Am barca vreau motor termic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi G
veteran
veteran

Re: Am barca vreau motor termic

Mesaj de Adi G » 02 Ian 2014, 21:52

Angler_rou scrie:Eu vb de suzu in 2 timpi - oferta actuala.
ah, ok...
treaba curioasa cu motoarele in 2 timpi... io am vrut initial sa-mi cumpar motor nou in, dar pur si simplu nu am gasit sub 15cp, de la niciun producator, de nicio culoare... in afara de o petarda PARSUN de 6cp pe ebay, care era nou dar vanzatorul scria in descriere ca-i desfacut din ambalaj si trebuie sa-l declare folosit, pentru ca altfel nu are voie sa-l vanda...
cica in UE nu mai ai voie sa vinzi motoare noi 2T, daca nu corespund nustiu caror norme... :wallbash:
de aia ma gandeam ca vorbim numai de motoare second hand... :oops:

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 02 Ian 2014, 22:19

De pe "surse" Parsun este facut in Polonia sub licenta Yamaha, asa cum se face si Selva in Italia.
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 02 Ian 2014, 22:29

E facut direct in China
Cred ca normele europene de mediu sunt de vina pt interzicerea vanz mot in 2 t
In restul lumii se vand
Se gasesc motoare 2t de la toti producatorii pe siteuri din afara ue
Cel mai ieftin, de nou, prin tarile arabe
pescar particular

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 02 Ian 2014, 22:44

feugen scrie:.................
Eu, ca si posesor de barci, de-a lungul timpului multe, posesor de motoare de-a lungul timpului multe.................

Alegerea pe care o vei face trebuie si e musai sa-ti placa (convina) tie si nu mie sau oricarui alt forumist. Aceea va fi cea mai buna pentru tine. :bere:
Eu ca fost posesor de foarte multe motociclete ( de la capra cu motor UZ2 pina la Honda africa twin si de la Hoinar pina la Gas Gas ) am avut parte de bune si de rele si cu 2T si cu 4T de aici si dificultatile de alegere . Toate fara exceptie la un moment dat ,, crapa " La 4T am apreciat fiabilitatea sporita si eliberarea liniara a puterii , la 2T raspunsul promt la gaz si forta bruta eliberata instant . Fiecare are farmecul ei la momentul potrivit . As vrea si 2T dar si 4 T dar parca mai mult 4 T , mai silentios ,mai putin de umblat in el , mai fara batai de cap . Parca nu am chef sa ma mai leg la cap cu inca un permis de conducere ..... parca 3,68 kw e suficient dar musai sa gliseze cu elefantul in barca :lol: . Parca il vreau nou nu frecat de cine stie cine ce taranoi care a stiut doar sa il traga de urechi si cind incepe sa sughite il vinde repede .
Parca nu stiu ce vreau :lol: :wallbash: dar vreau motor mic sa mearga tare :lol:

PS: ,,Parsun este o un nou brand de motoare exterioare pe piata mondiala. Sunt fabricate în China, în orasul Suzhou, în apropiere Shanghai, cel mai mare oras si port maritim în China. "
http://motoare-barca.ro/home-motoare/of ... re-parsun/

PS 2 : fratii nostri ukrainieni vind motoare in 2 T http://kapitan.ua/ . dar ei ,, nu e " in UE si au voie
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 02 Ian 2014, 22:56

io as zice sa.... dai de permis, nu e o mare istorie si sa-ti iei un motor ceva mai mare... 9 - 15 cp; chiar daca schimbi barca, motorul ramane si e bine sa fie "sanatos".
asa-i ca am reusit sa te incurcam cu totii ? :lol:
9 - 15 cp, 4 t, yamaha sau daca gasesti, honda - dupa parerea mea, cele mai smechere motoare.
a apropo, honda face si motoare mai mici, uite aici de 5 cp http://marine.honda.com/outboards/motor-detail/BF5
spor .

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 02 Ian 2014, 23:07

Angler_rou scrie:io as zice sa.... dai de permis,.......................

.......
Dau de permis la capitania portului Sibiu ? :lol: poate ca oi da si de permis pina la urma . sa vad ce zice google ca trebuie si pentru ala ( permis )

Incurcat eram de cind am hotarit ca vreau termic . :wallbash:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 03 Ian 2014, 19:35

nu-s care capitanie e mai apoape de sibiu - in ardeal stiu ca la dej se dau examene de capacitate
ref la ce ai nevoie, uite aici: http://www.actenecesare.info/alte-domen ... -navigatie

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 03 Ian 2014, 23:36

grey-wolf scrie:
Angler_rou scrie:io as zice sa.... dai de permis,.......................

