Barca + bicicleta = love?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

altfell
utilizator nou
utilizator nou

Barca + bicicleta = love?

Mesaj de altfell » 27 Ian 2009, 14:30

Bun.. Vreau sa fac la vara un tur cu bicla+barca prin delta. Stiu ca nu e chiar ortodox ce mi-am pus in plan. Dar nah.. vreau s-o fac si sunt sigur ca se poate.

Deci am nevoie de o barca gonflabila cat mai usoara care sa poata fi transportata usor pe bicla si sa poata de asemenea transporta o bicla, un individ de vreo 80 de kile si 20 kile de bagaj.

Eu mi-am aruncat ochii dupa Sevylor Super Caravelle... cea de 2 pers, 2m, 160kg suportate, 3,6kg greutate. La 200 lei e acceptabila in conditiile in care-si va face treaba.

Intrebarea e daca poate sa-si faca treaba. De ex.. pana la Gorgova vom ajunge cu biclele.. dar spre Crisan va trebui sa trecem un canal doua.. Putem sa descalecam, umflam barcutele astea, sa punem bagaju si bicla in ele si sa vaslim pana in Crisan?

Important e sa reziste vreo 2 saptamani cat planuim aceasta tura. Apoi nu-mi mai e neaparat de folos.

Daca aveti alte sugestii de barcute de unica folosinta, ieftine, usoare, portabile si flotante, nu va sfiiti sa faceti reclama.

Mersi

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 27 Ian 2009, 15:30

Recomandarea mea e simpla: uita!
Seylor sunt niste simple colace cu o singura camera ... risc maxim ... se inteapa usor, sunt greu de manevrat.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 27 Ian 2009, 15:32

as completa! nu mai bine inoti cu bicicleta in spate?
ca doar 20kile in plus nu ai cum... :roll: si la 200 lei ar fi bine sa fii sigur ca-si face treaba ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

StefanDinu
veteran
veteran

Re: Barca + bicicleta = love?

Mesaj de StefanDinu » 27 Ian 2009, 15:35

altfell scrie:Daca aveti alte sugestii de barcute de unica folosinta, ieftine, usoare, portabile si flotante, nu va sfiiti sa faceti reclama.
Desi imi plac aventurile de genul asta eu personal am vazut o singura barca destul de usoara si sigura ... din pacate era un model vechi, o marca neidentificata iar proprietarul a zis ca nu se mai gaseste.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 27 Ian 2009, 15:54

ideea este exotica, dar ce intelegi tu prin a merge in delta si cu bicicleta? iti recomand un caiac gonflabil sau rigid, ii poti monta roti pt tractare dar si un suport de bicicleta la fel de exotic ca ideea ta, barca la 200ron sa te duca viu prin delta mai greu, ai fost in delta? sti ce inseamna sa ai barca cu vasle acolo?
p.s. cati ani ai?

altfell
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de altfell » 27 Ian 2009, 16:39

Mersi de raspunsurile prompte.

N-am mai fost prin delta, dar am copilarit langa Dunare si stiu ca nu e o balta in care te duci cu colacelu.

De-asta am si apelat la voi, caci cunoasteti bine zona si tipurile de barci si puteti sa-mi spuneti daca este fezabil ceea ce planuiesc sau nu. M-am prins ca sevyloru ala e doar un colac... Dar faza e daca te poti baza pe el ca sa plutesti in aval sau sa treci un canal. Si daca nu, care este cea mai ieftina/usoara chestie care iti poate oferi asta?

Trasee posibile ar fi Nufaru - Gorgova -..fleoshc..- Crisan - Caraoman sau Tudor Vladmirescu - Chilia - (vapor pana la Periprava - Letea - Sulina - (Sf Gheorghe?)). Sunt multe bucati din cate am inteles care pot fi strabatute pe uscat.

@edi: ai zis de caiac gonflabil. Poti sa dai un exemplu?...

PS: Am 24. Stiu ca par naiv cu ideea mea.. dar nah, imi place sa-mi asum cate un risc din cand in cand si sa fac si ceva inedit.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 27 Ian 2009, 16:47

de ex ai pe cabelas caiac gonflabil, dar mai multi bani decat vrei tu, sau iti iei unul mai mic de te duce pe tine, gasesti aici ce vrei: www.hibiscussport.ro si bicicleta o pui pe o camera de tractor sau camion tractand-o

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... ISO-8859-1

caiace gonflabile se gasesc in multe variante, asta era unul pe gustul meu

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 27 Ian 2009, 16:56

treaba cu caiacu' mi se pare si mie mult mai ok.decat sa iei sevylor mai bine te duci cu o camera de tractor.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 27 Ian 2009, 17:02

mult mai buna ideea cu camera

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 27 Ian 2009, 17:08

...si inca o treba.pe harti nu sunt trecute chiar toate japsele si mlastinile si de obicei in primavara se formeaza altele noi pe care tre sa le cam ocolesti la pedala.una e sa pedalezi pe asfalt sau macadam si alta e prin zloata si namol.
mare grija ca nu dorim sa te descopere vreun arheolog peste 100 de ani facut fosila.

Scrie răspuns