discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
todi
- veteran

-
de ce sorin, te pui pe apa mare si dai spre apa mica. vantul in fata, asta este, suporti ca doar nu te'ai dus intr'un sejur pe marea care'o fi ea
bara de metal e suficienta, plina sa fie si are la vreo 8 kg, iar dupa ce intra in namol de'abia o scoti, iti dai seama,
-
Sorin
- Moderator

pai nui problema ca nu vrau sa fac plaja dar nivelul apei mari era prea departa fata de cat puteam lansa
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
paul
- Moderator

-
Sorin scrie:Fratilor deschid un subiect poate mai putin abordat .
Cum sambata pe Darvari a batut un vant absolut aiuristic ( sigur Vijelie e vinovat pt asta

) si cum cu un fier de 5 chile am cam facut schi nautic si am tras oareshce brazde , in conditii grele :
CUM VA ANCORATI ?PRIZA LA PROVA BARCII SAU LA PUPA?
CATE CHILE , CE FORMA DE ANCORA FOLOSITI ?
Sorin... gantera de 8-10 kile, aia cu bile sudate la capete este cea mai buna ancora..
Vezi la Gyorg

-
Adi_
- veteran

Paul scrie:Sorin scrie:Fratilor deschid un subiect poate mai putin abordat .
Cum sambata pe Darvari a batut un vant absolut aiuristic ( sigur Vijelie e vinovat pt asta

) si cum cu un fier de 5 chile am cam facut schi nautic si am tras oareshce brazde , in conditii grele :
CUM VA ANCORATI ?PRIZA LA PROVA BARCII SAU LA PUPA?
CATE CHILE , CE FORMA DE ANCORA FOLOSITI ?
Sorin... gantera de 8-10 kile, aia cu bile sudate la capete este cea mai buna ancora..
Vezi la Gyorg

Paul, te contrazic. Asa ceva am vazut la un concurent in mansa a 2-a si a facut schi nautic, cu ancora dupa el

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
paul
- Moderator

-
Inseamna ca a batut nitel vant pe Darvari!
-
Sorin
- Moderator

Paul,
La Gyorg nu ma uit , pentru ca in noiembrie venise cu un calorifer si nu vreau sa-mi demontez casa

pescuiasca si el va
-
g.stiuca
- junior

Sorine, cate kg ai?

Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!
-
Sorin
- Moderator

da , buna intrebare
trebuia sa-mi iau si cheile de la casa in buzunar
64 chile ....cu unghiile necuratzate

pescuiasca si el va
-
paul
- Moderator

-
Sorin scrie:Paul,
La Gyorg nu ma uit , pentru ca in noiembrie venise cu un calorifer si nu vreau sa-mi demontez casa

Oricum, cred ca Gyorg este cam de aceeasi greutate cu tine.. Din poze am vazut ca tu esti mai inalt, dar desirat

Acum mai depinde si de barca.. poate unii isi permit sa tina si un calorifer in ea, mai ales daca e de-ala vechi, de fonta.
-
MihaiV
- Moderator

In primul rand, sa spun ca nu am avut nici cea mai mica problema cu ancora, din cauza vantului, desi ancora mea are doar 5 kg.
Dupa concurs am avut o lunga discutie cu amicii pe tema asta, cu demonstratii fizico-matematice, forte, descompuneri, tot tacamul.
In primul rand am constatat ca ancorele rotunde nu sunt bune, fiindca pe un substrat rigid sunt tractate fara probleme.
Apoi am discutat despre disc. Daca discul are suprafata mare si punctul de prindere la mijloc, atunci tensiunea din fir il ridica din mijloc si il rastoarna, urmand tractarea lui.
Un alt element important este directia firului. Daca lasi ancora sub barca, cu firul vertical, valurile te ridica si ridica ancora. Deci e preferabil sa lasi firul sa faca 45 grade cu verticala.
Pana la urma am ajuns la concluzia ca o ancora buna e una cubica, iar pentru ca centrul de grautate sa fie cat mai jos densitatea materialului trebuie sa fie cat mai mare, deci trebuie facuta din plumb.
Asa ca ... treceti la turnat plumb! Sfatul meu! Poate am gresit pe undeva.