Alternative la ungerea mulinetelor.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Deja subiectele cu vaseline s-au dezbatut de ani de zile, se reiau periodic si de fiecare data graviteaza in jurul bidonaselor magice , mult prea scumpe pentru ceea ce sint de fapt.Ba mai trebuie sa le comanzi cu VISA si sa astepti saptamini dupa ele, cind in fiecare oras sint magazine ce au la vaseline de te poti unge din cap pina in picioare, si balamalele si tot ce misca in casa.
Daca in cele auto si de rulmenti tot nu are cineva incredere mai sint reprezentante de scule,drujbe,motociclete, barci ..samd cum ar fi Stihl , Husqvarna , Hilti (zicea chiar cineva aici) , Makita , Bosch, Mercury,Yamaha. ..daca tot vrei ca vaselina ta sa aiba un nume...si banuiesc ca astia nu pun ceva unsori de mina a saptea la vinzare.
Daca te plimbi 3 ore prin Brasov, sint sigur ca poti cumpara doua valize de vazeline cu viscozitate potrivita si marci renumite ce merg de minune in orice mulineta. La o adica pui pe degete, le freci intre ele sa vezi cum aluneca, o mirosi , vezi cit de repede o poti spala...nah...teste..
Daca in cele auto si de rulmenti tot nu are cineva incredere mai sint reprezentante de scule,drujbe,motociclete, barci ..samd cum ar fi Stihl , Husqvarna , Hilti (zicea chiar cineva aici) , Makita , Bosch, Mercury,Yamaha. ..daca tot vrei ca vaselina ta sa aiba un nume...si banuiesc ca astia nu pun ceva unsori de mina a saptea la vinzare.
Daca te plimbi 3 ore prin Brasov, sint sigur ca poti cumpara doua valize de vazeline cu viscozitate potrivita si marci renumite ce merg de minune in orice mulineta. La o adica pui pe degete, le freci intre ele sa vezi cum aluneca, o mirosi , vezi cit de repede o poti spala...nah...teste..
- edi_curiosul
- veteran
ai dreptate, orice unsoare e bună decat nimic, eu cea mai scumpa pt mulinete am luat-o la 80lei, cea mai ieftina la 12lei
sa cumperi alte vaselina/ulei decat cea pt mulinete trebuie sa cunosti caracteristicile celei din "bidonasul scump", adica cu silicon sau teflon
eu nu am cautat altele tinand cont ca ce folosesc costa 15lei si intra la 7revizii-vaselina, uleiul cred ca 20, nu vad unde e scumpetea
da alternativa pt spalat, eu aia o consider scumpa: petrol de bricheta cca 3 spalari = 15lei
sa cumperi alte vaselina/ulei decat cea pt mulinete trebuie sa cunosti caracteristicile celei din "bidonasul scump", adica cu silicon sau teflon
eu nu am cautat altele tinand cont ca ce folosesc costa 15lei si intra la 7revizii-vaselina, uleiul cred ca 20, nu vad unde e scumpetea
da alternativa pt spalat, eu aia o consider scumpa: petrol de bricheta cca 3 spalari = 15lei
- semlecangheorghe
- veteran
eu cred ca prea putini pescari cunosc caracteristicile magice ale lubrefiantilor numai bune pt mulinete si ca cei care jura in numele celor vindute anumea doar iau de bun faptul ca sint " anumea " deci nici ei nu le stiu caracteristicele alea dar vorbesc despre eleedi_curiosul scrie:ai dreptate, orice unsoare e bună decat nimic, eu cea mai scumpa pt mulinete am luat-o la 80lei, cea mai ieftina la 12lei
deja filozofam pre mult
din cite imi dau eu seama Jedi vorbea de diferenta de pret care era legata de cantitate , adica astea " anumea " fiind la acelasi suma de bani cu alte tuburi mai imbelsugate care de fapt contin tot aceiasi marfa dar sint vindute sub alta denumire si in alte magazine , si de aici comparatia ...
pe unii mecanici i-am auzit vorbind caci nu e bine sa speli piesele prea binesemlecangheorghe scrie:Edi ce parere ai despre WD-40,spray,cica se foloseste pentru contacte dar si la degesarea sau desfiletarea suruburilor "sudate"de rugina...Ala este bun sa cureti mulineta pe mecanism inainte sa aplici vaselina??
