discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
sorinB
- veteran

crystianoo scrie:de unde aveti batul?varianta de 2,4 nu are?ma intereseaza si pe mine si pretul ca nu l-am gasit pe net...
Daca ai noroc sa fie pe stoc, e bine, daca nu trebuie sa stepti vreo 3 saptamani...
Mai ieftin decat aici nu cred sa gasesti nicaieri...
http://www.monstru.ro/lansete-dam/175-l ... pin-m.html
-
sorinB
- veteran

draqdevil scrie:Deci clar.....au scris zander pe el,dar are actiune cat de cat parabolica:)E super pt stiuca:)
Are actiune moderata, e chiar super ptr. stiuca
@tito,
o sa va povesteasca @kingofbeasts cum se comporta in agatatura si cum s-a "tras" cu barca contra curentului...
El are 2,70m si 30 - 60 gr.
-
kingofbeasts
- veteran

-
soriniusc scrie:draqdevil scrie:Deci clar.....au scris zander pe el,dar are actiune cat de cat parabolica:)E super pt stiuca:)
Are actiune moderata, e chiar super ptr. stiuca
@tito,
o sa va povesteasca @kingofbeasts cum se comporta in agatatura si cum s-a "tras" cu barca contra curentului...
El are 2,70m si 30 - 60 gr.
batul nu se incadreaza in nici un caz in categoria teleshoping. la nemti nu te prea joci cu chestiuni dintrastea ca dai faliment in cateva luni cand ti se fcae antireclama sau esti dat in judecata si ai de plata daune .trecand peste asta , eu l-am luat pe al meu pentru stiuca si am ales varianta pike m de 2,70 si putere de lansare 30-60 de grame. l-am luat pentru naluci grele pentru ca pentru naluci usoare am luat odata cu asta un dam imperial super jig 2,70 si putere de aruncare 7-21 grame.
batul in sine (nanoflexul) este usor dar cel pe care il am eu e putin greu pe varf dar asta se simte numai daca pescuiesti mai mult timp cu el tinand varful in sus. cum a zis si @soriniusc , cand am luat batul primul lucru a fost sa vad daca poate ceea ce arata in reclama. bun, nu m-am apucat sa ridic lazi cu apa minerala . prima data am pus mulineta si am legat firul de un pom . am tras de el pana l-am facut covrig (desi il luasem de pe ebay si garantie din bascheti). apoi am iesit cu el la apa . cand pescuiam in amonte pe olt pe un baraj am agatat de cateva ori naluca si l-am testat din nou traganduma cu barca in amonte pe apa.
in alta partida am mai facut de cateva ori figura asta dar de data asta si contra curent si contra vant. ca sa nu fie dubii pebat am o mulineta DAM 2000 FD cu fir textil de 0,22 de 25kg rezistenta (in principiu scot si tractorul cu echipamentul asta

). la ultima partida in weeckendul asta am scos cam 3/4 dintr-un sac de rafie plin cu nisip de pe fundul oltului pe verticala in bat. deci batul tine. la peste se comporta excelent pana acum are la activ 2 stiuci (una de 4 si una de 5 kg) si cateva marlite . despre actiune si iinca cateva detalii o sa postez imediat primele impresii pe care le-am scris pe un alt forum.
-
kingofbeasts
- veteran

-
asta scriam in 14 august cand am pus mana pe el prima data:
"azi am pus mana pe nanoflex. prima impresie e ca face toti banii. descrierea din catalog se potriveste manuse pe produs. singura diferenta fata de catalog e culoarea,in sensul ca in catalog pare a fi negru, la lumina artificiala la fel dar la soare are culoarea visinei putrede. sctiunea rapida e intradevar rapida dar ce ma impresionat e modul in care se incarca batul si rezerva de putere pe care o are. sunt tare curios sa vad cum se comporta cu peste si cum lanseaza (motiv pentru care cred ca o sa ma spurc dimineata la o partida scurta de pe mal ). inelele sunt super, finisajul la fel . un review mai amanuntit o sa fac dupa cateva sesiuni de teste.odata cu nanoflexul mi-a venit si batul de jig,respectiv un DAM Imperial Super Jig Plus 2,70 m actiune 7-21gr. la prima impresie am fost putin dezamagit in sensul ca ma asteptam sa fie mult mai rigid si el pare a fi cam flexibil. cred ca era o alegere mai buna cel de 2,40m cu aceeasi actiune. si la batul asta m-a impresionat rezerva de putere si actiunea progresiva . de fapt asta a fost o surpriza foarte placuta avand in vedere ca initial mi s-a parut cam firav. cand insa am pus o greutate la capat si am inceput sa trag de el am ramas uimit de senzatia pe care o lasa in mana. tot la capitolul senzatii m-a surprins placut sensibilitatea si modul in care transmite orice vibratie si atingere de la capatul firului. cele 10 inele si decupajul din mandrina care pune mana in contact direct cu blancul fac ca batul sa transmita direct in buricele degetelor oricae miscare de la capatul firului. nu stiu cum va merge la jigging dar la spinning cu rotative mici si voblere mici se descurca excelent dupa cum am constatat azi pe cibin (asa scurt pana am plimbat cainele). finisajele de asemenea ireprosabile iar husa proprie a fost o surpriza foarte placuta. adevarul e ca ma asteptam la calitate de la un bat a carui pret recomandat la fixat producatorul la 150 de euro (anul trecut)."
-
kingofbeasts
- veteran

-
asta dupa 2 zile:
"nanoflex dupa prima sesiune se teste pe apa.
per ansamblu pot spune ca , pentru mine , e batul potrivit pentru stiuca si chiar somn. nu e foarte elastic ci poate chiar putin rigid dar, actiunea rapida se manifesta excelent in lansare (in sensul ca nu vibreaza varul dupa ce a plecat naluca) si se pare ca si pe intepatura (asta pentru ca am reusit sa intep doar vreo cativa butuci intrucat au fost singurii dispusi sa atace ) in schimb in drill actiunea e mai mult progresiva ,in sensul ca batul raspunde doar cu forta necesara pentru a combate forta de la capatul firului iar rezerva de putere de care da dovada este imensa oferind posibilitatea de control efectiv a pestelui (ceea ce e un mare avantaj fata de o lanseta cu actiune parabolica care desi opune forta necesara nu permite dirijarea pestelui pe un anumit traseu ales de pescar).
am ramas placut surprins de precizia pe lansare a nanoflexului indiferent daca naluca e in plaja de grutate indicata pe bat sau in afara ei. a lansat excelent si cu linguri subdimensionate ( de 10-11g ) si cu voblere supradimensionate (un salmo slider de 72 g am pus cel mai mult) desi aveam un fir de textil destul de gros pe mulineta (de 0.22). inele sunt suficient de mari inclusiv inelul de varf astfel incat si in ipoteza in care firul mai aduce mizerii acestea nu se blocheaza usor in varful lansetei. foarte usor si confortabil in mana pot spune ca desi l-am dotat cu o mulineta cam greuta (dam 2000 fd-ul) a fost o placere sa-l folosesc (cred ca o mulineta pana in 300g sta mai bine pe bat totusi). desi n-a fost creat pentru jiguri cred ca se poate utiliza cu eficienta si la pescuitul cu astfel de naluci intrucat e destul de sesibil si pe fir textil telegrafiaza destul de bine ce se intampla la capatul firului (practic simteam vibratia la unele linguri cu bataie fina pe care cu celelate bete nu le-am simtit ).
daca ar fi sa il descriu in cateva cuvinte acelea ar fi "putere bine dozata mascata in finete si eleganta" .
ramane sa vad cum se va comporta cu peste insa deocamdata il recomand cu caldura celor ce doresc un bat M sau MH."
-
grey-wolf
- veteran

superb bat am dat cu unul si pot sa spun ,, o minune a tehnologiei germane " din cauza acestui bat am ajuns sa am din nou incredere in marca DAM . se vede ca revin din nou pe piata si o fac in forta.
fire intinse si la mai mare
-
kingofbeasts
- veteran

-
si asta in 30 august dupa ce l-am inaugurat cu stiuca de 5 kg.
"ieri am reusit sa fac si inaugurarea nanoflexului . Per amsamblu batul lucreaza excelent, pestele practic n-are sanse sa-si faca de cap cum vrea chiar si daca frana la mulineta nu lucreaza corespunzator ( ceea ce l-a mine n-a fost cazul insa la un moment dat in drill am strans frana la maxim tocmai ca sa vad cum se comporta batul). Pot spune ca e o placere drilul. Fiecare tentativa de plecare brusca e amortizata corespunzator batul raspunzand intradevar doar cu forta necesara. Desi aparent actiunea pare parabolica, ea este totusi progresiva astfel ca lucreaza foarte bine pe varf si prima treime a batului conferind control asupra pestelui astfel incat sa-l poti ghida pe ce traseu vrei sa-l plimbi. Din punctul meu de vedere e un bat de top foarte puternic ideal (daca pot spune asa) in luptele cu pentru pesti „seriosiâ€
-
kingofbeasts
- veteran

-
ps. greutatea pestelui am pus-o doar ca sa va faceti o imagine in ce conditii am testat batul.
ps.2 parerea cu privire la nanoflex nu mi-am schimbat-o nici acum dupa 2 luni de utilizare. in schimb parerea fata de imperial s-a schimbat. pur si simplu iubesc batul ala. e atat de senzitiv incat atacul unei stiuci de 3-4 kg il simti de parca te-a lovit o locomotiva. e prea elastic pentru jig desi e foarte senszitiv insa pentru stiuca cu naluci usoare e nemaipomenit.
-
tito
- veteran

kingofbeasts scrie:ps. greutatea pestelui am pus-o doar ca sa va faceti o imagine in ce conditii am testat batul.
ps.2 parerea cu privire la nanoflex nu mi-am schimbat-o nici acum dupa 2 luni de utilizare. in schimb parerea fata de imperial s-a schimbat. pur si simplu iubesc batul ala. e atat de senzitiv incat atacul unei stiuci de 3-4 kg il simti de parca te-a lovit o locomotiva. e prea elastic pentru jig desi e foarte senszitiv insa pentru stiuca cu naluci usoare e nemaipomenit.
Ai dat si cu jig-uri cu batul ala? Cand afirmi ca e foarte senzitiv cu ce il compari? Si eu pescuiesc la salau cu plastice moi cu un bat care e mai moale pe varf, dar e foarte senzitiv...asa ca il prefer unuia mult mai rigid dar nu atat de senzitiv. E vorba despre un Lamiglas Cerified Pro Magnum Taper.
-
kingofbeasts
- veteran

-
am testat cu mai multe combinatii de jig. nu e la fel de sensibil ca unul mai scurt dar telegrafiaza bine vibratia shadurilor . in plus simti si sea mai fina atingere a nalucii pe fund sau la contactul cu un fir de iarba sau ceva gunoi in suspensie prin apa. jigul nu e chiar specialitatea mea ca sa pot emite pareri personale deosebit de competente in aceasta materie dar am dat batul unor oameni cu ceva experienta la acest capitol sa-l simta. parerea unanima a fost ca daca ar fi fost mai scurt ar fi fost un bat bun-spre foarte bun pentru jigging. batul are mandrina decupata si astfel ai contact direct cu blancul in pozitia normala de pescuit.in plus are 10 inele foarte usoare si mici in diametru din care primele 4 aproape ca nu au picior. uite pun un link ca sa-ti faci o idee. in dreapta sus sub pret ai o poza in miniatura. daca dai cllick pe ea o poti vedea marita.
http://www.angelsport-schirmer.de/shop/ ... s_id=45826