaza. Se pune un plansu drept, cauciuc sau mocheta pe jos, dupa aia nu se mai incing.
Chiar week-end-ul viitor voi pescui pe o barca Marine amenajata. Am mai pescuit pe ea si nu se incinge nimic.
Ca si la celelalte barci trebuie insa sa fii atent cand acostezi sa nu se loveasca. Singura barca cu care nu sunt atent de loc e Porta Bote care poate fi tarata prin cioburi, cuie, lovita cu ce vrei fara sa aibe nimic.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2008, 16:25

tudor scrie: Asta e modelul de 2m. Pe cele de 3m si mai mult nu le mai ridici. Si oricum omori masina. La barcile astea trebuie peridoc.
Costica, copaia aia nu are nimic comun cu Carolina skiff inafara de faptul ca pluteste. :lol:
Nu e de 2 e de 3m si are 37 kg. Nu cred ca e chiar asa nasol pt. masina.
Producatorul zice ca inclusiv modelul de 4.10 m si 65 kg poate fi transportat pe masina.
Mai multe detalii aici:
http://www.marine.cz/SortimentCJ_UK/indexCJ_UK.htm

E mai elegant cu peridocul, dar e un compromis acceptabil si asta.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Aug 2008, 16:29

Gerula scrie:Pai da, dar in functie de masina pe care o ai, trebuie sa faci proiectul de prtbagaj :lol: si sa te duci la vreun atelier de sudura cu el. Teoretic pare simplu, dar practica te omoara de multe ori in Romania :lol:.

Nu e asa. In general sunt cam doua sisteme de prindere ale portbagajului, pe sine sau in locasuri pe plafon. Producatorul de barci din siteul indicat mai sus vinde si portbagajul din poza, deci nu e nevoie de improvizatii la atelierul de sudura.

Scrie răspuns