Alta lingurita

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 03 Oct 2011, 16:55

Albuletu Alexandru scrie:
Zuckala scrie:Dati-i o sansa, copilul e la inceput, e normal sa puna intrebari si sa traga concluzii (chiar daca sunt gresite). Nu cred ca cineva s-a nascut gata invatat si nu a pus niciodata intrebari stupide (pentru cel care intreaba poate sunt cat se poate de firesti).

Daca pustiul e intr-adevar batut in cap atunci imi fac "mea culpa" de pe acum, am mai intalnit si din aia.
Subscriu la postarea de mai sus.
Nimeni nu s-a nascut invatat, daca intrebarile lui va streseaza nu va obliga nimeni sa-i raspundeti.
Stiu ca forumul asta e pentru ,,oameni mari'', dar hai sa le dam sanse si celor mai mici dintre noi :wink:

Voi , cei mai "ingaduitori" , de ce nu ii raspundeti la intrebari? :roll:
Vedeti ca pe crap.ro are o sumedenie de nedumeriri legate de diverse activitati ale pestilor. Nu-i frumos sa-l lasati in bezna. :?

PS: forumul asta(si nu numai) are o gramada de informatie! Trebuie sa-ti mearga mintea macar doua secunde ca sa gasesti ce cauti.
Asta ce viseaza noaptea ,intreaba ziua.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 03 Oct 2011, 17:42

pana socotesti tu care sunt nalucile cele mai prinzatoare si incepi sa le imparti pe culori, in functie de soare, mai bine te documentezi un pic despre ce inseamna rotativa, oscilanta, vobler, popper, twister, shad, grub etc. dupa aceea poti cauta un dolinger, un lipless sau un "vierme" care sa iti satisfaca intrebarile. daca tii neaparat, uite aici un link despre cum ar trebui folosite culorile in raport cu vremea.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 03 Oct 2011, 17:58

grizzly scrie:pana socotesti tu care sunt nalucile cele mai prinzatoare si incepi sa le imparti pe culori, in functie de soare, mai bine te documentezi un pic despre ce inseamna rotativa, oscilanta, vobler, popper, twister, shad, grub etc. dupa aceea poti cauta un dolinger, un lipless sau un "vierme" care sa iti satisfaca intrebarile. daca tii neaparat, uite aici un link despre cum ar trebui folosite culorile in raport cu vremea.
Salut,
Oau, asta da prima lectie...
A doua : incearca sa schimbi numele ProfF daca nu e cazul sa il folosesti; poate un nume caracteristic : Begginer, copilul, marlita, puiet, etc..... :)))
Da, vreau sa zic si eu ceva; la inceput si eu am intrebat : care e perioada cand e voie sa pescuim la clean si pastrav? - tembela intrebare, nu?
Era adresata in mod general si pentru cei incepatori; pana sa ma prind ca pe aici toti sunt "oameni mari" si atunci am renuntat la astfel de subiecte puerile ( chiar daca stiam sa caut pe goagle sau in carnetelul verde).
Sigur inainte de deschiderea unui nou topic sau sa adresam intrebari pentru incepatori, e bine sa ne informam, macar 1-2 ore si apoi sa tragem singuri concluzia- merita sa mai punem aceasi intrebare?- cu siguranta vor fi intrebari insa mai pe masura celor cu experienta de aici.
Sper ca indemnul la informare prin studiu (reviste, internet, citirea forumurilor specifice, etc.) nu doar prin comoditate (interogatoriu) sa fie pentru copii si nu numai.

Fir Intins !

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 03 Oct 2011, 18:47

lucutabogdan scrie:Oau, asta da prima lectie...
nu e cazul sa fii ironic. in link-ul postat este destul material de studiat pentru un incepator.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 03 Oct 2011, 18:55

Sliderul care il vand e mare pentru tine proof.Cu oscilante daca dai e ok la stiuca.
Imagine

ProoFf
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ProoFf » 03 Oct 2011, 19:21

Am citit de pe site-ul care la scris grizzly si cred ca linguritele sunt mai eficiente (asta e parearea mea).
Deci am sa merg pe ceva oscilianta .
Sunt confuz totusi inca cu ceva,oscilianta care e in primul post cea de culoare bronz se rotea in jurul ei,credeam ca este rotativa , totusi de ce se invartiea , din cauza vartejului ?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 03 Oct 2011, 19:29

grizzly scrie:
lucutabogdan scrie:Oau, asta da prima lectie...
nu e cazul sa fii ironic. in link-ul postat este destul material de studiat pentru un incepator.
Salut,
Nu o lua ca pe o ironie, nu am vrut sa o interpretezi asa, chiar a fost pe bune; are material de studiu, asa cum am zis si eu trevbuie informare si intrebari doar pentru anumite lamuriri nu pentru Definitii - lingurita/rotativa...
Fir Intins !

Desanchi
junior
junior

Mesaj de Desanchi » 03 Oct 2011, 19:32

Ia citeste aici:
http://www.bertilure.ro/blog/?cat=3
Ai si poze da'nu de colorat :wink:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 03 Oct 2011, 19:39

din cauza ca mulinai prea repede iar piesa in spetza nu avea timp sa-si faca "numarul".la oscilanta mulinezi mai incet ca la rotativa(unde paleta se inavrte in jurul unui ax;cauta pe net despre ele)sa faci pauze mici intre recuperari dandu-i sansa sa cada ca o frunza din copac(asa leganat)....atunci poate avea atacul stiucii si daca ai folosit oscilanta aia ca pe o rotativa pot sa spui ca ai avut noroc:norocul incepatorului :D ...fir intins! haideti baieti facem cu randul gen baby sitter ca tot a fugit de la crap.ro si se da cu "fratia" noastra :lol:
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 03 Oct 2011, 19:48

keymaker scrie:din cauza ca mulinai prea repede iar piesa in spetza nu avea timp sa-si faca "numarul".la oscilanta mulinezi mai incet ca la rotativa(unde paleta se inavrte in jurul unui ax;cauta pe net despre ele)sa faci pauze mici intre recuperari dandu-i sansa sa cada ca o frunza din copac(asa leganat)....atunci poate avea atacul stiucii si daca ai folosit oscilanta aia ca pe o rotativa pot sa spui ca ai avut noroc:norocul incepatorului :D ...fir intins! haideti baieti facem cu randul gen baby sitter ca tot a fugit de la crap.ro si se da cu "fratia" noastra :lol:
Salut,
In acelasi ton, baby-siter pentru cateva ore, pot recomanda rotativele meps nr 0-1 penru clean- tot rapitor e si el,nu?
Eu sunt incantat de meps si la inceput m-au captivat pe rauri evolutia lor precum si rezultatele obtinute. Pentru un escuit pe lac folosesc voblere Salmo/Rapalla/Cozma - merita sa incerci si altceva in afara de stiuca (pe care am sa o incerc cat de curand eu) :)

Fir Intins !

Scrie răspuns