discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SVF
- veteran

Da,arata bine,probabil maine nu mai gasesti nimic la vanzare din ce-ai pus pe aici.

Eu unul am vazut ceva pentru avat si sunt disperat sa gasesc.Pana atunci nu zic nimic la nimeni, nici picat cu ceara :|Nici macar la nevasta-mea.

Ultima oară modificat 17 Apr 2012, 14:09 de către
SVF, modificat 1 dată în total.
-
anem
- veteran

bogdan82, nu stiu daca reusesti sa recuperezi pe cat de rapid ai vrea chestia aia de la luckycraft ...
la sfarsitul toamnei am pus mana pe asa ceva (dar o culoare mai de "apa dulce"):
cu care inca nu am prins nimic (inca nu e momentul) dar cu care am aruncat de cateva ori si din cate am observat nu prea poti sa il recuperez cat de rapid mi-as dori ... paleta aia din coada opune o rezistenta destul de mare

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
bogdan82
- veteran

SVF scrie:Da,arata bine,probabil maine nu mai gasesti nimic la vanzare din ce-ai pus pe aici.

Eu unul am vazut ceva pentru avat si sunt disperat sa gasesc.Pana atunci nu zic nimic la nimeni, nici picat cu ceara :|Nici macar la nevasta-mea.

Ilie....mai citeste o data titlul topicului
te inteleg 100% ... stai, le cauti, cheltui bani si timp sa le testezi si unii vor sa le spui direct la ce, unde si cum sa prinda avat
lasa sa prinda altii toti avati ... oricum aia mari se prind un pic altfel
Dar boblerele postate de mine acum inca nu-s testate direct(cu alea de la pononezi am apucat de m-am jucat pe Dunare) ... iar pana cand nu arzi avatul cu ele, cum spune americanul, „all bets are off”
-
cristian.ene
- veteran

Cicadele Strike Pro (4.5g) m-au salvat la o intersectie pe bratul Sf.Gheorghe, desi aveam barca nu l-am cautat in zone unde puteau sa stea si avati mai mari.
http://conceptcustomrods.ro/?p=3096#more-3096
Cei mai multi muscau dupa 2-5 ture de manivela cand cicada ateriza la buza unor salcii aflate in curent la 30-35m de mal.
Alt loc un era la intersectia unui canal cu bratul Dunarii.
Avatul este un peste cam fitos dar pescuitule cam monoton ca prezentare, doar avatii mari sa fie interesant si palpitant.
Salaul sau stiuca cer mult mai multa tehnica de prezentare comparabil cu avatul.
Delta m-a impresionat negativ prin vanzoleala cu viteza pe canale, si subtirimea de peste in multe locuri ,nu contesc ca mai sunt locuri cu salai sau avati dar in general sute de pescari la fix nu prindeau mai nimic.
Ca peisaj Delta merita vizitata, ca pescuit doar in locuri care tin pesti dus de cunoscatori.
-
catax4u
- utilizator constant

Nu stiu daca s-au pomenit in topicul asta dar nu uitati de cicade. Am avut si eu si altii rezultate f bune pe cicade la avat.
-
tibi1991
- utilizator constant

catax4u scrie:Nu stiu daca s-au pomenit in topicul asta dar nu uitati de cicade. Am avut si eu si altii rezultate f bune pe cicade la avat.
cati cm , culoare , marca , cum le-ai recuperat?
-
catax4u
- utilizator constant

Am folosit 2 modele:
http://www.totalfishing.ro/strike-pro-c ... 17800.html si
http://www.totalfishing.ro/jaxon-cicada ... 21559.html, cu precizarea ca cea de-a doua as folosi-o mai des pt ca are o culoare ce se apropie foarte bine de pestisorii prada atunci cand o recurezi. Oricum ambele au dat rezultate f bune. Singura conditie este sa fie si avatii acolo unde le lansezi. Viteza de recuperare ,cat se poate in viteza dar aici trebuie tinut cont ca vibreaza destul de tare si atunci opun rezistenta. Vibratia se simte bine in lanseta asa ca le recuperezi atat cat simti ca poti trage de ele.In toamna 2012 au dat rezultate mult mai bune fata de voblere. Ca gramaj am una de 26 gr si una de 15gr pt ca aruncam la distanta, aici e optiunea fiecaruia in functie de locul in care pescuieste.
-
anem
- veteran

ca tot se lauda cicadele ... eu nu am pescuit niciodata cu vreuna (lipsa de incredere si preferinte personale) imi puteti spune si mie dimensiunile avatilor luati cu ele ca m-ati facut chiar curios. ma intereseaza doar cicadele mai "seriose" de la 15 grame in sus ca stiu la ce sa ma astept in general de la vreo cicada de 3cm de exemplu ... multam.
-
catax4u
- utilizator constant

In toamna asta s-au prins avati de 5 kg, 7kg, 3 kg. Astia consider eu au fost cei mai mari, mai semnificativi, prinsi la cicada. Evident ca s-au prins si mai mici de-atat. Nu am eu exclusivitate aici, vb. acum ce s-a reusit sa se prinda in general si vazuti si de mine, pe cicada, asa ca nu sunt povesti pescaresti. Si asa ca o completare, s-au prins numai dimineata devreme si seara mai tarziu, pe amurg, cand vedeai cu ochiul liber cand avatii atacau la suprafata. S-au folosit si voblere(si renumitul salmo thrill) si avatii atacau tot mai des cicadele si mai rar voblerele

.
-
anem
- veteran

catax4u scrie:In toamna asta s-au prins avati de 5 kg, 7kg, 3 kg. Astia consider eu au fost cei mai mari, mai semnificativi, prinsi la cicada. Evident ca s-au prins si mai mici de-atat. Nu am eu exclusivitate aici, vb. acum ce s-a reusit sa se prinda in general si vazuti si de mine, pe cicada, asa ca nu sunt povesti pescaresti. Si asa ca o completare, s-au prins numai dimineata devreme si seara mai tarziu, pe amurg, cand vedeai cu ochiul liber cand avatii atacau la suprafata. S-au folosit si voblere(si renumitul salmo thrill) si avatii atacau tot mai des cicadele si mai rar voblerele

.
merci de lamuriri ... poate imi voi face si eu curajul sa incerc vreuna ...