Ancora pe Twister
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Ancora pe Twister
cand puneti twisterul pe jig, folositi si o ancora pusa mai spre coada plasticului? cand o folositi si cum o montati? ce dezavantaje prezinta acest sistem?(avantajul este clar acela al inteparii prompte, dar nu mereu!).
Re: Ancora pe Twister
Intepi plasticul cam cu 1cm inaintea inceputului cozii, in partea inferioara, introduci coada ancorei in taietura si ai grija sa nimeresti jigul prin ea. Dezavantaj clar: cresterea exponentiala a numarului agataturilor. Se merita doar daca dai cu plastice mari in zone unde stii ca sunt sanse sa-ti intre capturi serioase.andrei-ovidiu scrie:cand puneti twisterul pe jig, folositi si o ancora pusa mai spre coada plasticului? cand o folositi si cum o montati? ce dezavantaje prezinta acest sistem?(avantajul este clar acela al inteparii prompte, dar nu mereu!).
Cu lacrimi Bastus!
Re: Ancora pe Twister
Unii prefera in sa o ancora suplimentara mai aproape de capul twisterului.
Cu lacrimi Bastus!
se mai poate folosi o crosheta cu care se strapunge twisteru dinspre cap inspre coada si cu ajutorul ei se trage prin twsietr struna cu care e legata ancora, apoi se leaga de jig. metoda asta se foloseste la twistere mari, cand piciorul ancorei nu permite prinderea acesteia mai inspre coada, adica mai departe de jig, pt ca nu mai ajunge ca sa poata fi prinsa direct cu ochetul in jig.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
Am incercat si eu atasarea unei ancore pe plastic in diferite moduri.Montarea unei ancore foarte aproape de coada shadului , dupa parerea mea, inseamna o evolutie precara,de aici si trasaturi mai putine.In pescuitul salaului cu shaduri de 10-12cm(folosesc jiguri 4/0) nu am simtit nevoia montarii unei abcore, in schimb in pescuitul stiuci....lucrurile se schimba, pun fie o ancora prinsa prin ochet de jig si un "crac" in plastic(in acest caz lungimea jigul+ lungimea ancorei nu ar trebuii sa depaseasca 1/2 din lungimea shadului) , fie o ancora legata cu kevlar pusa in "derviatie" montata pe burta shadului(in acst caz ancora + lungimea strunei de kevlar ar trebuii sa nu depaseasca 2/3 din lungimea shadului).La grub ancora se poate pune exact la sfirsitul corpului, coada vibratila sa ramina libera.
La grub nu am pus niciodata.
La shad: varianta cu crosheta, sau ochiul triplei agatat de jig si asigurat cu un disc mic din cauciuc sau legat cu fir gros de ochiul jigului.
Am avut o perioada (iarna) cind nu prindeam salaii daca nu puneam tripla. Simteam "tzac" si adio. Asta pina nu mi-a plecat unul cu paleta cozii shadului (erau niste ciudatenii, cu coada din alt material, mai tare decit corpul shadului). Dupa care am pus tripla, agatata de curbura cirligului de pe jig si legata. Si am inceput sa-i prind. Ma asteptam sa fie "gradinita", dar erau peste kil.
La shad: varianta cu crosheta, sau ochiul triplei agatat de jig si asigurat cu un disc mic din cauciuc sau legat cu fir gros de ochiul jigului.
Am avut o perioada (iarna) cind nu prindeam salaii daca nu puneam tripla. Simteam "tzac" si adio. Asta pina nu mi-a plecat unul cu paleta cozii shadului (erau niste ciudatenii, cu coada din alt material, mai tare decit corpul shadului). Dupa care am pus tripla, agatata de curbura cirligului de pe jig si legata. Si am inceput sa-i prind. Ma asteptam sa fie "gradinita", dar erau peste kil.
-
- veteran
-
- veteran