ajutor lanseta 2,4 m

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Oct 2010, 12:14

nu m-am gandit sa-i fac testul corzilor vocale dar il voi face deseara si iti spun cum se simte. :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Sep 2011, 12:14

Am pescuit si eu cu varianta 2,40-20/40gr.Mie unul imi face impresia ca de fapt maximul ar fi undeva la 30gr.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 10 Sep 2011, 14:34

elias scrie:Am pescuit si eu cu varianta 2,40-20/40gr.Mie unul imi face impresia ca de fapt maximul ar fi undeva la 30gr.

Gafaie rau de tot la 30 gr.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Sep 2011, 15:49

Cam da....

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 10 Sep 2011, 21:43

eu testez nanoflexul de 20-40 g de vreo 2 saptamani. si chiar nu gafaie nimic, nici peste 40g :roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Sep 2011, 22:24

g30rg3 scrie:
elias scrie:Am pescuit si eu cu varianta 2,40-20/40gr.Mie unul imi face impresia ca de fapt maximul ar fi undeva la 30gr.

depinde si cu ce bete te-ai invatat sa dai :wink: daca te-ai jucat cu fast si extrafast o perioada mai lunga un bat progresiv il simti la mana mai "incapabil" sa zicem pentru simplu fapt ca se indoaie mai mult pe lanseu. e clar ca nanoflexul nu e fast (nici chiar varianta zander ) insa de aici si pana la a spune ca gafaie mai e cale lunga. daca ii pui batul in mana cuiva care a pescuit doar cu parabolice sau fibre de sticla o sa zica ca e un bat mai tare. eu as spune mai degraba ca limita maxima a puterii de aruncare inscrisa pe bat e chiar maxima si ca nalucile care se incadreaza in plaja inferioara a actiunii se simt mai placut pe aruncare.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Sep 2011, 19:03

Cred ca nalucile de 10-20gr.merg cel mai bine cu ea,asa am simtit-o eu.In schimb in drill e super ,si asta o spun dupa un somnic de vreo 6kg,peste mai mare n-am scos cu ea. :wink:

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 12 Sep 2011, 10:02

kingofbeasts scrie:
g30rg3 scrie:

depinde si cu ce bete te-ai invatat sa dai :wink: daca te-ai jucat cu fast si extrafast o perioada mai lunga un bat progresiv il simti la mana mai "incapabil" sa zicem pentru simplu fapt ca se indoaie mai mult pe lanseu. e clar ca nanoflexul nu e fast (nici chiar varianta zander ) insa de aici si pana la a spune ca gafaie mai e cale lunga. daca ii pui batul in mana cuiva care a pescuit doar cu parabolice sau fibre de sticla o sa zica ca e un bat mai tare. eu as spune mai degraba ca limita maxima a puterii de aruncare inscrisa pe bat e chiar maxima si ca nalucile care se incadreaza in plaja inferioara a actiunii se simt mai placut pe aruncare.
Acum depinde si ce naluca folosesti pe nanoflex, eu unul nu as putea sa dau cu jiguri cu el. Avand doar lansete fast si extra fast mi-a parut prea moale ca sa raspunda bine la intepatura in cazul pescuitului la Dunare si nu imi place ca lanseta sa se curbeze peste o anumita limita in timp ce joc naluca. In estenta ei este o lanseta buna si in drill cred ca amortizeaza si cea mai violenta iesire a unui peste mai maricel.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 12 Sep 2011, 17:21