.......
Dau de permis la capitania portului Sibiu ? :lol: poate ca oi da si de permis pina la urma . sa vad ce zice google ca trebuie si pentru ala ( permis )

Incurcat eram de cind am hotarit ca vreau termic . :wallbash:
Pana la Dej faci putin, acum ca sunteti coca si aveti partial autostrazi spre Cluj :P
Urmatorul examen va fi prin feb-martie. Oamenii de la capitanie sunt chiar ok.
Nu este nici o branza daca vrei doar D-ul (ape interioare si Dunare) ,e floare la ureche.
Daca vrei sa te arunci la cat C (maritim costier) e putin mai greu dar tot nu e mare scofala.
Daca prinzi virusachele cu barcile si pescuitul din barca oricum mai devreme sau mai tarziu o sa trebuiasca sa-l iei.
Acum e lejereanu de luat.

Parere personala, motor peste 5 cai si 4T daca nu-ti cocosezi masina cu inca 10 kg in plus.
Chestia cu pusul la apa..... e mai greu... etc. Depinde cat mergi singur.

Eu pentru gonflabila de 3,4 Zodiac am un Mercury de 8 cai tunat la 10.Modelul mai greu, cu electromotor
De asemenea pentru salupa de 5.7 Quicksilver am avut de ales intre 2T Optimax de 115 cai si EFI de 115 4T.
Am ales 4T, intradevar cel in 2T era mai naravas dar consuma mult mai mult, inspre blana ne durea capul de la zgomot... si nu vreau nici sa mai am o grija (uleiul) si nici sa dau la cheie/ sfoara in noiembrie sau martie de sa fac scurta la mana.

Daca ai nevoie de o treaba usoara, nu vrei sa prea glisezi des, mergi mai mereu singur si il pui/dai jos de pe barca des, alege ceva in 2T de max 5cp.

In rest numai de bine

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 04 Ian 2014, 14:45

perfect in nota postarii lui feugen, pentru ambarcatiuni portabile si ultraportabile, nu vad avantaje mari la motoare in 4 t. Singura jena o pot avea cei care pescuiesc la trena, unde 2t nu e potrivit. Altfel, vorbim de barci mici si usoare, folosite in regim hobby, deci un maxim 50-70 ore/an pt motor. Pentru ce 4 t? Greutate, cost achizitie mai mare, motor mai complex (mult mai).
Pentru ca vroiam mai mult, am luat pentru o goflabila airdeck de 260 un 8 cai johnson. 25 kile, la sfert de turatie tine glisarea iar in glisaj urca in maxim 5 metri. La blana am 33-35 km/h. O gonflabila cu chila probabil ar merge o idee mai tare. De la inceput am vrut motor usor si fara complicatii (fara ulei, filtre, cu transport in orice pozitie). Am luat yamaha cai 2 t probabil sub 20 ore de folosire, glisa barca fara probleme si mergea la 23-25 km/h. Toate astea cu 21 kile si rezervor incorporat(e de vanzare daca intereseaza pe cineva).
Comparam si ce e in zona max 20 cai? A ridicat cineva un 20 cai 4t? are de la 52 kile in sus. Portabilitate? Mai incolo. Consum 4-5 la ora, versus 7-8 la 2 t, care are insa 32-38 kile.
Concluzia e ca 4t e pentru taximetristi :P

p.s. am avut si am motociclete si in 4 si in 2 t. Pentru fun, exclusiv 2t.

p.p.s importatorii de la noi nu aduc 2t pentru ca nu vor sa se complice, insa in europa se vand bine merci 2t noi, insa doar pentru uz comercial, NU recreational.

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 04 Ian 2014, 16:37

sosoktm scrie: Concluzia e ca 4t e pentru taximetristi :P

.
Taximetristii saluta pe cei carora 10kg li se par o piatra de moara, poarta casti antifonice, poarta in tolba sticle de ulei, perie de curatat bujii si le place fumul.

Chestie de gusturi. Si de 7 ani in Tibet cand te trezesti emitand concluzii generale si maxime de autobaza :)

In rest numai de bine

Pps: motorul nu il cari in carca decat 1% din timp. In rest il tragi dupa tine ca pe un troller, pe suportul lui, care , ce sa vezi, e pe roti. :P

Scrie răspuns