Arme secrete la Avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: Arme secrete la Avat

Mesaj de anem » 13 Mar 2013, 13:21

SF scrie:Cred ca peste o ora il cumpar si pe seara merg in port cu el , iti zic miine :)
astept atunci ceva parerei daca apuci sa il iei ... eventual sa imi spui si cum se arunca :D
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Mar 2013, 12:40

Nu am avut vreme sa-l probez aseara , nu am ajuns pe mal :twisted:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Mar 2013, 22:23

Se lanseaza in jur de 30 de m , cu un bat 2,4 ,7-21 de grame de pe un 2500 cu fir de 20 lb , cu fir mai fin merge mai mult presupun , insa nu pot juca mai fin in perioada asta .
Se scufunda destul de rapid , insa nu-l vad pentru avat , nu are nerv parca , la clean da .
Nu cred ca faci nimic cu el daca ai curent .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 15 Mar 2013, 00:09

SF scrie:Se lanseaza in jur de 30 de m , cu un bat 2,4 ,7-21 de grame de pe un 2500 cu fir de 20 lb , cu fir mai fin merge mai mult presupun , insa nu pot juca mai fin in perioada asta .
Se scufunda destul de rapid , insa nu-l vad pentru avat , nu are nerv parca , la clean da .
Nu cred ca faci nimic cu el daca ai curent .
merci de lamuriri SF ... m-ai pus pe ganduri mai ales in ceea ce priveste evolutia lui in curent.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Mar 2013, 14:11

Nu e arma secreta, dar pare interesanta aceasta naluca de la Cormoran
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

O testez la prima iesire :D

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 27 Mar 2013, 22:04

Personal am prins cel mai bine avat pe Dunare cu Rapala CD5 culoare Silver, am incercat si cu alte culri dar nu am prins nimic in ideea in care pe Silver aveam atacuri foarte dese in momentele de intensitate mare. Tot secretul era sa il recuperez foarte repede cat mai la suprafata. Si Trill-ul de la Salmo a dat rezultate dar nu ca Rapala CD5.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 28 Mar 2013, 09:25

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Mar 2013, 09:52

Asta-i "moartea avatului " partea a doua! :lol: :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 27 Dec 2013, 16:03

hmmm...se pare ca la sfarsitul lui martie (data ultimului comentariu) au disparut ''armele secrete'' pt avat.
Data corespunde oarecum cu perioada in care armele noastre secrete incep a fi lansate in cautarea avatilor :)
Anul asta am reusit sa prind si eu avat la thrill...thrill-ul era pt mine o arma secreta.. pt ca eu nu descoperisem care e ''secretul'' acestui vobler. Am de gand ca in urmatorul an sa-l pescuiesc mai des...cred ca asta e secretul :)

Banala rotativa...o alta ''arma secreta'' careia nu-i acordam importanta .....cu jdemii de voblere care mai de care mai destepte in truse imi era greu sa acord o sansa unei'' table'' ...

Sa auzim...ce alte ''arme secret'' ati descoperit dupa un sezon de pescuit la avat?

Voblere care v-au dezamagit....nu pt faptul ca nu ati prins cu ele , ci pt defectele in constructia lor pe care le-ati observat ( ma refer ca dai 50lei pe un vobler si vezi ca , intr-un curent mediu, el este aruncat afara, sau nu lucreza cum ar trebui.. vopsea sarita repede, barbeta din material slab etc).....asta pt a sti de ce sa ne ferim sa cumparam sau sa fim mai atenti atunci cand o facem.

:respekt: :bere:

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 27 Dec 2013, 19:49

''avatul nu loveste cu coada ... este doar un mit''...un citat de pe un alt forum , al unui coleg de pe acest forum.

Eu nu zic decat ca, pescuind pe Dunare cu poppere la avat, nu odata s-a intamplat sa vad cum popperul meu ''sare'' deodata la cca un metru deasupra luciului apei...deasemeni am patit , ca atunci cand pescuiam de-a lungul malului, sa ma trezesc cu popperul pe mal (si asta nu odata), vazind CLAR cum mi-a lovit cu coada naluca.

Eu va spun din ce am observat eu...
:respekt: :bere:

Scrie răspuns