Barca seahawk ||
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fmg scrie:Ovidiu, tu ai mers cu o astfel de barca cu motor sau parerea ta se bazeaza pe altceva?
Multumesc

daca te uiti in poza de mai sus o sa vezi ca barcile cu oglinda motor incorporata, au niste prelungiri ale baloanelor laterale dincolo de oglinda; barca ai nu are... o sa aiba probleme cu orizontala doar daca pui motorul pe ea, motorul meu suzuki de 2,5cp are 13kg, si 14kg (1L) cu combustibil, de la alte firme au minim 17kg, cred ca se va dezechilibra serios barca... cred ca merge electric sau ceva mic pe benzina si omul/pilotul in mijlocul barcii, altfel nu-l vad bine.
zic si eu...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Hai ca ma bag si eu in vorba.
Eu zic urmatoarele
1- monteaza suportul si umfla barca bine, la presiunea maxima admisa
2- pune motorul de 2-2.5 CP, si incearca sa nu il turezi la maximum. Mergi usurel si o sa mearga bine
In primul rand trebuie sa tinem cont ca Seahawk II nu e o barca care sa liseze. Va mege la deplasament doar. Daca turezi la maximum motorul o sa i se ridice (scoale) varful afara din apa, dar viteza in plus ioc.
Pe vremulri am avut o Honda de 2 CP pe un Intex seahawk 2 (2 arab) din pvc ordinar si pe un Sevy FishHunter, tot PVC ordinar. Si mergeau. Se cam lipeau de apa dar mergeau pe la 10 km/h.
Eu zic urmatoarele
1- monteaza suportul si umfla barca bine, la presiunea maxima admisa
2- pune motorul de 2-2.5 CP, si incearca sa nu il turezi la maximum. Mergi usurel si o sa mearga bine

In primul rand trebuie sa tinem cont ca Seahawk II nu e o barca care sa liseze. Va mege la deplasament doar. Daca turezi la maximum motorul o sa i se ridice (scoale) varful afara din apa, dar viteza in plus ioc.
Pe vremulri am avut o Honda de 2 CP pe un Intex seahawk 2 (2 arab) din pvc ordinar si pe un Sevy FishHunter, tot PVC ordinar. Si mergeau. Se cam lipeau de apa dar mergeau pe la 10 km/h.
Ca sa evit pozitia incomoda la marsul cu barca seahawk ii, dupa ce am pus motorul electric pe viteza a 3-a, am legat sfoara de la ancora de manerul motorului, de acolo pe fiecare parte a barcii am tras cate un fir pe dupa inelul de fixare al suportului de motor (cel ce l-am postat mai sus) si am condus-o perfect stand pe mijlocul barcii cu fata la directia de mers si cu cate o sfoara in fiecare mana.
Referitor la greutatea motorului, si motorul elecric impreuna cu acumulatorul cred ca sunt mai grele decat cel termic. E drept ca acumulatorul sta in barca dar tot in spate. Eu am 97 kg si initial am sezut pe balon lateral-spate. E drept ca in fata a mai stat un prieten cu vreo 75 kg.
Referitor la greutatea motorului, si motorul elecric impreuna cu acumulatorul cred ca sunt mai grele decat cel termic. E drept ca acumulatorul sta in barca dar tot in spate. Eu am 97 kg si initial am sezut pe balon lateral-spate. E drept ca in fata a mai stat un prieten cu vreo 75 kg.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Am cumparat barca
si am iesit cu ea pe apa...pe lac.
- se monteaza, umfla f usor...cca 10 min...pompa e cu dublu sens
- se cara f usor umflata
- greutatea maxima acceptata pentru motor este de 13.7 kg si puterea 2CP (asta scrie pe barca)
- am stat singur in barca pe locul unde se poate monta suportul motor (85 kg) si nu s-a rasturnat (a iesit jumatate din apa dar nu s-a rasturnat)
- daca esti singur in barca si vrei sa tragi la vasle cu spatele (ca la lotcile pescaresti) ai probleme ca fata e in apa si spatele ridicat (o sa vad cum o sa fie cu echipament)
- in picioare e aproape imposibil sa stai (o sa incerc 2 plagi de tego)
- e mult mai greu de strans decat de montat; din cate am mai auzit exista pompe care fac si vid; sigur la montaj din fabrica a fost vidata pentru ca la prima deschidere de valva vedeam cum se umfla singure baloanele.
- ce nu mi-a placut: valva din podea care daca nu esti atent poti sa o lovesti si sa-i scoti capacul.
Multumesc tuturor pentru povete.

- se monteaza, umfla f usor...cca 10 min...pompa e cu dublu sens
- se cara f usor umflata
- greutatea maxima acceptata pentru motor este de 13.7 kg si puterea 2CP (asta scrie pe barca)
- am stat singur in barca pe locul unde se poate monta suportul motor (85 kg) si nu s-a rasturnat (a iesit jumatate din apa dar nu s-a rasturnat)
- daca esti singur in barca si vrei sa tragi la vasle cu spatele (ca la lotcile pescaresti) ai probleme ca fata e in apa si spatele ridicat (o sa vad cum o sa fie cu echipament)
- in picioare e aproape imposibil sa stai (o sa incerc 2 plagi de tego)
- e mult mai greu de strans decat de montat; din cate am mai auzit exista pompe care fac si vid; sigur la montaj din fabrica a fost vidata pentru ca la prima deschidere de valva vedeam cum se umfla singure baloanele.
- ce nu mi-a placut: valva din podea care daca nu esti atent poti sa o lovesti si sa-i scoti capacul.
Multumesc tuturor pentru povete.
Intr-adevar eu am luat o pompa electrica de la o saltea pneumatica, care face si vid si asa reusesc sa o mfac sa incapa in husa.fmg scrie: din cate am mai auzit exista pompe care fac si vid; sigur la montaj din fabrica a fost vidata pentru ca la prima deschidere de valva vedeam cum se umfla singure baloanele.
Vezi ca valva din podea se apasa innauntru si nu mai ai cum sa o lovesti accidental.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!