valoare permis anul 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: valoare permis anul 2013

Mesaj de Zamfi » 24 Ian 2013, 14:42

Am fost azi si le-am dat banii...Deci 66 lei (nu 63 cum am mentionat anterior ) cu totul .Nu mi-a lipit nimic pe permisul de pescuit(timbru) pe motiv ca nu a primit nimic ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 25 Ian 2013, 00:25

Acum am citit acest topic ( 4 pagini ) si mi-am dat seama ca nu doriti sa fiti informati ! Ordinul15/2011 are numai 6 pagini cu anexe cu tot iar daca-l cititi nu ve-ti mai scrie prosti ! sa nu mai incurcati marfa cu anbalajul. (e mai usor sa-ti dai cu parerea)
1- Permis de pescuit recreativ/sportiv - valoare 30,10,gratuit - stabilit de ANPA anual
2- Cotizatie de membru al asociatiei - Valoare stabilita de Adunarea Generala a Asociatiei (cat vor muschii lor)
3- Tarif de acces in zona de pescuit - Stabilit de fiecare asociatie in grila de evaluare (tarif mic = punctaj mare)cand s-au dat autorizatiile de administrare a zonelor de pescuit (februarie 2011). Aceste tarife sunt valabile pe perioada cat ai autorizatia adica 5 ani (vizata anual) si se poate marii numai cu rata inflatiei (la inceputul anului cu rata inflatiei din anul anterior)
Aceste tarife pot fi luate de la pescarii care poseda permis de pescuit ANPA dar nu fac parte din nici o asociatie de pescari.
Pescarii care fac parte din oricare asociatie care are in administrare zone de pescuit si plateste cotizatia de membru intra sub incidenta Ordinului 15/2011 REGUAMENT Art.9 Asociatiile si federatiile de pescari sportivi consimt sa isi armonizeze actiunile in vederea implementarii obiectivelor si masurilor din prezentul regulament si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
FARA COMETARII :!: :!: :!: Daca arati Ordinului 15/2011 REGUAMENT Art.9 la ori ce organ de control abilitat (politie, jandarmerie, ANPA, Garda Nationala de Mediu, A.R.B. Delta Dunarii) sigur nu o sa va intocmeasca pv de contraventie pentru ne plata tarifului de acces
Ajvps-urile (mai ales cei din Sibiu) nu sunt de acord cu reciprocitatea, dar asta este problema lor, eu ii invit sa ma controleze pe apa dar numai cu organele abilitate si daca acestia ma amendeaza ca nu vreau sa le platesc tariful de acces promit sa donez la asociatia respectiva sculele de pescuit si masina personala
Cu stima :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 25 Ian 2013, 07:37

jud Olt locSlatina...valoare permis 82 lei...stupoare cind le-am cerut cardul..d-na nu la gasit,a venit la multi dar al meu lipseste....concluzie ce sa fac?
Platesc sau ast cardul?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 25 Ian 2013, 09:16

Pai nu isi insuseste banii de la toti, numai din 3 in 3, tu ai nimerit al treilea si permisul tau vine la......altadata. Am zis si eu nu am dat cu bata.
Zice aia....pescuieste, arati chitanta si mai treci pe aici, poate vine si permisul tau. :lol: :lol: :lol: :lol:

tarponul
junior
junior

Mesaj de tarponul » 25 Ian 2013, 11:09

Tipar ranit scrie:Acum am citit acest topic ( 4 pagini ) si mi-am dat seama ca nu doriti sa fiti informati ! Ordinul15/2011 are numai 6 pagini cu anexe cu tot iar daca-l cititi nu ve-ti mai scrie prosti ! sa nu mai incurcati marfa cu anbalajul. (e mai usor sa-ti dai cu parerea)
1- Permis de pescuit recreativ/sportiv - valoare 30,10,gratuit - stabilit de ANPA anual
2- Cotizatie de membru al asociatiei - Valoare stabilita de Adunarea Generala a Asociatiei (cat vor muschii lor)
3- Tarif de acces in zona de pescuit - Stabilit de fiecare asociatie in grila de evaluare (tarif mic = punctaj mare) care s-au dat autorizatiile de administrare a zonelor de pescuit (februarie 2011). Aceste tarife sunt valabile pe perioada cat ai autorizatia adica 5 ani (vizata anual) si se poate marii numai cu rata inflatiei (la inceputul anului cu rata inflatiei din anul anterior)
Aceste tarife pot fi luate de la pescarii care poseda permis de pescuit ANPA dar nu fac parte din nici o asociatie de pescari.
Pescarii care fac parte din oricare asociatie care are in administrare zone de pescuit si plateste cotizatia de membru intra sub incidenta Ordinului 15/2011 REGUAMENT Art.9 Asociatiile si federatiile de pescari sportivi consimt sa isi armonizeze actiunile in vederea implementarii obiectivelor si masurilor din prezentul regulament si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
FARA COMETARII :!: :!: :!: Daca arati Ordinului 15/2011 REGUAMENT Art.9 la ori ce organ de control abilitat (politie, jandarmerie, ANPA, Garda Nationala de Mediu, A.R.B. Delta Dunarii) sigur nu o sa va intocmeasca pv de contraventie pentru ne plata tarifului de acces
Ajvps-urile (mai ales cei din Sibiu) nu sunt de acord cu reciprocitatea, dar asta este problema lor, eu ii invit sa ma controleze pe apa dar numai cu organele abilitate si daca acestia ma amendeaza ca nu vreau sa le platesc tariful de acces promit sa donez la asociatia respectiva sculele de pescuit si masina personala
Daca este sa ne luam dupa acest art.9 ( ordinul 15/2011 )in care se face referire la acest drept de reciprocitate atunci toti pescarii s-ar face membrii intr-o asociatie de pescari cu tarife modice ( gen 20-40ron/an ) si ar pescui oriunde. Atunci ptr. ce fiecare asociatie si-a trecut acest tarif de acces in zona de pescuit - Stabilit de fiecare asociatie in grila de evaluare - ptr. ca oricum prin aceasta reciprocitate nimeni nu este nebun sa vrea sa plateasca mai mult.

