Antiretur instant Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
George1985
veteran
veteran

Re: Antiretur instant Daiwa

Mesaj de George1985 » 11 Dec 2016, 19:59

Si la produse mai scumpe sunt probleme, si nu e atata balamuc.
Bine ca exista rezolvari.
Am vazut si masini nemtesti cu probleme, asta inseamna ca nu-s bune?
Daca nici astea nu's scumpe...

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 11 Dec 2016, 20:21

George1985 scrie:Si la produse mai scumpe sunt probleme, si nu e atata balamuc.
Bine ca exista rezolvari.
Am vazut si masini nemtesti cu probleme, asta inseamna ca nu-s bune?
Daca nici astea nu's scumpe...

da e de datoria producatorului sa remedieze produsul

si la masini sunt chemate inapoi loturi cu problema . reparatii pe gratis la o problema generala (asta in garantie)
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 11 Dec 2016, 20:46

Nu sunt asa sigur...vezi ultima problema la VW cu norma de poluare.
Au dat o teapa pe la cumparatori.
Dar e alt subiect...

Garantia e 2 ani, normal se remediaza, dar in Romania nu-i nimic normal, de la preturile din magazine pana la serviciile post-vanzare. Nu generalizez, la TF am gasit rezolvare cand au fost probleme, de exemplu, la un Cormoran.
De aici fiecare cauta sa cumpere cat mai avantajos o mulineta ,spre exemplu.
Cand cedeaza ceva cautam o solutie de reparare/inlocuire pe banii nostrii.
Un Om ca Tdum a incercat sa ajute posesorii sa remedieze cat mai simplu si ieftin.
Unii nu au inteles ideea...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 12 Dec 2016, 20:52

Un Om ca Tdum a incercat sa ajute posesorii sa remedieze cat mai simplu si ieftin.
Unii nu au inteles ideea...
Perfect adevarat .
Atita a inteles plebea , la fel cum unii ne-au readus in anii 90 dupa cit de "rosie" a redevenit Romania. :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 12 Dec 2016, 21:17

Vad ca se tot vorbeste de antireturul cu probleme de la Daiwa....
Ca sa fiu offtopic, de ce nu aminteste nimeni de faptul ca Shimano se gripeaza cum da de umezeala sau de temperaturi scazute, ori de angrenaje cu dinti sariti!?

doru9644
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doru9644 » 12 Dec 2016, 22:16

tdum scrie:Salut. Supun atentiei dv. 4 intrebari cu scop statistic legate de antireturul (tip instant antirevers) al mulinetelor Daiwa:
1) Aveti o mulineta Daiwa la care da rateuri antireturul?
2) Este o mulineta pe care ati cumparat-o dintr-un magazin si sunteti primul si unicul utilizator al ei?
3) In timpul transportului si in timpul depozitarii aveti antireturul decuplat (off) si il cuplati doar in timpul pescuitului (on)?
4) Mulineta este folosita dar inca nedesfacuta, neunsa, (adica nu s-a umblat in ea) de cand a fost construita?
Ii rog pe cei care au raspunsul DA la cele patru intrebari sa posteze un vot cu raspunsul: ---IMPOSIBIL---
Ii rog pe cei care au orice alte variante de raspunsuri la cele 4 intrebari sa posteze un vot cu raspunsul: ---POSIBIL---
Dupa 10 zile numaram voturile si tragem concluzii impreuna. Pana atunci sper sa nu se genereze polemici, sa nu fie deturnat scopul chestionarului, ca sa putem aduna cat mai multe voturi si sa tragem concluzii constructive.
Multumesc anticipat colaboratorilor care vor vota. Rew.
Pentru plebea .................. GHICI LA CE MODEL.............................sau ce sa mai spun de desenele ,trigonometrice, Deci dezbatere aiurea cum sa strimbam o saiba , care daca o plesnesti te uiti lung la frumusete de mulineta ........................... DE MULTI BANI . Am si folosesc Daiwa in limitele care ma tin bracinari la minus grade si daca tot nu o se fiu eu primul roman sa sesizez firma , pur si simplu schimb mulineta cu o alta care nu sare de pe lanseta . GS8 , Balistic ,Theory ,Exceler,Saltist , tot atitea shimano si restul diverse natii ...cam tot cit cele doua gen Dam .etc Pai daca asa pune problema sa strimbi o saiba care la putine modele este de tabla ...... sau o bucsa...............
raminem naiba plebe .

