Antiretur instant Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Antiretur instant Daiwa

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Noi 2016, 07:54

La shimano parghia aceea este gandita sa aiba cursa suficient de ampla incat sa actioneze eficient rolele.Arcurile care actioneaza rolele sint elicoidale si nu lamelare.In consecinta, foarte rar apar probleme la antiretur.Per ansamblul rulmentul antirevers Shimano este mult peste tipul asta de rulment antirevers..

Inteleg sa mai schimbi un rulment uzat, sa mai calibrezi o saiba, dar sa te apuci sa deformezi piese ,ori sa intervii cu bucatele de tabla e inacceptabil pentru o firma cu asemenea pretentii...dealtfel e clar de ce la eftex si icast au picat pe locul doi..si acum talibanii Daiwa , se pot dezlantui.. :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

doru9644
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doru9644 » 29 Noi 2016, 15:43

semlecangheorghe scrie:La shimano parghia aceea este gandita sa aiba cursa suficient de ampla incat sa actioneze eficient rolele.Arcurile care actioneaza rolele sint elicoidale si nu lamelare.In consecinta, foarte rar apar probleme la antiretur.Per ansamblul rulmentul antirevers Shimano este mult peste tipul asta de rulment antirevers..

Inteleg sa mai schimbi un rulment uzat, sa mai calibrezi o saiba, dar sa te apuci sa deformezi piese ,ori sa intervii cu bucatele de tabla e inacceptabil pentru o firma cu asemenea pretentii...dealtfel e clar de ce la eftex si icast au picat pe locul doi..si acum talibanii Daiwa , se pot dezlantui.. :lol: :lol: :lol:
Nu e like pe pagina ca il dadeam , ai perfecta dereptate doar subiecticv ,ca in formula 1. Am un gs de la daiwa care nu sare oricit ar vibra batul la _ grade minus nu doar ,din aruncatura ,la trabucco nu a sarit niciodata si nici la okuma la minus grade ce le am , totusi ,pescuitul se poate face si cu ce iti vine bine ,pe mana, . Chiar nu ai nevoie de talibani ........Si chiar imi plac cele 3 shimano care le am.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Noi 2016, 09:17

:D :D Stiu man, dar ne mai distram.afara sint -4 grade
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Dec 2016, 14:21

Multumesc Tibi , mare om, mare caracte....good job .... :respekt:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 10 Dec 2016, 14:24

sa revenim la Daiwa si problemele de antiretur, daca mai e de zis ceva.
oare modelele noi de top au problema asta?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 10 Dec 2016, 17:24

Johnnybravo, eu zic nu au , acum depinde ce numesti tu modele de top....ca vezi tu unii pe aici compara Excelerul cu Infinity Q sau Advantage cu Certate ....au si dreptate intr-un fel , ca tot Daiwe sunt... :D :D :D

La Certate , Steez, Luvias sau Presso nu am avut problreme cu antireturul si nici nu cred ca voi avea.

Eu unul ii multumesc public lui tdum pt faptul ca a avut istetimea sa gaseasca rezolvarea la antiretutul mulinetelor MELE care scapau ....in rest ce zic unii sau altii pe aici e doar can-can. :respekt: :respekt: :respekt:

In definitiv asta era scopul topicului, de-a ajuta pe cei care au probleme cu antireturul si eu cred ca tdum a reusit asta, lucru pt care ar trebui felicitat ...dar nu se putea fara putul gindirii romanesti si fara a apela la motivul mioritic atit de drag noua , cel cu "capra vecinului" :lol1: :lol1: :lol1:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Dec 2016, 10:42

Vali, discutia se purta despre antireversul la DAIWA ... nu la Certate sau Infinity. De ce la Shimano nu scapa nici pe modelele de genul Catana? Sau poate Daiwa incepe sa faca mulinete doar de la 350-400 de euro in sus? Cu cele 5 Daiwe nu ma laudam asa cum precizezi mai sus, am pomenit de ele pentru ca pe alea le am si alea mi-au facut probleme, dar na ... tu orice chestie o vezi drept o lauda. Acum aud ca de fapt si tu la mulinetele tale de top, cu care te afisezi pe unde apuci, ai avut probleme cu antireversul din moment ce ii multumesti lui tdum pentru idei.

Repet ce am mai spus de nenumarate ori ... am 5 mulinete de la Daiwa si doar 4 de la Shimano. Asta spune multe despre ceea ce mi-ar pica mai bine in mana. Dar tu citesti ce vrei sau cat poti.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 11 Dec 2016, 12:48

vali stratonov scrie: Eu unul ii multumesc public lui tdum pt faptul ca a avut istetimea sa gaseasca rezolvarea la antiretutul mulinetelor MELE care scapau ....in rest ce zic unii sau altii pe aici e doar can-can. :respekt: :respekt: :respekt:

E can-can si totusi e jenant sa dai o caciula de bani pe niste mulinete cu pretentii care au probleme de genul asta.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Dec 2016, 12:51

Eu unul am avut acest fel de probleme la unele mulinente , le-am trimis la Resita iar tdum (un baiat pe care nu-l cunosc personal) a REZOLVAT problema mea fara nici un fel de pretentie financiara....

Jos palaria in fata unui asemenea om care a vrut doar sa ajute .cit mai multa lume :respekt: :respekt: :respekt: ...

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 11 Dec 2016, 18:52

adevarul e ca daca dai 500-1000 ron pe o mulineta nu ar trebui sa faci tot felul de modificari care daca nu iti ies ai distrus mulineta.

oare pe garantie a schimbat cineva? se schimba?

daiwa. din punctul meu de vedere la modelele sub certate ( sau luvias etc) sunt inferioare shimano.

am avut o mulineta caldia. la care s-a stricat antireturul. l-am schimbat . la fel.

imi plac diawele dar asta cu antireturul e cea mai mare prostie la ei
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Scrie răspuns