UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Daca citesti ordinul cu atentie, o sa observi ca in preambul se insiruie o serie de acte normative care stau la baza emiterii lui. Printre ele este amintita HG 1016/2008, care stabileste ce este in fapt contravaloarea permisului de pescuit sportiv, respectiv o taxa care se achita catre bugetul de stat. Respectiva hotarare prevede la art. 5 lit.e, si cui se elibereaza permisele de pescuit sportiv. Formularea este cam asa: ''pescarului sportiv sau prin asociatiile de pescari sportivi''. In mod evident (si asta o sa o vezi in normele de aplicare ale HG 1016/2008), chiar daca te duci sa-ti platesti aceasta taxa la trezorerie, tanti de la ghiseu o sa-ti ceara sa-i faci dovada ca esti pescar sportiv, asa cum si pescarul profesionist face davada ca este pescar profesionist cu actele respective. Care va fi dovada? Ghiceste tu, dar te asigur ca nu te identifica dupa sapca.
Citeste cu atentie art. 6 si vezi unde se aplica regulamentul de pescuit sportiv si tradu ce inseamna zona de competenta.
Nu a contestat nimeni ca ordinul nu este in concordanta cu OUG 23/2008, dar citeste si art. 25 din ea. Asa ca fiule, daca doresti sa pescuiesti, respecta legea.
De ce se deschide oare registrul de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi? Nimeni nu te obliga sa te asociezi, dar pe zonele asociatiilor faci tata ce trebuie, nu-ti mai faci de cap. Fir intins.
PS Nu ar strica sa citesti cu atentie si cum este denumit ordinul. El stabileste doar conditiile de practixcare a pescuitului sportiv, regulile si le fac cei ce beneficiaza de zonele de pescuit.
Citeste cu atentie art. 6 si vezi unde se aplica regulamentul de pescuit sportiv si tradu ce inseamna zona de competenta.
Nu a contestat nimeni ca ordinul nu este in concordanta cu OUG 23/2008, dar citeste si art. 25 din ea. Asa ca fiule, daca doresti sa pescuiesti, respecta legea.
De ce se deschide oare registrul de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi? Nimeni nu te obliga sa te asociezi, dar pe zonele asociatiilor faci tata ce trebuie, nu-ti mai faci de cap. Fir intins.
PS Nu ar strica sa citesti cu atentie si cum este denumit ordinul. El stabileste doar conditiile de practixcare a pescuitului sportiv, regulile si le fac cei ce beneficiaza de zonele de pescuit.
@ apsalba
Am zis ca nu voi mai polemiza cu voi. Postarile mele de mai sus au fost determinate de aparitia ordinului in monitorul oficial. Diferenta intre ceea ce a aparut in MO si ceea ce ati asteptat voi este uriasa. Asta dovedeste ca pe acolo pe la minister si pe la ANPA mai sunt unii care mai si gandesc.
Explicatiile pe care incerci sa le dai sunt destul de stravezii. Sa nu-mi spui ca acum incerci sa-i manipulezi pe cei de la finante. Tati, sti care-i treaba? La administratia financiara te duci cu banu si ei iti elibereaza chitanta care dovedeste ca ai achitat taxa pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv. Ca si la eliberarea permisului auto. Nimeni n-o sa-ti ceara sa dovedesti ca esti pescar sportiv cum numeni nu-ti cere la trezorerie sa dovedesti ca esti sofer. Daca singura voastra solutie a ramas sa manipulati ministerul finantelor ca sa scoata niste norme de aplicare a HG privind cuantumurile taxelor de pescuit care sa va convina inseamna ca ati ajuns rau de tot.
Si as vrea sa va mai spun un lucru. Stiti care este singura regula pe care o puteti impune pe zona voastra de competenta? C&R . Vezi OUG 23/2008
S-auzim de bine!!