chipurile vorbeau de ceva depuneri care le protejeaza si le face bine
eu nu sint mecanic si nu ma pricep sa explic mai bine lucrul asta
- semlecangheorghe
- veteran
O mica precizare despre ulei: uleiul auto e mai bun decat uleiul siliconic. La concluzia asta am ajuns cand m-am apucat sa gresez axul unui ventilator din laptop. Ala siliconic ramane pe ax 2-3 saptamani, ala de motor are de-acum peste 3 luni la activ. Angrenajele mulinetei sunt intr-adevar supuse la mai putine rotatii decat un ax de ventilator si s-ar putea sa fie suficient uleiul siliconic. Dar... daca se poate ceva mai bun si mai ieftin...
Daca aveam inspiratie atunci faceam un experiment cu ulei de la shimano.
chiar sunt curios.
Daca aveam inspiratie atunci faceam un experiment cu ulei de la shimano.

- edi_curiosul
- veteran
e un produs foarte bun pt un lantul bicicletei, dupa ce il sprayez bine imi raman o buna parte din mizerii in carpa, fac si ungerea lantului si nici nu te murdaresti pe pantaloni, asta fac cam o data pe lunasemlecangheorghe scrie:Edi ce parere ai despre WD-40,spray,cica se foloseste pentru contacte dar si la degesarea sau desfiletarea suruburilor "sudate"de rugina...Ala este bun sa cureti mulineta pe mecanism inainte sa aplici vaselina??
dar W-40 e un ulei sa zicem de completate in cazul mulinetelor, eu l-as folosi max la galet cand il ungi dupa fiecare partida de avat
dupa ce o sa speli o mulineta in petrol o sa vezi ca pe fundul recipientului de spalare ai tot felul de impuritati de la nisip la particule metalice si iarba, pamant etc (la dimensiuni a zecimilor de mm), cu W-40 cum le indepartezi?
sau te referi la faptul ca dupa speli mulineta dai cu W-40? dc sa nu dai cu ulei Abu, sau ceva din comert pe baza de silicon, daca gasesti?
daca pui inainte sa pui vaselina cred ca vaselina nu mai are priza asa buna
- edi_curiosul
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
edi_curiosul scrie:e un produs foarte bun pt un lantul bicicletei, dupa ce il sprayez bine imi raman o buna parte din mizerii in carpa, fac si ungerea lantului si nici nu te murdaresti pe pantaloni, asta fac cam o data pe lunasemlecangheorghe scrie:Edi ce parere ai despre WD-40,spray,cica se foloseste pentru contacte dar si la degesarea sau desfiletarea suruburilor "sudate"de rugina...Ala este bun sa cureti mulineta pe mecanism inainte sa aplici vaselina??
dar W-40 e un ulei sa zicem de completate in cazul mulinetelor, eu l-as folosi max la galet cand il ungi dupa fiecare partida de avat
dupa ce o sa speli o mulineta in petrol o sa vezi ca pe fundul recipientului de spalare ai tot felul de impuritati de la nisip la particule metalice si iarba, pamant etc (la dimensiuni a zecimilor de mm), cu W-40 cum le indepartezi?
sau te referi la faptul ca dupa speli mulineta dai cu W-40? dc sa nu dai cu ulei Abu, sau ceva din comert pe baza de silicon, daca gasesti?
daca pui inainte sa pui vaselina cred ca vaselina nu mai are priza asa buna
Eu folosesc W.D.40 asta la diverse scule de timplarie,de mina, de exemplu pe coloanele de culisare la oberfreza,sau lamello,sau pe axul fierastraului pendular.Cind il aplic,are secundele acelea cind este putin efervescent si scoate impuritatile..
Ma gindeam sa-l folosesc dupa ce spal angrenajul mulinetei,grosier,cu o pensula cu petrol si apoi sa-i aplic citeva sprituri de wd-40.N-am stiu ca vaselina aplicata in urma lui nu adera asa bine...Si asta in ideea ca demontez doar capacul mulinetei ,ca acolo la rotor nu am curajul sa-l desfac piesa cu piesa..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.