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Dec 2016, 00:30

daca solutia asta nu e buna, ai varianta cu tabla aplicata pe aceeasi piesa, inlocuit de rulment sau alta pe care eu unul as vrea sa o detaliezi cu poze daca se poate.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 13 Dec 2016, 09:54

doru9644 scrie:
tdum scrie:Salut. Supun atentiei dv. 4 intrebari cu scop statistic legate de antireturul (tip instant antirevers) al mulinetelor Daiwa:
1) Aveti o mulineta Daiwa la care da rateuri antireturul?
2) Este o mulineta pe care ati cumparat-o dintr-un magazin si sunteti primul si unicul utilizator al ei?
3) In timpul transportului si in timpul depozitarii aveti antireturul decuplat (off) si il cuplati doar in timpul pescuitului (on)?
4) Mulineta este folosita dar inca nedesfacuta, neunsa, (adica nu s-a umblat in ea) de cand a fost construita?
Ii rog pe cei care au raspunsul DA la cele patru intrebari sa posteze un vot cu raspunsul: ---IMPOSIBIL---
Ii rog pe cei care au orice alte variante de raspunsuri la cele 4 intrebari sa posteze un vot cu raspunsul: ---POSIBIL---
Dupa 10 zile numaram voturile si tragem concluzii impreuna. Pana atunci sper sa nu se genereze polemici, sa nu fie deturnat scopul chestionarului, ca sa putem aduna cat mai multe voturi si sa tragem concluzii constructive.
Multumesc anticipat colaboratorilor care vor vota. Rew.
Pentru plebea .................. GHICI LA CE MODEL.............................sau ce sa mai spun de desenele ,trigonometrice, Deci dezbatere aiurea cum sa strimbam o saiba , care daca o plesnesti te uiti lung la frumusete de mulineta ........................... DE MULTI BANI . Am si folosesc Daiwa in limitele care ma tin bracinari la minus grade si daca tot nu o se fiu eu primul roman sa sesizez firma , pur si simplu schimb mulineta cu o alta care nu sare de pe lanseta . GS8 , Balistic ,Theory ,Exceler,Saltist , tot atitea shimano si restul diverse natii ...cam tot cit cele doua gen Dam .etc Pai daca asa pune problema sa strimbi o saiba care la putine modele este de tabla ...... sau o bucsa...............
raminem naiba plebe .
Un antiretur nou costa 40-100ron. In functie de varianta, cel cu plastic e mai ieftin(modele inferioare), cel metalic e cam 80-100ron(pt alde certate).
Eu zic ca e o nimica toata daca te tine cativa ani buni. Sau daca iti plesnesti piesa, varianta cu strambatul o consider ultima solutie.
Si la theory ai avut probleme, ca nu prea inteleg ce vrei sa zici acolo?
costin_s scrie:Vad ca se tot vorbeste de antireturul cu probleme de la Daiwa....
Ca sa fiu offtopic, de ce nu aminteste nimeni de faptul ca Shimano se gripeaza cum da de umezeala sau de temperaturi scazute, ori de angrenaje cu dinti sariti!?

Astea sunt secrete :lol:
Sa vezi ce misto e sa nu se mai invarta aproape deloc dupa doua sezoane :P

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 13 Dec 2016, 15:45

Tot respectul pentru inventivitatea lui tdum . Am avut ambele marci ,cu Shimano n-am avut problemele descrise aici de costin_s si de George_1985. Bine, pe George il inteleg, nu exista lansete mai bune ca cele de la Rapture ,iar la mulinete Daiwa e peste orice alta marca...nu conteaza ca trebuie tunate cu patentul sau la flacara aragazului :). Diferenta e ca la Shimano apar rar probleme, la Daiwa problema antireturului exista la aproape toate modelele, e o regula.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 13 Dec 2016, 19:33

Mi se pare normal ca daca dau peste 700 de lei pe o mulineta, sa nu ma apuc sa o mesteresc pentru a functiona corect. Am avut Shimano din clasa de jos si niciuneia nu i-a picat antireturul. Nici eu nu sunt fan nici Daiwa, nici Shimano, chiar exista alte marci care ofera mulinete bune la bani mult mai putini. E jenant insa ca o firma de prestigiu precum e Daiwa nu se osteneste sa rezolve aceasta problema extrem de importanta. Si nu fac asta pentru ca unii continua sa le cumpere mulinetele. Eu din aceasta cauza am scapat de toate mulinetele Daiwa pe care le-am avut.
Cat despre scopul topicului, l-am inteles, chiar am apreciat implicarea lui tdum.

Scrie răspuns