Barca pneumatica
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Alex_ scrie:Fratilor, voi stiti cat e un Zodiac de 2.70?
Alex_ scrie:Tavi, habar n-am cat e in Romania, dar Ceausescu a murit de mult, nu-i asa de greu sa iei de afara. Iar materialul si mai ales lipiturile nu se compara cu Kingfisher. De energoteam nu comentez, ca nu le-am vazut.
1. De acord, Ceausescu a murit.Alex_ scrie:Luati fratilor Kingfisher, ce pot sa zic Laughing
http://www.schlauchboot-markt.de/schlau ... diac-1.htm
2. In linku-ul dat de tine nu exista Zodiac de 2.70.
3. Am avut rabdare, am cautat pe site-ul indicat de tine si am gasit o barca sa zicem apropiata de 2.70:
Zoom 240 Latte,
max. Preis € 750, la cursul BNR 3,3408 RON/EUR = 2505.6 RON
asta fiind pretul de pe site-ul din Germania

Kingfisher 270 (intamplator au dimensiunea asta

No acu zi-mi si mie ce ai vrut sa ne comunici.
Mersi
Ca la un pret nu cu mult mai mare poti lua o barca facuta de cel mai cunoscut producator din domeniu, in locul uneia lipite pe genunchi intr-o baraca? De curiozitate, ai vazut vreodata o barca Zodiac pe viu? Citeste atent ce-a scris mihaif99, poate o sa-ti dai seama de ce actualele preturi la Kingfisher sunt de-a dreptul nesimtite.
-
- veteran
-
- veteran
Pretul la Kingfisher ar fi bun daca barca ar fi facuta dupa aceeasi tehnologie ca si Zodiac, cu accesorii de calitate similara etc. Nu este insa cazul. Mie mi se pare ridicol ca un manufacturier obscur din Romania sa practice preturi atat de apropiate de cele ale liderului mondial in domeniu, pentru produse net inferioare calitativ.
Importator Zodiac nu stiu sa existe in Romania, dar poti cumpara online fara grija, trebuie doar sa stii un pic de franceza sau germana.
Importator Zodiac nu stiu sa existe in Romania, dar poti cumpara online fara grija, trebuie doar sa stii un pic de franceza sau germana.
- StefanDinu
- veteran
Tu ai avut o barca KingFisher? Sau doar ne dam cu parerea?Alex_ scrie:Pretul la Kingfisher ar fi bun daca barca ar fi facuta dupa aceeasi tehnologie ca si Zodiac, cu accesorii de calitate similara etc. Nu este insa cazul. Mie mi se pare ridicol ca un manufacturier obscur din Romania sa practice preturi atat de apropiate de cele ale liderului mondial in domeniu, pentru produse net inferioare calitativ.
Eu am un KingFisher de 3m, cu podina de aluminiu, cu chila gonflabla, cu placa de motor si ROSIE !!!
In turneul AvP sunt o gramada de alte barci: Yamaha, Zodiac, AllArounder, Maxor, artizanale. Cu un motor de 44 ii cam iau pe majoritatea sau macar suntem la aceeasi viteza. Si retine cam una dintre cele mai mari barci.
Puncte slabe:
1. sistemul de vasle este prost ... dar il schimb.
2. sistemul de scaunele este prost ... dar il schimb.
3. greutate ... aici nu am ce-i face
4. ca la orice barca pneumatica sunt putine puncte de ancorare (juvelnic, agrafe, minciog,grip) ... dar rezolv si asta
Puncte tari:
1. super stabila in conditii de val si de vant foarte puternic chiar si cu doi oameni in barca
2. hidrodinamica remarcabila ... desi eram cam nemultumit de ea sunt din ce in ce mai impresionat.
3. foarte lejera si incapatoare ... o gramada de bagaje, 2 oameni si lanseuri in toate directiile - n-a murit nimeni.
O am de 2 ani ... nu are nici o problema pana in prezent la lipituri. Cea mai mare problema ramane insa greutatea, greutate generata in principal de podina de aluminiu, podina care permite insa instalarea unui motor de 10CP.
Nu stiu de ce zici ca king fisher sunt facute :intr-o baraca pe genunchi", eu am fost si am vazut cum se fabrica si nu am avut impresie proasta deloc.
