Barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 29 Aug 2011, 21:59

Poppy scrie:Si mie mi s-a parut mult...
mie imi miroase a eroare de esantionare date din varii motive de receptie.
ce GPS este?

cred ca trebuie o diviziune prin 2 sau 4.

similar mi s-a intamplat pe masina cu un GPS BT + laptop, dadea rateu la anumite viteze numai, [sub-] multiplu de 2.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 29 Aug 2011, 22:10

gsteph1968 scrie:
Poppy scrie:Si mie mi s-a parut mult...
mie imi miroase a eroare de esantionare date din varii motive de receptie.
ce GPS este?

cred ca trebuie o diviziune prin 2 sau 4.

similar mi s-a intamplat pe masina cu un GPS BT + laptop, dadea rateu la anumite viteze numai, [sub-] multiplu de 2.
GPS-ul este de pe un telefon Nokia (Orange) si a fost probat in mers cu un cyclocomputer de pe o bicicleta hybrid. Corespundeau vitezele. Chiar daca vitezele (barca, bicicleta) se desfasurau la poalele Ceahlaului.

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 30 Aug 2011, 10:37

toni f scrie:ia-ti bark, miyagi ....

eu am 290 S, chila si podina integrala ... super multumit de ea .... dotarile foarte bune, ca la barcile de top, toate accesorizarile fiind pe langa frumoase estetic, si foarte bune calitativ, si montate impecabil ...

banda laterala cu fusta anti val ... materialul la fel ca la kingfisher ca si grosime, lipiturile impecabile ... supapa pentru apa in placa de motor ...

vasle mult mai misto decat la king, iar sistemele de prindere pt vasle mult mai destepte ...

m-am dat cu ea pe dunare, in 2 plus bagaje, pe valuri de 30-40 cm, mergea brici, tinea directia super bine etc .... mergeam cam cu 7-8 km pe ora in 2 , cu motor de 4 cai 2t, greutate estimata pusa in barca cam 300-320 de kg ( cred ca aveam 40-50 kg numai ancorele :D )

no offence pictore :), stiu si baracuda, mie imi place mai mult barkul ...
M-am gandit si la varianta asta si pana la urma am luat Zodiacul de la Larrypescarul ca ma mancau banutii din buzunar. Acum problema e ca trebuie sa-i gasesc vaslele cu tot cu strapazanul de inox si bancuta care are sistemul ala ciudat de prindere pe chestia aia sub forma de creion, dar flexibila. Tot cei de la Kolibri mai au sistemul asta de prindere.
Stie cineva daca acel strapazan ( cui ) pe care se pun vaslele se poate schimba ca un accesoriu la Cadet-ii clasici de 310 ca am vazut ca ansamblul nu e capsulat ca la Quiksilver de exemplu?

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 30 Aug 2011, 11:01

Suportul de vasle poti sa-l faci.Da-mi nr de tel pe MP

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 30 Aug 2011, 21:04

Poppy scrie: GPS-ul este de pe un telefon Nokia (Orange) si a fost probat in mers cu un cyclocomputer de pe o bicicleta hybrid. Corespundeau vitezele. Chiar daca vitezele (barca, bicicleta) se desfasurau la poalele Ceahlaului.
mai intai fac o propunere: un topic pe teme de dispozitive GPS si navigare/pescuit cu barca pe apa.

in continuare @poppy: no offense! si off topic. si scuze ca ma bag in seama...

pe scurt: intr-un GPS toate socotelile (loc + viteza + compas) se fac intr-un chipset (un soi de procesor) cu un clock specific (200MHz, 500MHz, 1GHz...), la o viteza de deplasare a dispozitivului care primeste date de la satelit, si in functie de conditiile de receptie chip-ul poate (resp. decide) sa sara sau nu peste un set de date de la satelit, si peste socotelile aferente. pe apa, lungimea de unda a semnalului de la satelit este comparabila cu "valurelele" apei.

este un fenomen intalnit la sisteme de navigatie auto, atunci cand estimeaza viteza si iti spune sa virezi dupa ce ai trecut de intersectie, numai ca o ia in minus.

am si eu (de fapt soata) un telefon Nokia, imi da pozitia f. precis (verificat pe 3 alte GPS) dar sta prost la capitolul navigatie (i.e. viteza).

