achizitie bat spining
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Salut. Eu ma gandesc in felul urmator: Daca vrei sa te apuci mai serios de pescuit, si asta cam incerc sa recomand tuturor celor care vor sa achizitioneze lansete "universale", sa faca rabat la una sau doua specii ori momeli din cele 5 si sa nu faca rabat la calitate. Adica in loc sa iei o lanseta care sa "mearga" la 4-5 specii de pesti si sa poti folosii 4-5 tipuri de naluci de toate greutatile, ceea ce e si destul de greu de gasit oricum, alege-ti una sau doua specii si una sau doua tipuri de naluci preferate pentru inceput si achizitioneaza o lanseta mai specializata. Timpul trece si iti mai iei una sigur prin vara si poate una prin toamna. In felul asta o sa ai parte de satisfactii mai mari cu siguranta si incet incet ai sa iti faci un "arsenal" care sa nu fie depasit la un moment dat. Este adevarat ca aproape toti am inceput cu o lanseta cu care vroiam sa dam la de toate si chiar asa am si facut dar nici nu gaseam de toate pe toate gardurile ca acuma si lipsea si mult din informatie. Adica nu vorbeam noi asa americaneste despre rig, shad, pull si dinalea. Ca si sugestie, zic sa cauti ceva mai scurt, mai usor, un medium sau medium-light, sa mearga cu jiguri si voblere mai usurele, asa, pana prin 12-14 grame. La marca lansetei nu ma mai bag, vezi cine aduce Daiwa de exemplu, dar modelele de pe www.daiwa.com, si poti gasi la preturi decente si la calitate buna lansete pe la 300 de ron... ex Tierra sau Heartland.
- Petru B.GD.N
- senior
ba e pentru orice apa!adrignat scrie:XH e pentru dunare.....pe apele "normale".....mai greu cu el!
la mine,SSM270-XH e cel mai light bat... restul cu care dau sunt ceva mai zdravene

nu as da cu XH la clean, dar eu nu pescuiesc la clean deloc asa ca nu am ce sa comentez.
pentru salau, pentru cine se astepata sa prinda salai mai mari de 40-50cm speedmaster xh e un bat ok, nu cred ca e prea puternic sau poate e o chestie de gusturi.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- junior
Ajung pe la Brasov maine si ma interesa daca sunt ceva magazine cu scule bune.Am vazut ca este un magazin Arrow si mai stiu unul in Brintex.
Pe mine ma interesa Daiwa Procyon pt.salau,dar nu o gasesc.Am sa merg pe la astea 2 sa vad ce au,dar daca aveti alte sugestii in privinta unui bat bun ascult orice sfat.
Pe mine ma interesa Daiwa Procyon pt.salau,dar nu o gasesc.Am sa merg pe la astea 2 sa vad ce au,dar daca aveti alte sugestii in privinta unui bat bun ascult orice sfat.