barca gonflabila pe Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

barca gonflabila pe Dunare

Mesaj de danr » 06 Iul 2004, 08:37

salutare,

stie cineva ce se intampla daca iesi cu gonflabila pe dunare si te zaresc baietii ?

paul
Moderator
Moderator

Re: barca gonflabila pe Dunare

Mesaj de paul » 06 Iul 2004, 17:48

danr scrie: stie cineva ce se intampla daca iesi cu gonflabila pe dunare si te zaresc baietii ?
Salut!
Banuiesc ca este o barca gonflabila de maxim doua persoane. Nu se intampla nimic daca e asa. Am fost si eu la Dunare cu o barca gonflabila. La Giurgeni-Vadu Oii, pe insula, "in butuci" :) Nu m-a intrebat nimeni nimic, sau poate am avut noroc? Oricum, banuiesc ca daca nu depaseste o anumita capacitate si greutate, nu este o problema, asa m-am gandit si atunci si, parerea mea este ca se merita sa ai o barcuta, cat de mica, sau poate depinde unde mergi.

Fir intins!

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 07 Iul 2004, 11:52

Pentru agrement poti sa o folosesti dara daca pescuiesti din barca s-ar putea sa ai probleme, mai ales daca e zona de frontiera

Bogdan

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2004, 16:54

paul, au trecut cu vedeta pe acolo cei de :D la capitanie, sau politia de frontiera ?
normal ca daca nu te-a vazut nimeni nu ai probleme

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Iul 2004, 17:13

Sa vedeti
un prieten a fost acum 2 ani la Tatanir pe bratul Chilia aproape de varsare in mare , acolo unde problemele cu graniceri ucrainieni si furturile de la locurile de campare sunt ceva obisnuit.
Lanseaza slepul la apa (o camera umflata) luata de la un localinic , Nea Serioja , la un moment dat vine un granicer neaos , cu STAI CA TRAG , NU ARUNCA BATERIA , dupa care il scoate din apa si il duce la postul de graniceri. Scrie procesul verbal in stilul Garcea: "Susnumitul intr-o ambarcatiune , (CUM II ZICE MA) la ambarcatiune - ce ambarcatiune , frate ca este o camera, - scrie " obiect neidentificat " - . Si ii face proces verbal si-l pune sa plateasca o amenda de 2.000.00 lei pentru circulatia pe Dunare cu ambarcatiune neinmatriculata.
Asa ca depinde unde te duci pe Dunare si peste cine dai. Dar oricum trebuie stiut ca de anul asa circulatia ambarcatiunilor pe canalele din Delta Dunarii trebuiesc autorizate la ARBDD , pe faleza din Tulcea , unde sunt luate in evidenta si platesc o taxa suplimentara in functie de capacitatea motorului . Dupa cum am inteles de la Politia de Frontiera este in jur de 50.000 ptr. motorul meu de 25 CP in 4 timpi.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Iul 2004, 18:22

Gyorg scrie:....anul asa circulatia ambarcatiunilor pe canalele din Delta Dunarii trebuiesc autorizate la ARBDD , pe faleza din Tulcea , unde sunt luate in evidenta si platesc o taxa suplimentara in functie de capacitatea motorului .
Barcile care au motor, indiferent daca sunt inregistrate sau nu, sigur trebuiesc inregistrate.
danr scrie:paul, au trecut cu vedeta pe acolo cei de la capitanie, sau politia de frontiera ?
normal ca daca nu te-a vazut nimeni nu ai probleme
Danr, in circa 4 zile cat am fost pe Dunare, nu a trecut nimeni in control. Oricum, tin sa precizez ca aveam o barca formata din trei compartimente pe care am umflat-o cu gura. (nici macar pompa nu aveam) si banuiesc ca daca as fi intrat in niste craci, se spargea. Ar fi fost stupid sa iau amenda pentru asa ceva. Dr mai stii.... E mai bine sa te interesezi la persoane autorizate.
Lanseaza slepul la apa (o camera umflata) luata de la un localinic
Era un batranel care pescuia de pe o camera de tractor umflata... si chiar mai si prindea.
Daca ajungi prin zona Harsova, sau mai jos (Giurgeni) si mergi "in butuci" cum se zice pe-acolo la o zona care are multi copaci in apa, se merita sa ai o barcuta

Fir intins!

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 07 Iul 2004, 18:32

Ma bag si eu... Cred totusi ca nu e in regula cu granicerii in zona de frontiera. Acolo se pune problema.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Iul 2004, 19:38

Daca ajungi prin zona Harsova, sau mai jos (Giurgeni) si mergi "in butuci" cum se zice pe-acolo la o zona care are multi copaci in apa
E vorba de cotul Dunarii, in dreptul statiei de pompare de la iesirea din localitatea Daeni.
Ma bag si eu... Cred totusi ca nu e in regula cu granicerii in zona de frontiera.
Si atunci viza de la Politia de Frontiera pentru ce e?!

N-am vrut sa ma bag in discutia asta Dane, dar pe cursul interior al Dunarii, nu te intreaba nimeni ce si cum cauti cu gonflabila ta cu motor electric. Stai linistit!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2004, 19:40

asta sper si eu
n-as vrea insa sa apuce pe cineva "confiscatu"

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Iul 2004, 05:26

Wavedancer scrie: E vorba de cotul Dunarii, in dreptul statiei de pompare de la iesirea din localitatea Daeni.
Este chiar mai sus de localitatea Giurgeni (locul de care vorbesc eu) cam la 1Km de podul peste Dunare de la Giurgeni-Vadu Oii. Ca reper mai bun... la varsarea Ialomitei in Dunare, in partea de jos a Insulei Ialomitei. (Insula Mare a Brailei incepe din jos de pod.) Pe bratul Borcea. De cealalta parte a insulei se afla "Dunarea Veche" - locuri cu gropi adanci, ideale pentru somn.
In partea astalalta, pe bratul Borcea, "in butuci" de fiecare data am ramas impresionat de atacurile avatilor (sau poate a salailor). Am prins la oscilanta stiuca, avat si strapazan.
Se merita!
Fir intins!
Daca este cineva interesat pot spune destul de detaliat drumul din Tandarei pana pe insula
:)

Scrie răspuns