Am nevoie de o parere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
t-iecsplic io kuintauti.e mai fina si mai fidela diecat aia pe la spate.fa o experienta:pune o mulineta cu frana pe fata la o lanseta ,strange frana la maxim si leaga de fir o greutate(o sticla cu apa ceva gasesti tu) pe urma incearca s-o ridici si daca nu poti da drumul la frana treptat.fa la fel si cu una cu frana pe spate.o sa vezi singur diferenta 

- kuin tauti
- veteran
...Noooo ..cu Harleyu se testeaza....Rine incearca sa iexplice ceva despre startup inertia ,care a fost valabil in cazul lui,pentru ca molineta cu frina pe spate avea discuri mici de frina si a cedat mai iute,neavind suprafata de frictiune asa mare ca cea cu frina fata...Nu-i nici o scofala ...reglarea fina se poate face usor si cu o frina fata bine construita,nu mizerii din Obor.In plus nimeni nu stringe frina la maxim cind pescuieste...De pescari vorbesc..kuintautti scrie:asa sie tiesteaza finetea si fidelitatea ?![]()
![]()
![]()

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Am si eu o dilema:
Pescuiesc la clean de un an si ceva pe raul Crasna in jud SM. Vine primavara. Am scos deja la aerisit wadersi, skillul 1 UL, si Exage-ul de 1000.
Intrebarea mea este ca merita sa pun textil de 12 (am o rola de sifix acasa) sau sa pun mai bine mono?!
Informatii suplimentare:
Adancimea medie a raului este de 40 cm vara.
Dau cu voblere de 2-3.5 cm.
Vegetatia bogata pe maluri.
Fundul raului e cu pietris in proportie de 80-85%
Vegetatie submersa nesemnificativa.
Cleni de la 200 gr pana la 1.5 kg (pana acuma
)
Pescuiesc la clean de un an si ceva pe raul Crasna in jud SM. Vine primavara. Am scos deja la aerisit wadersi, skillul 1 UL, si Exage-ul de 1000.
Intrebarea mea este ca merita sa pun textil de 12 (am o rola de sifix acasa) sau sa pun mai bine mono?!
Informatii suplimentare:
Adancimea medie a raului este de 40 cm vara.
Dau cu voblere de 2-3.5 cm.
Vegetatia bogata pe maluri.
Fundul raului e cu pietris in proportie de 80-85%
Vegetatie submersa nesemnificativa.
Cleni de la 200 gr pana la 1.5 kg (pana acuma

Am mers cu 14. A functionat bine. A venit o stiuca gen stilou. am ramas cu firul taiat. Am zburdat de fericire cand am observat ca , curentul apei imi aducea ugly ducklingul "floating" spre mine. Pierderi = 0.
Am pus 16. Nici macar nu am mai avut vreo trasatura.
Struna exclus ca la doua grame de vobler .... nici macar voframul nu se preteaza.
De aici ideea de textil. Nu e obligatoriu 12. Ziceam ca de ala am deja in stoc.
Si daaaaaa .... oricat de mic e, tot il provoc sa lupte putin si un ultralite amplifica senzatia.
Am pus 16. Nici macar nu am mai avut vreo trasatura.
Struna exclus ca la doua grame de vobler .... nici macar voframul nu se preteaza.
De aici ideea de textil. Nu e obligatoriu 12. Ziceam ca de ala am deja in stoc.
Si daaaaaa .... oricat de mic e, tot il provoc sa lupte putin si un ultralite amplifica senzatia.