am folosit pe apa alt model de telefon, corelat cu timpi de parcurs intre niste puncte date, si cu localizare Google Earth - si in medie a fost ok. chiar si la radar a dat bine :P - dupa ce mi-a venit scrisorica la cutia postala....

ca idee chipset-ul sirf star iii - este de referinta pentru geolocatie. depinde putin si de dispozitivul (telefon, laptop, whatever...) care il gazduieste.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Aug 2011, 21:21

gsteph1968 scrie:
Poppy scrie: GPS-ul este de pe un telefon Nokia (Orange) si a fost probat in mers cu un cyclocomputer de pe o bicicleta hybrid. Corespundeau vitezele. Chiar daca vitezele (barca, bicicleta) se desfasurau la poalele Ceahlaului.
mai intai fac o propunere: un topic pe teme de dispozitive GPS si navigare/pescuit cu barca pe apa.

in continuare @poppy: no offense! si off topic. si scuze ca ma bag in seama...

pe scurt: intr-un GPS toate socotelile (loc + viteza + compas) se fac intr-un chipset (un soi de procesor) cu un clock specific (200MHz, 500MHz, 1GHz...), la o viteza de deplasare a dispozitivului care primeste date de la satelit, si in functie de conditiile de receptie chip-ul poate (resp. decide) sa sara sau nu peste un set de date de la satelit, si peste socotelile aferente. pe apa, lungimea de unda a semnalului de la satelit este comparabila cu "valurelele" apei.

este un fenomen intalnit la sisteme de navigatie auto, atunci cand estimeaza viteza si iti spune sa virezi dupa ce ai trecut de intersectie, numai ca o ia in minus.

am si eu (de fapt soata) un telefon Nokia, imi da pozitia f. precis (verificat pe 3 alte GPS) dar sta prost la capitolul navigatie (i.e. viteza).

am folosit pe apa alt model de telefon, corelat cu timpi de parcurs intre niste puncte date, si cu localizare Google Earth - si in medie a fost ok. chiar si la radar a dat bine :P - dupa ce mi-a venit scrisorica la cutia postala....

ca idee chipset-ul sirf star iii - este de referinta pentru geolocatie. depinde putin si de dispozitivul (telefon, laptop, whatever...) care il gazduieste.
Un comentariu "profi" spre deosebire de restu'. Felicitari !

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 30 Aug 2011, 21:55

Poppy scrie:Un comentariu "profi" spre deosebire de restu'. Felicitari !
multumesc, multumesc!
nu e cazul... :lol:

lucrez oarecum in bransha, fir'ar ea al dracu'! :twisted:
mai ramane sa imi pun un joc de pescuit pe computer acasa :help:

oricum, propunerea mea de topic ramane. mai sunt si altii care vor cu GPS si barca gonflabila (echipamente).

on topic: GPS-ul te ajuta sa sa evaluezi barcuta pneumatica, in diversele DESE ocazii cand mergi la pescuit.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 31 Aug 2011, 08:16

miyagi boss, sa-l stapananesti sanatos !!!

la ce-ti trebuie tie nu ma pricep din pacate, eu ti zicei de ceva ce am si mi se pare bun ...

da nu sunt expert in barci :? :? :?

vezi poate te rezolva charlie :)

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 31 Aug 2011, 22:03

toni f scrie:miyagi boss, sa-l stapananesti sanatos !!!

la ce-ti trebuie tie nu ma pricep din pacate, eu ti zicei de ceva ce am si mi se pare bun ...

da nu sunt expert in barci :? :? :?

vezi poate te rezolva charlie :)
Multam fain Toni. Pana acum ziceam ca in pneumatice ma descurc destul de bine. Cu accesoriile era problema ca acum sunt prea multe, da` nu destule. Am fost azi la baietii de la euronautica si am facut niste poze in baza carora incearca sa ma descurce cu cate ceva, dar cred ca Charly mi-a dat si solutia finala. Voi completa postarile pana la rezolvare ca sa le gaseasca si alti patitori ca mine ca s-ar putea lasa cu strungar. Au avut grija francejii :evil: sa se cumpere numai de la ei si astea. Problema la vasle este sistemul "clic-clac".

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Sep 2011, 07:07

am inteles. baga mare, si invata-ne si pe noi ca nu stim cand ne lovim de problema !

inca o data, sa o stapanesti sanatos !

Scrie răspuns