Am nevoie de o parere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Din cate am citit si eu si am auzit se pare ca nu e o idee buna sa pui florocarbon pe mulineta de spinning deoarece e un fir mai rigid, cu memorie si ingreuneaza lansarile. Stiu ca se pun fire 0-12-14 culoare flor (galbuie sau verzuie) sau 0.16 fir incolor obisnuit cu suplete destul de mare. Florocarbonul e mai mult utilizat la lider, la chistoacele de musca dar nu pe tambur la spinning. Ma insel?Scuze de off topic si daca s-a mai discutat asta pe forum, eu nu am gasit...
-
- veteran
Clenii de Ialomitza parca au 4 ochi in loc de 2! Si eu am observat ca musca slab la diametrul 0.16 si f rar la 0.18 cand dau cu naluci. In schimb pe Arges aval de lac Mihailesti prindeam fara probleme cu 0.16. Nu e vorba neaparat de limpezimea apei - de regula e mai limpede Argesul, pana la prima balastiera! Cand am pus fir trabucco Riber Trout alb in general a trebuit legat si un forfac de 50 de cm flurocarbon ptr ca daca dadeam doar cu firul ala alb nu prea aveam atacuri pe apa limpede.YoNutzu scrie:@T.Adrian
De emotii nu am dus lipsa la nicio partida ... majoritatea Clenilor mai rasariti numai in agatatura i-am prins, defapt se stie ca unde este agatatura mai a naibi acolo este si "batranul peste"dar ... ai si dreptate ca am avut momente cand am si ratat din cauza firului pentru ca nu puteam sa-i fortez si asta intr-un loc unde puteam sa-i manevrez ...Cand puneam 0,16 nici nu-i vedeam culoarea ...
- kuin tauti
- veteran
Pai si atunci firele fluorocarbon de spinning nu-s bune sa le pui pe mulineta de spinning? Exista fire F-C fara memorie (sau memorie foarte slaba), bine-nteles, tot ce-i mai de calitate costa un pic de extra-n plus...dar merita. Eu folosesc fluorocarbon pentru clean, si nu am probleme. Nu stiu daca devine casant in frig, asta nu stiu, dar se comporta excelent pe mulinetele de spinning.Fario_nebunu scrie:Din cate am citit si eu si am auzit se pare ca nu e o idee buna sa pui florocarbon pe mulineta de spinning deoarece e un fir mai rigid, cu memorie si ingreuneaza lansarile....
-
- veteran
- storm fish
- veteran
Da si mai prefera jigurile Jaxonshimano scrie:Pai vezi ca se vorbeste de unele locuri unde-s cleni cu 4-6 ochi, si intai iti verifica echipamentul (scoate capul din apa, se uita la mulineta si la batz..daca nu-i convine marca, pleaca, si tot asa si cu firul, respectiv voblerul folosit. Prefera voblerele Cozma)

Si de la mine tot 10...vi la tomna cand urca scrumbia pe Jiu sa dai corigenta

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....