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 26 Ian 2013, 02:59

tarponul scrie:
" " Daca este sa ne luam dupa acest art.9 ( ordinul 15/2011 )in care se face referire la acest drept de reciprocitate atunci toti pescarii s-ar face membrii intr-o asociatie de pescari cu tarife modice ( gen 20-40ron/an ) si ar pescui oriunde. Atunci ptr. ce fiecare asociatie si-a trecut acest tarif de acces in zona de pescuit - Stabilit de fiecare asociatie in grila de evaluare - ptr. ca oricum prin aceasta reciprocitate nimeni nu este nebun sa vrea sa plateasca mai mult.[/quote] " "

Se vede ca nu ai citit Ordinul 15 /2011, !!! ,tarifele de acces nu au fost gaselnita asociatiilor, nici nu au stiut despre ele pana cand a aparut Ordinul 15 prin care li s-a impus sa-si treca aceste tarife in Regulamentul Propriu al as.
Fiindca traim in ROMANIA iar legile trebuie sa fie cat mai incurcate sa poata fii interpretate si ANPA a inpus sa fie trecute aceste tarife in Reg. Propriu al asociatiilor si spune ca pescarii sunt obligati sa respecte regulamentul asociatiei care are zona de pescuit in administrare.
Pe de alta parte asociatiile nu au dreptul sa mearga in control singure numai daca merg impreuna cu organele abilitate si numai atunci pot colecta aceste tarife (de la pescarii care au permis de pescuit direct de la ANPA si nu fac parte din nici o as.) asa ca sansele sa adune ceva bani sunt minime, nu pot merge tota ziua cu politaii dupa ei sa-si colecteze tarifele.
Parerea mea este ca aceste tarife sunt o PORCARIE :!: :respekt: si sunt convins ca asociatiile nu se pot baza pe venituri din aceste tarife.
Pai daca nici domn profesor... presedinte de federatie ... nea faneeee :P nu sa gandit ca ar putea face ceva banuti cu aceste tarife sigur ( 100 % la 100 % ) nu sunt bune de nimic :mrgreen: :respekt: :fluch
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Ian 2013, 07:55

Tipar ranit scrie:...Aceste tarife pot fi luate de la pescarii care poseda permis de pescuit ANPA dar nu fac parte din nici o asociatie de pescari.
...isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv,...
Tariful de acces se incaseaza atit de la cei care nu sunt membrii unei asociatii cit si de la cei ce sunt membri, inclusiv de la membrii asociatiei respective (cu observatia ca, in destule cazuri, este inclus in cotizatie).

In ce priveste "reciprocitatea" aceasta se refera la accesul pe zonele de pescuit: presupunind ca vrei sa pescuiesti pe o zona care tine de asociatia X, aceasta asociatie X nu iti poate ingradi sau limita accesul pe o zona de pescuit pe considerentul ca nu faci parte din cadrul asociatiei respective.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Ian 2013, 10:48

Tipar ranit scrie: Pe de alta parte asociatiile nu au dreptul sa mearga in control singure numai daca merg impreuna cu organele abilitate si numai atunci pot colecta aceste tarife (de la pescarii care au permis de pescuit direct de la ANPA si nu fac parte din nici o as.) asa ca sansele sa adune ceva bani sunt minime, nu pot merge tota ziua cu politaii dupa ei sa-si colecteze tarifele.
Parerea mea este ca aceste tarife sunt o PORCARIE :!: :respekt: si sunt convins ca asociatiile nu se pot baza pe venituri din aceste tarife.
Faci niste confuzii. Personalul sau membri unei asociatii nu au dreptul de a aplica sanctiuni.
In schimb nu am vazut in vreun text de lege sa scrie ca este obligatorie prezenta politiei cand un reprezentant al asociatiei t te intreaba daca ai permis de pescuit si daca ai achitat cotizatia sau tariful.
De asemenea, nu am vazut sa scrie pe undeva ca trebuie sa fie prezent un politist cand platesti un tarif. Ti-as fi recunoscator daca m-ai ajuta cu acest text de lege, vreau sa fac o solicitare la politie sa trimita un politist sa fie prezent cand platesc tariful la asociatie, si am nevoie de baza legala. Inca o intrebare: daca platesc prin internet banking in contul asociatiei, unde trebuie sa fie prezent politistul? Langa mine sau la banca ? :lol:
Precizarile oficiale ale ANPA privind reciprocitatea:
Imagine
In alta ordine de idei, a fost corectata greseala cu tarifele la Sibiu:
http://apssibiu.ro/wp/?page_id=227
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 26 Ian 2013, 12:28

Vai vai ce taxe aveti pe la Sibiu, macar se face ceva , daca tot platiti atita!?
Aveti cumva tabelul cu taxele pentru 1 zi/1saptama/1 luna sau 1 an..pe regiune, sau per asociatie?!
Stiu ca au fost pe situl ANPA anul trecut, daca nu ma-nsel, dar nu mai exista acuma!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Ian 2013, 13:00

Nu-s mari, ceilalti le au prea mici.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns