ANCORA- GREUTATE, FORMA............
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Stefan Tudose
- Moderator
eu am in medie 15-20m. pe lacurile din Moldova imi ajunge. in schimb cand am ajuns cu barca pe Colibitza... m-am cam muiat, nu mi-a ajuns atza.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Cea mai eficienta ancora mi se pare cea cu care ies si pe mare...mai la toti pescarii marini am vazut modelul asta, e ieftin si eficient. O bucata de teava de instalatii de un tol - un tol jumate , de aia cu carne groasa, cca 15-30 cm lungime. Se iau 2 bucati de fier-beton de 4-6mm si se indoaie la 180 de grade, se trec mustatile prin teava si la capat se curbeaza sa formeze "craci" in 4 directii... seamana cu o ancora tripla de rapitor numai ca evident cu 4 craci de cca 15-20 cm lungime ; la capatul unde au ramas buclele se leaga sfoara. Cu astea ancorezi pe orice , de la nisip/mal la stanca si copaci, mai ales daca lasi ceva metri buni de sfoara sa traga mai in oblic. Nu prea intervin mari probleme la scoatere pt ca daca nu scapa din prima, tragi de ea pana se indreapta "mustatile" - fierul beton de 5 mm e destul de moale . Iar daca teava s-a intepenit cu totul in bolovani sau copac, ceva - asta e, o lasi acolo la fel ca pe una de 5 mil de care vorbeati mai devreme
, cu diferenta ca va puteti face alta cautand 5 min in deseurile de la un santier si te costa max o bere la paznic.

-
- junior
ancorarea pe Dunare
Salut, va rog, imi puteti spune ce tehnica folositi pentru ancorarea pe Dunare?
Multumesc,
Vali
Multumesc,
Vali
Armand scrie:Hop si eu cu o intrebare acu....
Cat de lunga ar trebui sa fie sfoara de la ancora?!(daca e prea multa iti ocupa spatiu si te incurca, daca e prea putina e degeaba)
Cat ati astimat si observat ca este suficient ?!
eu am 2 sfori,una de 30m si una de vreo 20. cea de 30
este pentru spate, iar cea de 20 este pesntru fata. imi ajunge cam pesntru orice situatie... inclusiv cand e taifunelul , dai drumul sforii de pe spate sa stea cat mai oblic..si se va infrana.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...