Nu ai specificat cu ce pescuiesti,dar daca pescuiesti mai mult la jig ai nevoie de un bat de 2,70m.sau mai lung si nu fast si extra fast ci mediu-fast si care sa arunce maxim 25g.stefand2004 scrie:Pescuiesc de obicei in balti , apa in medie 2 m , de obicei de pe mal , pasnici nu permit intrarea pe apa cu barca !!
Un bat mai lung te ajuta sa arunci mai departe,sa controlezi firul mai bine si in acelas timp poti intepa mai bine pestele(parghie mai mare)si mai ales daca e mediu-fast te ajuta in drill cu un peste mai mare.
Pt. batul ce il folosesti la jig e f. important sa fie cu o sensivitate maxima sa poti simti orice denivelare a fundului apei si orice atac al pestelui,dar sensivitatea mai mare a batului presupune un modul de grafit mai mare,deci si pret mai mare al batului.
Eu in acele locuri as pescui cu un bat de 3,5m. cu care pescuiesc si aici,cu precizarea ca desii batul meu(ALL STAR TITANIUM) e lung cantareste doar 145g.,e medium fast si are o mare rezerva de putere.
Cu un asemenea bat nu am nici o problema sa intep un peste la cca.50m.,iar ca sfat nu folosi fir mono ci fir textil(POWER PRO de 8lb. recomandat de Dan e destul de subtire si puternic ca sa inclini lupta cu un peste mare in favoarea ta)dar folosind un forfach fluorocarbon mai ales daca apa e limpede.
Cele de mai sus reflecta parerea mea personala ,de care poti tine cont sau nu.
Jean Scurtu