Barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Iun 2011, 21:17

@ Florin

personal folosesc o gonflabila de 2.7m de la Baracuda cu un motor Suzuki de 2.5cp si pescuiesc numai pe Olt si uneori pe Dunare su Delta ( foarte rar).
am in jur de 120kg si mai car dupa mine un bagaj destul de consistent si ca volum cat si ca greutate.
ma declar extrem de multumit de ceea ce detin de 2 ani de zile si cred ca este alegerea optima pentru pescuitul pe care il fac si il practic cat si pentru accesibilitate si portabilitate.

p.s. nu uita sa iei in considerare ca in Romania nu prea ai puncte de acces la apa, respectiv pontoane, docuri sau rampe de lansare a barcii, in cele mai multe cazuri trebuie sa o iei in spinare ( singur sau cu un prieten) sa o pui pe apa - si crede-ma ca asta e partea usoara, sa vezi cand trebuie sa o ridici de pe apa ca sa nu o tarasti pe pietre, scoici, bete sau stanci si asta dupa o zi de pescuit, o adevarata placere daca esti singur :twisted:
cat priveste motorul, orice motor de la 4cp si 4T in sus este de la 25kg si este al draqu de naspa sa cobori cu el in brate pe dig, mal abrupt, stanci sau namol
dar toate astea o sa le inveti si singur, sunt convins, numai ca atuncea o sa injuri de mama focului :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 09 Iun 2011, 21:57

Cam cate iesiri cu barca faci pe an, Adi? Ca idee, sa pot compara, pentru ca am fix aceasi barca. Ceva probleme la lipituri?
Btw, cu 2 cai jumate, daca stai la limita in spate (pe placa motor), reusesti s-o faci sa gliseze?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Iun 2011, 22:29

in 2009 - 22 iesiri cu barca
in 2010 - 23 iesiri cu barca
in 2011........................sper la mai multe, dar depinde de vreme. :wink:
nici o problema la lipituri deocamdata - da doamne sa ramana asa (amicul meu are una de 2.4m mai batrana putin ca a mea si nu o ingrijeste cum o fac eu si inca nu are nimic)
sa gliseze cu 2.5cp?? :shock: :shock:
doamne mariuse, ce'ti veni frate, este imposibil, nici goala fara nimic in ea, chiar si fara om nu gliseaza.
este prea mare si prea lata pt motorul asta.
am pus pe ea si 6cp si cu mine in barca nu a glisat, dar era la limita, insa cu amicul meu care cantareste cat jumatea mea a intrat in glisaj imediat.
consider ca la gabaritul meu si la ce car dupa mine un 8cp ar fi ideal sa poata glisa, insa ................nu cadreaza cu pescuitul pe care il fac si nici nu vreau sa ajung la spital bolnav de hernie ori cu vre'o vertebra deplasata de la carat motorul, nu merci :D

p.s. daca stai pe placa motor, poti cel mult sa o dai peste cap dar in nici un caz nu vei glisa, pentru asta trebuie sa stai undeva mai spre mijloc :wink:

David Florin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de David Florin » 09 Iun 2011, 23:44

@adiwolf Merci de sfat, o sa iau in considerare :wink:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 10 Iun 2011, 08:35

adiwolf scrie:in 2009 - 22 iesiri cu barca
in 2010 - 23 iesiri cu barca
in 2011........................sper la mai multe, dar depinde de vreme. :wink:
nici o problema la lipituri deocamdata - da doamne sa ramana asa (amicul meu are una de 2.4m mai batrana putin ca a mea si nu o ingrijeste cum o fac eu si inca nu are nimic)
sa gliseze cu 2.5cp?? :shock: :shock:
doamne mariuse, ce'ti veni frate, este imposibil, nici goala fara nimic in ea, chiar si fara om nu gliseaza.
este prea mare si prea lata pt motorul asta.
am pus pe ea si 6cp si cu mine in barca nu a glisat, dar era la limita, insa cu amicul meu care cantareste cat jumatea mea a intrat in glisaj imediat.
consider ca la gabaritul meu si la ce car dupa mine un 8cp ar fi ideal sa poata glisa, insa ................nu cadreaza cu pescuitul pe care il fac si nici nu vreau sa ajung la spital bolnav de hernie ori cu vre'o vertebra deplasata de la carat motorul, nu merci :D

p.s. daca stai pe placa motor, poti cel mult sa o dai peste cap dar in nici un caz nu vei glisa, pentru asta trebuie sa stai undeva mai spre mijloc :wink:
Am intrebat pentru ca a mea, dupa doi ani, a inceput sa se dezlipeasca putin, in zona talonului de sub vasla. Probabil ca am tras rau la vasle pe vant sau ceva de genu..
Eu cu un 4 cai aproape ca glisez. Am noujde kile si eram cu echipamentul in barca (ancora, giugele etc). Ma gandesc ca daca as mere fara echipament pe lac, cu chila unflata la refuz, as putea intra in glisaj.
Nu fac din asta un scop, este doar o curiozitate. :D de ce sa iesi fara lanseta? :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Nel Biggson
utilizator nou
utilizator nou

barci gonflabile

Mesaj de Nel Biggson » 18 Iul 2011, 14:16

Va salut. Sunt nou pe la voi. Dupa ce am studiat forumurile cu barci pneumatice si in special posturile lui mihai99 si ovidiu66 am ajuns la concluzia ca vreau Yamaha 340S sau Honwave T32 IE 2 comparabile ca performante si pret. Ambele au chila pneumatica cu presiune mare insa nu stiu daca sunt din Hypalon sau nu. Ajutati-ma sa ma decid. Gasesc ceva mai bun la 1100-1200 euro(3,2-3,8m, motor 15-20 hp)? Multumesc anticipat.

puland
utilizator constant
utilizator constant

pavilion contra tantarilor

Mesaj de puland » 18 Iul 2011, 15:10

caut sa cumpar un pavilion anti-tantari...sau muscar cum se mai numeste pe balta....are cineva vreo idee?

mihaif99
senior
senior

Re: barci gonflabile

Mesaj de mihaif99 » 18 Iul 2011, 17:38

Nel Biggson scrie:Va salut. Sunt nou pe la voi. Dupa ce am studiat forumurile cu barci pneumatice si in special posturile lui mihai99 si ovidiu66 am ajuns la concluzia ca vreau Yamaha 340S sau Honwave T32 IE 2 comparabile ca performante si pret. Ambele au chila pneumatica cu presiune mare insa nu stiu daca sunt din Hypalon sau nu. Ajutati-ma sa ma decid. Gasesc ceva mai bun la 1100-1200 euro(3,2-3,8m, motor 15-20 hp)? Multumesc anticipat.
Barcile pneumatice cu chila au o podina ca o placa plata din: placaj tego, sau aluminiu, sau chiar podina golflabila (o tehgnologie de inalta presiune 10 PSI aprox 1 Bar) iar sub podina se afla chila care se umfla la approx 3 PSI si formeaza un V sub barca.
Honwave IE nu e construita asa: v-ul chilei e format in tehnologie de inalta presiune, are un v mai ascutit si un comportament foarte bun, apropiat de o barca cu chila rigida (RIB). Dezavantajul e ca nu are podea plata, ci in V.

Pentru glisare (ma voi referi doar la Honwave)
Daca iesi singur si ocazional in doi cumpara Honwave 32ie cu un motor de 26 kg: 6 cp 4 t, sau 8 CP 2 T

Daca iesi mereu in doi si ocazional in trei cumpara Honwave T38ie si motor de 36 kg: 9.8 sau 9.9 CP 4 T: Mercury, Nissan, Tohatsu (acelasi motor)

Daca vrei sa iesi in trei sau patru si sa mergi tare pe apa mare (Dunare, lacuri mari) si ai ocazia sa pui barca pe peridoc sau ai o masina foarte incapatoare cumpara Honwave T38ie si un Honda de 20 CP (48 kg).

Pentru barci de hypalon trebuie sa te uiti la Achilles sau Avon. Dar vor costa cel putin dublu. O alternativa e Quicksilver Airdeck 340 Hypalon, care e ceva mai ieftina, cantareste 50 kg (la fel cat Honwave 38ie), dar nu e atat de seaworthy ca un Honwave 38ie. Quicksilver 340 gliseaza cu trei oameni daca are un motor de 9.9.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

Nel Biggson
utilizator nou
utilizator nou

barca gonflabila

Mesaj de Nel Biggson » 18 Iul 2011, 21:05

Buna seara. Va multumesc pt. raspunsul prompt.
Bugetul este de 1200 euro. Voi merge saptamanal pe Dunare(nu la pescuit) si cateva zile pe an la mare.
Frecvent 2 adulti + 1 copil, foarte frecvent singur, ocazional 3-4 adulti.
Imi recomandati pt. Honwave 32ie un motor mic. Nu pot pune un motor de 15 cp sa merg singur cu viteza(in specificatii accepta 15 cp)?
Nu gasesc pret la Quicksilver Airdeck 340 Hypalon, am gasit Quicksilver Sport Enduro 340(1198 euro) din Duratex HD si Quicksilver Airdeck Deluxe 340(1258 euro)- poate fi din hypalon la acest pret?
Nu mi-ati spus nimic de Yamaha 340S. Pare sa aiba tehnologie asemanatoare cu Honwave 32ie. Am gasit acest anunt http://www.okazii.ro/catalog/55484405/y ... alon-.html in care se spune ca o Yama 380S este din hypalon. Am dedus ca si modelul mai scurt 340s este din acelasi material.

Va rog sa ma lamuriti Domnule Mihai si cu aceste probleme.

mihaif99
senior
senior

Re: barca gonflabila

Mesaj de mihaif99 » 18 Iul 2011, 22:51

Nel Biggson scrie:Buna seara. Va multumesc pt. raspunsul prompt.
Bugetul este de 1200 euro. Voi merge saptamanal pe Dunare(nu la pescuit) si cateva zile pe an la mare.
Frecvent 2 adulti + 1 copil, foarte frecvent singur, ocazional 3-4 adulti.
Imi recomandati pt. Honwave 32ie un motor mic. Nu pot pune un motor de 15 cp sa merg singur cu viteza(in specificatii accepta 15 cp)?
Nu gasesc pret la Quicksilver Airdeck 340 Hypalon, am gasit Quicksilver Sport Enduro 340(1198 euro) din Duratex HD si Quicksilver Airdeck Deluxe 340(1258 euro)- poate fi din hypalon la acest pret?
Nu mi-ati spus nimic de Yamaha 340S. Pare sa aiba tehnologie asemanatoare cu Honwave 32ie. Am gasit acest anunt http://www.okazii.ro/catalog/55484405/y ... alon-.html in care se spune ca o Yama 380S este din hypalon. Am dedus ca si modelul mai scurt 340s este din acelasi material.

Va rog sa ma lamuriti Domnule Mihai si cu aceste probleme.
De ce nu recoamand 15, din motive de greutate Cel mai usor motor de 15 CP in 4T este Honda, 46kg si cel de 15 si cel de 20. Eu am zic ca la minimim pentru glisare trebuie
Motoarele de 9.9 CP mentionate de mine sunt totusi ceva mai usoare la 36 kg. Daca batul/spatele/portofelul te tine nu vad de ce nu ai pune unul de 9.9

Ce am recomandat eu e bazat pe regimul de utilizare Glisaj si greutatea componenteler+volumul la transport. Am recomandat minimum necesar pentru a intra in glisaj. Te rog citeste cu atentie ce am scris.

O barca de 320 cm este mica pentru mai mult de doi oameni, pentru 4 una de 3.80 este necesara. Cumpara cea mai mare barca pe care ti-o permiti/pentru care ai spatiu.
Quicksilver, are mmodelele 340 PVC si hypalon, daca nu zice ca e hypalon, nu este.
Nu stiu despre yam 340 s, dar nu pare sa aiba aceeasi tehnologie. In plus Honwave 380 este foare usor pentru marimea data (48kg). Daca utilizarea este in doi mai tot timpul, eu pe asta l-as cumpara pentru agrement, dar fiecare e liber sa aleaga ce isi doreste si ce gaseste.

Cu tote acestea barca din poza (anunt) daca este in stare buna si intr-adevar din hypalon (se poate verifica, daca zice ca are acte), cu peridoc cu tot pare o alegere foarte buna. Numai sa ai unde tine barca si peridocul. Ideal e ca o barca sa fie pe peridoc. O strangi iarna si o desfaci primavara. In sezon sta pe peridoc.
Pe aceasta barca as pune un motor de 15-20 CP, pentru ca nu trebuie sa il car cu mana!
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

Scrie răspuns