ANCORA- GREUTATE, FORMA............
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Este tipul de ancora pe care in cuvinte(cee ce e mai greu) incercam sa-l descriu eu intr-o postare anterioara.Bayliner scrie:Buna ziua frati pescari!
Prea multa teorie in legatura cu modul de ancorare a barcii nu stiu, dar am reusit sa confectionez o ancora din inox, la un atelier de confectii metalice. Baietii sunt tinerii si sunt gata sa incerce orice. A fost prima ancora confectionata de ei si eu sunt multumit de rezultat. Incerc sa va transmit poza.
http://images.westmarine.com/full/4632188.jpg sau daca nu apare acesta este linkul.
Fata de alta ancora avuta Danforth, pe care nu am mai putut sa o ridic din apa,aceasta are sanse mai bune de scoatere din apa datorita inelului care culiseaza pe bara de prindere.
Ancora realizata are cca 10kg, suficient sa-mi tina barca in curentul Dunarii si m-a costat 5 milioane rol. Tel.0742116814, Robert. Nu doresc sa le fac nici o reclama, dar au fost singurii care au acceptat sa incerce asa ceva.
Jean Scurtu
Lasind gluma la oparte , ancora respectiva mi se pare foarte scumpa la pretul de 5mil. Si 'ciuperca' mea e foarte eficienta pe un vint destul de puternic si daca am sa consider ca trebuie sa o inlocuiesc , aparat de sudura se gaseste si cu putina indeminare pot sa-mi fac una asemanatoare ; eu nu-mi permit sa dau atitia bani pe o ancora pe care ai toate sansele sa o pierzi , intr-un cuvint, bani dusi pe Apa -Simbetei !
- mihaimircea
- veteran
Mai lamuriti-ma si pe mine cu o treaba
Zilele aste am iesit si io cu barca, cu ancorarea nu a fost problema ca nu a fost vant si aveam o greutate de 5 kile care ma tinea pe loc. problema a fost ca barca se invartea in jurul ancorei, ba intr-o directie ba in alta, destul de lent, daca ar fi fost sa faca o tura completa ar fi facut-o in 5 minute probabil. Unde gresesc?
Zilele aste am iesit si io cu barca, cu ancorarea nu a fost problema ca nu a fost vant si aveam o greutate de 5 kile care ma tinea pe loc. problema a fost ca barca se invartea in jurul ancorei, ba intr-o directie ba in alta, destul de lent, daca ar fi fost sa faca o tura completa ar fi facut-o in 5 minute probabil. Unde gresesc?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.