Barca seahawk ||

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Apr 2009, 13:24

daca esti singur in barca aia e grav, trebe obligatoriu prelungitor de maner altfel iti lungesti mana la vreo 165cm :D sau stai langa motor si te rastorni e si asta o solutie.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

fmg
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fmg » 16 Apr 2009, 13:31

Exista si varianta cu echipamentul in prova, in mars. Pe loc nu cred ca se rastoarna.

fmg
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fmg » 16 Apr 2009, 14:02

Ovidiu, tu ai mers cu o astfel de barca cu motor sau parerea ta se bazeaza pe altceva?
Multumesc

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Apr 2009, 15:01

fmg scrie:Ovidiu, tu ai mers cu o astfel de barca cu motor sau parerea ta se bazeaza pe altceva?
Multumesc

Imagine

daca te uiti in poza de mai sus o sa vezi ca barcile cu oglinda motor incorporata, au niste prelungiri ale baloanelor laterale dincolo de oglinda; barca ai nu are... o sa aiba probleme cu orizontala doar daca pui motorul pe ea, motorul meu suzuki de 2,5cp are 13kg, si 14kg (1L) cu combustibil, de la alte firme au minim 17kg, cred ca se va dezechilibra serios barca... cred ca merge electric sau ceva mic pe benzina si omul/pilotul in mijlocul barcii, altfel nu-l vad bine.

zic si eu... :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

fmg
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fmg » 16 Apr 2009, 15:06

La acelasi lucru m-am gandit si eu (modul de asezare al placii pt motor) cand am intrebat daca cineva a mers cu o astfel de barca cu motor termic.
Poate se gaseste cineva care a folosit o astfel de pereche si ne lamurim.

Multumec

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 16 Apr 2009, 16:33

Hai ca ma bag si eu in vorba.

Eu zic urmatoarele
1- monteaza suportul si umfla barca bine, la presiunea maxima admisa
2- pune motorul de 2-2.5 CP, si incearca sa nu il turezi la maximum. Mergi usurel si o sa mearga bine ;-)

In primul rand trebuie sa tinem cont ca Seahawk II nu e o barca care sa liseze. Va mege la deplasament doar. Daca turezi la maximum motorul o sa i se ridice (scoale) varful afara din apa, dar viteza in plus ioc.
Pe vremulri am avut o Honda de 2 CP pe un Intex seahawk 2 (2 arab) din pvc ordinar si pe un Sevy FishHunter, tot PVC ordinar. Si mergeau. Se cam lipeau de apa dar mergeau pe la 10 km/h.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 16 Apr 2009, 23:22

Ca sa evit pozitia incomoda la marsul cu barca seahawk ii, dupa ce am pus motorul electric pe viteza a 3-a, am legat sfoara de la ancora de manerul motorului, de acolo pe fiecare parte a barcii am tras cate un fir pe dupa inelul de fixare al suportului de motor (cel ce l-am postat mai sus) si am condus-o perfect stand pe mijlocul barcii cu fata la directia de mers si cu cate o sfoara in fiecare mana.
Referitor la greutatea motorului, si motorul elecric impreuna cu acumulatorul cred ca sunt mai grele decat cel termic. E drept ca acumulatorul sta in barca dar tot in spate. Eu am 97 kg si initial am sezut pe balon lateral-spate. E drept ca in fata a mai stat un prieten cu vreo 75 kg.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

fmg
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fmg » 21 Apr 2009, 11:15

Am cumparat barca :) si am iesit cu ea pe apa...pe lac.
- se monteaza, umfla f usor...cca 10 min...pompa e cu dublu sens
- se cara f usor umflata
- greutatea maxima acceptata pentru motor este de 13.7 kg si puterea 2CP (asta scrie pe barca)
- am stat singur in barca pe locul unde se poate monta suportul motor (85 kg) si nu s-a rasturnat (a iesit jumatate din apa dar nu s-a rasturnat)
- daca esti singur in barca si vrei sa tragi la vasle cu spatele (ca la lotcile pescaresti) ai probleme ca fata e in apa si spatele ridicat (o sa vad cum o sa fie cu echipament)
- in picioare e aproape imposibil sa stai (o sa incerc 2 plagi de tego)
- e mult mai greu de strans decat de montat; din cate am mai auzit exista pompe care fac si vid; sigur la montaj din fabrica a fost vidata pentru ca la prima deschidere de valva vedeam cum se umfla singure baloanele.
- ce nu mi-a placut: valva din podea care daca nu esti atent poti sa o lovesti si sa-i scoti capacul.
Multumesc tuturor pentru povete.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 21 Apr 2009, 18:26

fmg scrie: din cate am mai auzit exista pompe care fac si vid; sigur la montaj din fabrica a fost vidata pentru ca la prima deschidere de valva vedeam cum se umfla singure baloanele.
- ce nu mi-a placut: valva din podea care daca nu esti atent poti sa o lovesti si sa-i scoti capacul.
Intr-adevar eu am luat o pompa electrica de la o saltea pneumatica, care face si vid si asa reusesc sa o mfac sa incapa in husa.
Vezi ca valva din podea se apasa innauntru si nu mai ai cum sa o lovesti accidental.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 22 Apr 2009, 19:16

Am vazut-o azi la Metro SV, 699 fara TVA, 831 lei cu TVA :twisted: Parca as lua-o pe langa flota caiac si catamaran, ambele gonflabile, pentru coborari pe Bistrita. Un pic cam scump totusi, nu?

Scrie răspuns