duce linistit pina la 50 grame ! pe proba !
g30rg3 scrie: Gafaie rau de tot la 30 gr.
te inseli ,, rau de tot " nu gifiie ! tot pe proba . pun eu batul la bataie !
kingofbeasts scrie: depinde si cu ce bete te-ai invatat sa dai :wink: daca te-ai jucat cu fast si extrafast o perioada mai lunga un bat progresiv il simti la mana mai "incapabil" sa zicem pentru simplu fapt ca se indoaie mai mult pe lanseu. e clar ca nanoflexul nu e fast (nici chiar varianta zander ) insa de aici si pana la a spune ca gafaie mai e cale lunga. daca ii pui batul in mana cuiva care a pescuit doar cu parabolice sau fibre de sticla o sa zica ca e un bat mai tare.
pina aici corect si sunt de acord cu tine !
kingofbeasts scrie:eu as spune mai degraba ca limita maxima a puterii de aruncare inscrisa pe bat e chiar maxima .
cu asta nu sunt de acord ! limita maxima dupa mine si stilul meu de lansat este 50 g . peste 55 g e loterie si fiecare sa faca ce vrea . atita timp cit nu fortezi ca prostul batul duce fara probleme . limita maxima data de producator mi se pare corecta si de bun simt tinind cont ca nu toti lansam in acelasi fel ! unul biciuie, altul da mai lent si cu bolta , altul da mai mult pe sub mina ..... etc .
elias scrie:Cred ca nalucile de 10-20gr.merg cel mai bine cu ea,asa am simtit-o eu.In schimb in drill e super ,si asta o spun dupa un somnic de vreo 6kg,peste mai mare n-am scos cu ea. :wink:
esti invatat cu bete fast sau extra fast de aceea ti se pare asa . daca dai o zi intreaga cu ea te obisnuiesti si incepe sa iti placa :wink: la mai mare :lol:
g30rg3 scrie: Acum depinde si ce naluca folosesti pe nanoflex, eu unul nu as putea sa dau cu jiguri cu el. Avand doar lansete fast si extra fast mi-a parut prea moale ca sa raspunda bine la intepatura in cazul pescuitului la Dunare si nu imi place ca lanseta sa se curbeze peste o anumita limita in timp ce joc naluca. In estenta ei este o lanseta buna si in drill cred ca amortizeaza si cea mai violenta iesire a unui peste mai maricel.
Nanoflexul nu este un bat de jig ! nici un bat destinat jiging-ului nu este cu actiune parabolica (din cite cunosc eu ! si stiu clar ca nu cunosc tot ! :oops: ) eu il cataloghez ca un bat excelent de vobler si linguri . nu de jig . spui ca ai doar lansete fast si extra fast deci e normal sa ti se para asa cum ti sa parut . daca il vei folosi cu voblere si linguri vei vedea ca se comporta asa cum trebuie .
boistean scrie:eu testez nanoflexul de 20-40 g de vreo 2 saptamani. si chiar nu gafaie nimic, nici peste 40g :roll:

eu l-am testat doar ieri si sustin ca nu gifiie deloc !

am inceput testarea direct cu Onduspoon nr 3, 45 g se lanseaza excelent
am trecut la thrill mare 22 g merge perfect
lingura deardevlet 28 g lanseaza perfect
yo-zuri livbait 35 g
zalt 14 cm 40 g
halco 16 cm 30 g
diverse linguri intre 16 si 50 grame
diverse alte chestii intre 7 si 40 g inclusiv rotative
m-am oprit cu testatul la Fladen Pike Beast 17,5 cm si 55 grame . aici am decis ca e maximul pe care il pot atinge mai departe este bataie de joc !

pina la 45 grame nu gifiie ! la 55 grame e depasit !

PS scuzati romanul dar nu sunt la vinatoare de postari :lol: daca am uitat ceva promit ca revin cu alt mesaj :lol:

PS daca cineva nu e de acord cu ce am zis ofer spre testare IN SIBIU !
NANOFLEX ZANDER SPIN M 2,4 M CW 20-40 g
NANOFLEX TROUT&PERCH SPIN H 2,4 M CW 15-30 g

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Sep 2011, 10:02

grey-wolf scrie: eu il cataloghez ca un bat excelent de vobler si linguri

de acord cu tine .

Scrie răspuns