Ancora pe Twister

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 25 Aug 2006, 20:31

da, si mie mi se intampla si dau cu niste pestisori, care pe langa carligul obosnuit au si o ancora 8)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Aug 2006, 21:59

mihaie stii bine ca asa e

si mie mi s-a parut ca exista momente cand trage aiurea si am simtit nevoia de ancora suplimentara

ovidiu, ca dezavantaj pararea mea este ca poate scadea numarul trasaturilor
de asta am renuntat

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Aug 2006, 22:01

andrei-ovidiu scrie:stiu ca in anumite perioade, salaul da tzacuri fine si e necesara o ancora pt. inteparea lui cum se cuvine!
nu e vb de cat de tare da tacul, ci de cat de bine absoarbe naluca. iar perioadele ala nu sunt anotimpuri, ci mai degraba ore intr'o singura zi.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 25 Aug 2006, 22:09

Anotimpurile???imi suna cunoscut
Imagine

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Aug 2006, 22:20

ah todi fa-ne teoria tacului si a absorbtiei te rugam :lol:
te-ai gandit ca eu credeam ca la salau e ca la femei de exemplu, tacul e una absorbtia e alta ? :lol:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 26 Aug 2006, 07:41

andrei-ovidiu scrie:stiu ca in anumite perioade, salaul da tzacuri fine si e necesara o ancora pt. inteparea lui cum se cuvine!
nu e vb de cat de tare da tacul, ci de cat de bine absoarbe naluca. iar perioadele ala nu sunt anotimpuri, ci mai degraba ore intr'o singura zi.
Este posibil ca acele tzacuri fine sa fie a unor strapazani si in acest caz nu cred ca mai are rost inca o ancora suplimentara.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 26 Aug 2006, 09:56

danr scrie:ah todi fa-ne teoria tacului si a absorbtiei te rugam :lol:
te-ai gandit ca eu credeam ca la salau e ca la femei de exemplu, tacul e una absorbtia e alta ? :lol:

:lol: :lol: :lol: super-tare Dane asta cu "absorbtia"! EXCELENT! :lol:

primavara da tare in shad, toamna altcumva, de aceea am intrebat daca este chiar necesar ancora suplimentara pe twister, pt. ca e pacat sa ai tzacuri si sa nu-l iei, dar cu putina indemanare il iei si fara ancora pe shad!

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 26 Aug 2006, 15:16

Cand pescuiesc la Budeasa, folosesc obligatoriu o ancora langa capul twisterului. Siatemul de atasare este format din doua sau trei inele despicate imbinate, pe care le bag pe agrafa strunei. Este un sistem excelent, deoarece in cazul inteparii, twisterul nu este distrus. Ancora o las libera, nu o bag in twister.

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 26 Aug 2006, 15:16

Cand pescuiesc la Budeasa, folosesc obligatoriu o ancora langa capul twisterului. Siatemul de atasare este format din doua sau trei inele despicate imbinate, pe care le bag pe agrafa strunei. Este un sistem excelent, deoarece in cazul inteparii, twisterul nu este distrus. Ancora o las libera, nu o bag in twister.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Aug 2006, 15:58

:shock:
Ancora o las libera, nu o bag in twister
Si atirna, asa, sub el? Nu se inmulteste si nr de agataturi? Ca si atunci cind infig tripla in cocoasa shadului, tre sa fiu cu patentul la indemina, ca se tot indreapta ancorele. De aia pun tripla numai cind baietii nu ataca decisiv, doar dau cite o muscatura, asa, in trecere :)

Scrie răspuns