Video Cleni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mar 2008, 11:32

Adi_ scrie:am prins si eu clean la paine, pe Crisul Negru. Erau cleni frumosi mai demult pe acolo...
Cumva ai si nadit inainte sau nu? Utilizai un feader?

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 21 Mar 2008, 14:48

cu placere fario dar voi nu aveti nimic :))? eu sunt tentat sa dau la paine dar nu pot sa inteleg cum se prepara nada aia din filmare daca unu cu o engleza mai buna ne face un bine as fi recunoscator :P

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mar 2008, 14:56

Ovidiu, din cate stiu eu cleanul e amator si de branza topita, asa ca amesteca branza din aia cu paine si faci niste bilute cu care nadesti. Parca am auzit ca se poate nadi la clean si cu boabe de porumb....Intrebare: daca nadesc cu paine si pescuiesc dupa aceea cu porumb sau paste, ce se intampla?

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 21 Mar 2008, 15:18

momitul nu are decat rolul de a aduna pestele , momeala nu conteaza care e atata timp cat ii place pestelui , da se poate momi cu porumb , e cea mai bun nada posibila la clean cel putin in cazul meu , cand inca dadeam la stationar mergeam la un vecin cumparam 1 sac de stiuleti in lapte cu 200.000 mii :) il taiam de pe cocean ,iesea cam 15 kg , 2 galeti si puneam in saci de cartofi si aruncam sacii lestati in apa (sacii un pic ciupiti sa scoata curentul boabele , nu are rost sa mai zic efectu dar il zic : clean mare si mult si crap , partide care nu le voi uita veci chiar daca nu mai plutaresc....:P desi si la spinn am cateva memorabile...:P

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Mar 2008, 15:25

Fario_nebunu scrie:
Adi_ scrie:am prins si eu clean la paine, pe Crisul Negru. Erau cleni frumosi mai demult pe acolo...
Cumva ai si nadit inainte sau nu? Utilizai un feader?
Nu. Am folosit o varga de alun. Aveam in buzunar gogoloiul de paine si faceam cate o bobita pe carlig.
Am prins clean la paine, cirese, porumb, gandaci de colorado, rama, dar pe cel mai mare l-am prins la cosas :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutsebastian » 22 Mar 2008, 01:36

Eu am prins cel mai mare la cosas,foarte bine prind la porumb in lapte, doar ca astea doua nu is prea selective...

In schimb la codita de oblete sau la puiet de max 3 cm am avut o medie a capturilor mult mai buna

sasekile
junior
junior

RETETA

Mesaj de sasekile » 22 Mar 2008, 10:26

In feeder se foloseste paine inmuiata in apa.
Pentru carlig se foloseste o pasta formata din paine si branza,in urmatoarele proportii:Dintr o paine de foarte buna calitate(sa nu folosim paine ieftina) se taie 6-7 felii(painea sa nu fie proaspata,dupa cate vad in clip,pentru ca nu ai reusi sa o faramitezi in blender,probabil o paine lasata cateva zile sa devina destul de faramicioasa deci usor de amestecat in blender).Apoi trebuie bucatita bine de tot in blender.La amestec se adauga un ou.
Ingredientul principal care conteaza cel mai mult,dupa cum spune omul, e branza de burduf foarte mirositoare si grasa din care se pune un sfert de pound(calculati voi) si se adauga inca un sfert de pound de branza topita(omul foloseste de provenienta daneza),care sa miroasa tare.
Apoi adauga "Nutrabait Creamy Supersweet"(cuvant cu cuvant asa zice omul).Din asta pui putin(nu zice cat).Are rolul de a indulci amestecul.

Se amesteca bine de tot pana devine un fel de terci.
Apoi adauga putin cate putin din Boilie BaseMix de la NutraBaits,pentru a intari amestecul.Despre asta din urma spune ca e bogata in Proteine de ou si lapte si ca este destul de scumpa.Nu puneti mult deodata pentru ca amestecul devine prea tare si nu e bine.Pana adauga praful asta de boilies,omul spune ca terciul de mai inainte nu trebuie sa aiba cocoloase.Trebuie amestecat uniform.La final iese botul pe care il vedeti,foarte mirositor si se ia grasime ade la branza de burduf pe degete.

Daca doriti/pentru sa/a adaugati/adauga flotabilitate momelii dintr o paine proaspata care a fost pusa intr o punga cateva zile si nu s a umblat la ea se taie "capacele".(painea lasata intr o punga cateva zile capata consistenta de guma).
Imbiba bine fiecare din "capace" cu Nutrabaits Pineapple Liquid Attractant.
Apoi le pune la frigider.
Capacele trebuie amestecate cu botul cel mare.

E reteta pentru pescuit pe timp friguros.

Cam asta ar fi.
Fir Intins..

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 22 Mar 2008, 12:09

mersi , :) chiar e interesant eu unul nu stiu daca o sa incerc poate incearca careva si ne zice daca a mers .. :P

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Mar 2008, 20:55

Sasekile, multumim pentru excelenta traducere! Personal am sa amestec painea cu branza de burduf si cu ceva camambert, apoi pun ceva zahar. Sunt convins ca voi obtine o pasta ff atractiva. Mai greu va fi sa nadesc fara sa ma vada alti pescari si savina apoi pe locul meu....

sasekile
junior
junior

Mesaj de sasekile » 24 Mar 2008, 00:03

..pai.. s auzim de clean la metru, daca engluzii spun ca e asa de eficienta.
:shock: :o :shock:

Personal iubesc mai mult spinning ul decat stationarul.
dar gusturile...

Scrie răspuns