Si eu am una de 2,4 m cu placa de mot si se comporta foarte bine dupa un an si jumatate, nu am avut nici un fel de probleme cu ea, iar preturile nu nust deloc nesimtite, daca tie ti se pare ca 600-700 de lei diferenta de la kingfisher la o barde de energo este o suma modica asta este dar eu zic ca din punct de vedere calitate pret kingfisher este OK.
Si eu am una de 2,4 m cu placa de mot si se comporta foarte bine dupa un an si jumatate, nu am avut nici un fel de probleme cu ea, iar preturile nu nust deloc nesimtite, daca tie ti se pare ca 600-700 de lei diferenta de la kingfisher la o barde de energo este o suma modica asta este dar eu zic ca din punct de vedere calitate pret kingfisher este OK.
Stefane, cred ca am avut deja barci cate n-o sa ai tu pana la sfarsitul vietii. Nu hidrodinamica e problema barcilor Kingfisher, nu am zis asa ceva.
Cu accesoriile proaste vad ca imi dai si tu dreptate, si inca nu ti-ai dat seama de toate problemele. Ai vazut de pilda la Zodiac din ce e facuta banda de contur, care mai preia socul/frecarea impactului cu un mal inalt/debarcader/beton? Ai comparat-o cu cea de la Kingfisher? Te-ai uitat vreodata la niste supape de Zodiac facut dupa 2004?
Problema principala e insa la lipituri. In doi ani n-aveai ce sa vezi, mai asteapta vreo 3.
Zander, ai intrucatva dreptate, am exagerat putin cand am spus "pe genunchi". Ca sa fim 100% corecti e o firma mica, ,ale carei posibilitati materiale sunt limitate, si care nu si-a putut permite tehnologia de lipire folosita de Zodiac.
Cu accesoriile proaste vad ca imi dai si tu dreptate, si inca nu ti-ai dat seama de toate problemele. Ai vazut de pilda la Zodiac din ce e facuta banda de contur, care mai preia socul/frecarea impactului cu un mal inalt/debarcader/beton? Ai comparat-o cu cea de la Kingfisher? Te-ai uitat vreodata la niste supape de Zodiac facut dupa 2004?
Problema principala e insa la lipituri. In doi ani n-aveai ce sa vezi, mai asteapta vreo 3.
Zander, ai intrucatva dreptate, am exagerat putin cand am spus "pe genunchi". Ca sa fim 100% corecti e o firma mica, ,ale carei posibilitati materiale sunt limitate, si care nu si-a putut permite tehnologia de lipire folosita de Zodiac.
Daca nu vrei cu motor raspunsul e simplu:
Bani putini:
Barca ruseasca - nu am experienta dar se pare ca multi o folosesc
Bani mai multi:
O ambarcatiune Gumotex - canoea "Palava" de exemplu, e relativ mare, usoara pentru cat e de mare, se pliaza mic merge repede shi se umfla imediat. Lumea nu stie de ele dar sunt excelente. Mai bune nu gasesti
Barca pentru motor mic:
Bombard - seria AX1, Ax2, Ax3, cu podina gonflabila de inalta presiune sau podina stinghii. Sunt usoare, si nimic nu se compara cu comoditatea sa o lansezi shi sa o stringi repede.
Daca ramai la ideeea unei barci de PVC construia artizanal (gen kingfisher) - vezi pe forumul de echipamente e unul care si-a luat o barcutza rosie la un pret excelent.
Bani putini:
Barca ruseasca - nu am experienta dar se pare ca multi o folosesc
Bani mai multi:
O ambarcatiune Gumotex - canoea "Palava" de exemplu, e relativ mare, usoara pentru cat e de mare, se pliaza mic merge repede shi se umfla imediat. Lumea nu stie de ele dar sunt excelente. Mai bune nu gasesti
Barca pentru motor mic:
Bombard - seria AX1, Ax2, Ax3, cu podina gonflabila de inalta presiune sau podina stinghii. Sunt usoare, si nimic nu se compara cu comoditatea sa o lansezi shi sa o stringi repede.
Daca ramai la ideeea unei barci de PVC construia artizanal (gen kingfisher) - vezi pe forumul de echipamente e unul care si-a luat o barcutza rosie la un pret excelent.