Alegerea echipamentului pentru salau !!!!!!!1

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 12 Apr 2006, 20:30

stefand2004 scrie:Pescuiesc de obicei in balti , apa in medie 2 m , de obicei de pe mal , pasnici nu permit intrarea pe apa cu barca !!
Nu ai specificat cu ce pescuiesti,dar daca pescuiesti mai mult la jig ai nevoie de un bat de 2,70m.sau mai lung si nu fast si extra fast ci mediu-fast si care sa arunce maxim 25g.
Un bat mai lung te ajuta sa arunci mai departe,sa controlezi firul mai bine si in acelas timp poti intepa mai bine pestele(parghie mai mare)si mai ales daca e mediu-fast te ajuta in drill cu un peste mai mare.
Pt. batul ce il folosesti la jig e f. important sa fie cu o sensivitate maxima sa poti simti orice denivelare a fundului apei si orice atac al pestelui,dar sensivitatea mai mare a batului presupune un modul de grafit mai mare,deci si pret mai mare al batului.

Eu in acele locuri as pescui cu un bat de 3,5m. cu care pescuiesc si aici,cu precizarea ca desii batul meu(ALL STAR TITANIUM) e lung cantareste doar 145g.,e medium fast si are o mare rezerva de putere.
Cu un asemenea bat nu am nici o problema sa intep un peste la cca.50m.,iar ca sfat nu folosi fir mono ci fir textil(POWER PRO de 8lb. recomandat de Dan e destul de subtire si puternic ca sa inclini lupta cu un peste mare in favoarea ta)dar folosind un forfach fluorocarbon mai ales daca apa e limpede.

Cele de mai sus reflecta parerea mea personala ,de care poti tine cont sau nu.

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Apr 2006, 08:30

apa de 1-2 m pe balti inseamna jig de 3,5 sau 5 grame

sa dai cu bat de 2,70 sau 3 m este o enormitate, dupa parerea mea personala

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Apr 2006, 09:14

Dane,

Pt. tine da,pt. ca din cate stiu pescuiesti mai mult din barca,dar daca pescuiesti de pe mal e putin mai altfel,iar daca eu as pescui din barca tot cu un minim 2,7m. as pescui si nu are rost sa-ti expun din nou motivele pe care le-am mai expus pe acest forum.

Oricum eu iti respect parerea dar continui sa folosesc acea "enormitate" de peste 2,7m. si chiar sa prind si peste.E adevarat ca sa pescuiesti cu un bat mai lung trebuie intradevar sa sti sa pescuiesti,dar asta e alta problema.

Daca era mai bun batul G.LOOMIS IMX de 6'6"(2,0m.)fii sigur ca nu ti-l vindeam tie ,pescuiam eu cu el,dar...."De gustibus e coloribus ,non disputandum".

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Apr 2006, 09:36

jeane, n-are treaba bass-ul pescuit in curent in America cu salaul pescuit pe baltile noastre in apa de 1-2 m fara curent
daca nu putem face diferenta intre specii de pesti, stiluri de pescuit si tehnica necesara pecuitului respectiv vorbim degeaba
peste care adaugam si experienta in pescuitul respectiv
am incercat eu sa te conving sa prinzi basii aia cu loomis-ul meu de 6'6" ?
nu cred

de ce nu mentionezi ca tu cand dai cu batul ala de 3 m nu dai doar cu jig-ul de 3,5 grame, ci mai ai si un plumb suplimentar mult mai greu ?
cati strapazani ai prins la noi pe baltoace, la twister, ca sa poti da credibilitate celor afirmate ?
raman ferm convins ca pe baltoacele noastre echipamentul de finete este absolut necesar, fir subtire, jig usor, muscatura sesizata pe fir, bat rapid dar cat mai sensibil si cat mai usor
cu un 3 m nu vei putea pescui niciodata cum trebuie doar cu jig de 3,5 grame
pentru ca este mult supradimensionat batul

normal ca se poate pescui cu orice in fond si la urma urmei, dar asta nu inseamna ca e cel mai potrivit

aa, poti sa dai la mortmanie cu batul de 2,70-3m, cu pestisor in montura, ai nevoie ca sa-l ridici si sa-l tii din bat, nu sa-l zapacesti ca pe twister, dar in acest caz plumbul poate fi mai greu pt.ca tii pestele din bat

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Apr 2006, 09:55

asa e.
Conditiile de pescuit si specia vizata difera astfel incat pentru a-l ajuta pe cel ce a pus intrebarea e nevoie sa ne referim strict la ce si cum poate prinde la noi.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Apr 2006, 13:12

[quote="stefand2004"]Pescuiesc de obicei in balti , apa in medie 2 m , de obicei de pe mal , pasnici nu permit intrarea pe apa cu barca !![/quote]

Poti sa pescuiesti cu ce vrei , insa tine cont ca un shad-rap ii mai mult decit valabil pe astfel de balti .

Fir Intins!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Apr 2006, 14:00

Regionalisme !! :lol:
in Muntenia il sparg baietii la twister, in Transilvania la vobler, in Moldova.... nu stiu daca-l sparg :lol:
din experienta proprie, sunt situatii si situatii, dar cred ca pe balti mici, linistite, plasticul e de baza
in curent, pe rauri, voblerul are un cuvant greu de spus

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Apr 2006, 15:21

Daca dai de pe mal e vital sa ai la tine un bat cu care sa poti arunca
departe . M-am lovit de chestia asta o data, si n-are sens sa va zic cum e sa ai la tine doar un bat de 2.10 cu care pur si simplu nu poti arunca pana la pragul unde altul, cu bat de 2.70 (cu care a putut arunca pana acolo), inhata salau dupa salau ;).
Cu lacrimi Bastus!

stefand2004
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stefand2004 » 13 Apr 2006, 15:40

Multumesc de sfaturi , sunt intradevar folositoare !!
Incepator sunt doar de un an de zile dar m-am apucat de sportul asta fara vreun sfat din partea vreunui cunoscator , nu mai spun ca nu am avut pe cineva sa imi arate practic cum se face !! De prins am strapi destui , dar notabil am avut 2 capturi la 1,5 kg si unul la 1kg. Toti au fost luati la twistere verzi !!

Din cate am citit eu pe aici se pare ca experientza pe care o am in acest gen de pescuit e aproape de zero si tin sa cred ca pesti astia i-am prins doar din simplu motiv ca s-au agat singuri. :roll: :roll: :roll: :roll:

Inca odata multumesc tuturor pt sfaturi!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Apr 2006, 16:00

aha
si cu ce bat de 2,70 arunci mai departe un jig de 5 grame ?

Scrie răspuns