Barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Noi 2007, 15:30

costica_fishing scrie:5-6 stinghii are si Kingfisherul meu de 2,70. Ma gandeam totusi la ceva mai destept. Respectiv cu o chila mai bombata.
Asta a mea nu are deloc directie. O ia cum bate vantul..
Io ma mai dau si pe Dunare cu ea. Acu' mi'am luat si un motoras..

In fine....mi-ar fi placut ceva cu chila gonflabila, dar fara sa trebuiasca sa montezi mobilierul inainte sa pleci pe garla...Ideal era sa fie si podina gonflabila...

Costica, barca a venit cu ratza inclusa? :roll: parca, parca mi-as lua si io... :)
ca astia de la allroundmarine nu dau nici unn accesoriu moka.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 02 Noi 2007, 16:26

Fratilor, voi stiti cat e un Zodiac de 2.70? Chiar are rost sa dai 1000 de euro pe un Kingfisher facut pe genunchi, cu lipituri artizanale?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 02 Noi 2007, 16:29

tu mai crezi in Mos Craciun? "moca"?.... :?

De garla merita Kingfisher. Asta de 2,70, fara chila gonflabila. Doi oameni dau bine din ea.
Chila gonflabila = placi de melamina in plus = 10 kile in plus si 10 - 20 min la montaj in plus.

Si din asta a mea dam doi oameni stand in picioare.
near the beer

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Noi 2007, 16:55

Alex_ scrie:Fratilor, voi stiti cat e un Zodiac de 2.70? Chiar are rost sa dai 1000 de euro pe un Kingfisher facut pe genunchi, cu lipituri artizanale?
Nu stim cat e (in Romania) un Zodiac 270. Spune-ne, te rugam.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Noi 2007, 17:28

acum 1 ora am venit si eu de la Olt, unde ma probat noua achizitie - un Kingfisher de 2,7m, cu placa motor, si podina discontinua din stinghii...buna barca, stabila, incapatoare, materialul e bun zic eu...oricum la banii la care am luat-o e excelenta... :D ...maine o testam si la pescuit :wink: ...mi-as fi dorit si eu o chila gonflabila la ea, mai ales ca vreau sa-i pun un motor dar are un amic un motor de 6 cp pe una identica cu a mea si merge fara probleme si pe Olt si pe Dunare si baga Delta cu ea in fiecare an...mai greu incape in Renault-ul meu dar merge pe bancheta din spate...in portbagaj, scule si alte accesorii.

mi-au placut mult Energoteam-urile...Sorin are un de 2,4 si ma facut cu ea trena fara probleme pe Vidra...chila gonflabila, podina full...da King-ul io zic ca face totzi banii, chiar la pretu' de magazin :D

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 02 Noi 2007, 18:56

Tavi, habar n-am cat e in Romania, dar Ceausescu a murit de mult, nu-i asa de greu sa iei de afara ;). Iar materialul si mai ales lipiturile nu se compara cu Kingfisher. De energoteam nu comentez, ca nu le-am vazut.

MatrixVR5
veteran
veteran

Re: Barca pneumatica

Mesaj de MatrixVR5 » 02 Noi 2007, 19:59

horia flucus scrie:Vreau sa-mi cumpar barca dar nu stiu ce sa aleg intre Kingfisher 270m si Allroundmarin Jolly 230.Are cineva idee cam care e mai rezistenta?La pret sunt cam la fel.Astept eventual si alte sugestii de modele de la cunoscatori...
Si eu imi strang bani sa-mi achizitionez o barca . Am cautat aproape tot pe site in legatura cu barci gonflabile , calitate/pret .

1. EnergoTime e o barca buna cu chila dar are o hiba (nu este etansa total la supapa de evacoare a apei)adica mai intra apa in ea.
2.ALLROUNDMARIN e o barca buna , scumpa , dar cele mici nu au chila.
3.Kingfisher de 2.70 (fara chila)mi s-a parut cea mai convenabila privind calitate/pret si nu am auzit pe nimeni in concursuri sa se vaite de ele.
Eu oricum m-am decis la Kingfisher de 2.70 .
:bere:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 02 Noi 2007, 20:23

Luati fratilor Kingfisher, ce pot sa zic :lol:

http://www.schlauchboot-markt.de/schlau ... diac-1.htm

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 02 Noi 2007, 21:00

Poate pot sa ajut cu experienta pe care o am la barci pneumatice:

Materialul este un sandwich - o tesatura de poliester intre doua straturi care pot fi de CAUCIUC (hypalon) sau PVC.

PVC-ul are o problema mare pentru ca elimina chimicale care in 3-5 ani DISTRUG adeziviul folosit!
Cumparati PVC numai zodiac sau Quicksilver, sau o alta firma mare care foloseste "high frequency welding", adica un procedeu de sudare, shi nu lipire cu adeziv. Nu luati PVC artizanale (Kingfisher - sau Energo...)

PVC avantaje:
-mai ieftin decat hypalon
PVC dezabantaje
-Sensibil la UV - dar cine lasa barca pe ballta toata vara?
-Se rigidizeaza la frig

Cauciuc (hypalon) avantaje
-longevitate exceptionala (chiar shi alea artizanale, lipite pe genunchi)
-flexibilitate
-rezistenta la abraziune
Dezavantaje
-mai scump decat PVC
-un pic mai greu decat PVC

O serie de barci excelente din cauciuc (cele mai bune pret/performanta la gonflabile mici din lume) , adecvate pt propulsie manuala, sau motoare mici (2-4 cp) exte GUMOTEX (INNOVA in US), se fabrica in Cehia shi se gasesc la preturi mici in Ungaria, sau la preturi umflate in Romania.

horia flucus
veteran
veteran

M-ati zapacit

Mesaj de horia flucus » 02 Noi 2007, 21:27

Daca pana acum eram in ceata in ceea ce priveste o barca,acum sunt in bezna... :help: Pana la urma,care e cea mai avantajoasa barca calitate pret pentru 2 persoane?Spunea cineva sa-mi iau zodiac...Da unde mama lu' peste prajit gasesc zodiac in tara?

Scrie răspuns