Nu cred ca a fost o intamplare.tincu ilie scrie:Am patit sa iau clean la coaja de paine
Am vazut localnicii din Sibiu prinzand bine de tot la coaja de paine cu cartofi.Locul:Gura Riului....
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Sa stii ca ai dreptate! Am fost pe Ialomita avala de Targoviste sambata trecuta si am gasit niste cascade foarte late si adanci de 1-2 metri. Ei bine, am incercat acolo toate linguritele rotative, twisterele mici, voblere Rapala de 2-3 cm, apoi sir de muste la buldo si.....nimic, ma rog un clenisor de 10 cm. Ei bine, langa mine pescuiau si 2 localnici cu larve acvatice culese de sub crengi si bolovani, pescuit stationar la pluta. Si fiecare a luat macar 4-5 cleni de 18-22 cm, exact pe locurile unde trecusera voblerele si lingurile mele cu jumate ora inainte, plus mustele la suprafata! Unul din ei mi-a si spus usor ironic ca nu are rost sa pierd vremea cu "tablele si atzele alea" ca "pe aici cleanul nu e invatat cu asa ceva!". De ce nu pun un corobete, o larva, ori ficat de pui? Spre rusinea mea recunosc ca pana la urma am trecut pe stationar cu asemenea larve si am prins....o mreana de 16 cm, eliberata imediat. Poate fiinnd zona de deal e inca apa rece si de aceea nu merge la artificiale. Iar la musca nimic nimic chiar pe vreme insorita la mijloc de martie! Asta chiar ca e ciudat!OvidiuRus scrie:rar daca nu vrea la vobler vrea la altceva .... mai ales cleanul... pe pestele asta cand il apuca vedetismul nu il mai prinzi nici cu toate nalucile din lume
Da, exact asa spun localnicii care dau la stationar. De curand tot pe Ialomita am avut o mica altercatioe cu un "tataie" de vreo 60 de anisori care statea nemiscat de 1 ora si dadea la stationar. M-a acuzat ca arunc cu zgomot buldo-ul cu muste si ii speriu lui pestii! Eu lansam cam la 10 metri de el, asa ca ma simteam cu constiinta curata. Pana la urma a reusit sa ma enerveze destul de tare incat sa lansez chiar langa pluta lui si daca mai spunea ceva ced ca isi lua un buldo plin cu apa intre ochi!sir.JONES scrie:da cateodata merge mai bine la momeli vii din ratiuni evidente.
dar dupa experienta mea e si invers de foarte multe ori. Adica sta un bastinos cu ruda lui de alun si nu prinde si dai de doua ori langa el si prinzi. Automat o sa iti spune ca le speri pesti si asta e motivul ca ei nu prind nimic.
Asa e, ma bucur ca m-am abtinut! Distana era mica pentru ca si eu si el pescuiam in acceasi bulboana care nu avea un diametru mai mare de 15 m asa ca automat ne deranjam putin. De fapt eu pe el. Oricum ma enerveaza un grup masiv de "stationari" bastinasi care ocupa de la ora 6 dimineata tot malul bun si nu mai am loc de ei. Dar lasa ca merg pe malul alalalt si ii iau la "tinta" cu buldo-ul, macar daca nu prind clean sa nimeresc o scafarlie de localnic si tot ma bucur.tincu ilie scrie:10M e cam putin,mai ales ca zici ca mosul era acolo,faza cu moartea bine ca n-ai zis-o,dadeai dovada de altceva.