Am zis ca nu voi mai polemiza cu voi. Postarile mele de mai sus au fost determinate de aparitia ordinului in monitorul oficial. Diferenta intre ceea ce a aparut in MO si ceea ce ati asteptat voi este uriasa. Asta dovedeste ca pe acolo pe la minister si pe la ANPA mai sunt unii care mai si gandesc.
Explicatiile pe care incerci sa le dai sunt destul de stravezii. Sa nu-mi spui ca acum incerci sa-i manipulezi pe cei de la finante. Tati, sti care-i treaba? La administratia financiara te duci cu banu si ei iti elibereaza chitanta care dovedeste ca ai achitat taxa pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv. Ca si la eliberarea permisului auto. Nimeni n-o sa-ti ceara sa dovedesti ca esti pescar sportiv cum numeni nu-ti cere la trezorerie sa dovedesti ca esti sofer. Daca singura voastra solutie a ramas sa manipulati ministerul finantelor ca sa scoata niste norme de aplicare a HG privind cuantumurile taxelor de pescuit care sa va convina inseamna ca ati ajuns rau de tot.
Si as vrea sa va mai spun un lucru. Stiti care este singura regula pe care o puteti impune pe zona voastra de competenta? C&R . Vezi OUG 23/2008
S-auzim de bine!!

foarte corect punctat.flydb scrie:......Diferenta intre ceea ce a aparut in MO si ceea ce ati asteptat voi este uriasa.........
La administratia financiara te duci cu banu si ei iti elibereaza chitanta care dovedeste ca ai achitat taxa pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv. Ca si la eliberarea permisului auto. Nimeni n-o sa-ti ceara sa dovedesti ca esti pescar sportiv cum numeni nu-ti cere la trezorerie sa dovedesti ca esti sofer. ......
Stiti care este singura regula pe care o puteti impune pe zona voastra de competenta? C&R . Vezi OUG 23/2008
S-auzim de bine!!![]()
de bine pt cine???
ca pt aps,..........

adiwolf scrie:foarte corect punctat.flydb scrie:......Diferenta intre ceea ce a aparut in MO si ceea ce ati asteptat voi este uriasa.........
La administratia financiara te duci cu banu si ei iti elibereaza chitanta care dovedeste ca ai achitat taxa pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv. Ca si la eliberarea permisului auto. Nimeni n-o sa-ti ceara sa dovedesti ca esti pescar sportiv cum numeni nu-ti cere la trezorerie sa dovedesti ca esti sofer. ......
Stiti care este singura regula pe care o puteti impune pe zona voastra de competenta? C&R . Vezi OUG 23/2008
S-auzim de bine!!![]()
de bine pt cine???
ca pt aps,..........
![]()

Mi-am permis sa copiez linck-ul si sa-l postez pe un alt site al unei asociatii independente (cu o fata "umana" zic eu) intr-o sectiune numita "lege si faradelege". Sper ca nu te superi.
P.S. Cred ca ar trebui sa apara si normele de aplicare a acestei legi. In formularea actuala, nu rezulta direct dependenta sau independenta de vreo asociatie. Daca permisele vor pute fi achizitionate ca si in 2008 direct de la ANPA => o victorie a celor care se opun dependentei de o asociatie. Eu din cate am inteles din aceasta lege, permisele de pescuit pentru 2009 vor putea fi procurate si de la asociatii (cluburi etc) dar nu este stipulat nimic referitor la ce am scris mai sus.
Citeste HG 1016/2008 si te lamuresti care este treaba cu permisul de pescuit sportiv. Normele de aplicare trebuie sa fie elaborate de Ministerul de finante, nu de anpa, intrucat contravaloarea permisului de pescuit se constituie venit la bugetul de stat. FNPSR a solicitat Directiei de taxe si impozite elaborarea acestor norme de aplicare, dar cu vanzoleala asta guvernamentala, slabe sperante sa apara. Ce pot sa va recomand, avand in vedere ca nu va puteti dovedi calitatea de pescar sportiv cum de exemplu pot sa o faca pescarii profesionisti care au autorizatie in acest sens, si nu aveti cont in trezorerie asa cum au asociatiile de pescari sportivi, este sa va adresati unei asociatii de pescari sportivi, filialele teritoriale ale anpa neputand face incasari avand in vedere prevederile HG 1016/2008 si trezoreria neputand face incasari de la persoane fizice intr-un cont in care se varsa sumele pe autorizatii, licente,etc. de la persoane autorizate in acest sens. Nu vreau sa va descurajez, dar cei care doresc sa pescuiasca liber si fara constrangeri nu au alta solutie decat sa-si faca propriile balti si sa pescuiasca liber si neingraditi. Domeniul public nu este domeniul nimanui si accesul pe el se face in conditiile legii. Nu ar strica sa vedeti si Legea 213/1999 privind domeniul public al statului. Curaj.
PS Permisele pe 2009 se vor putea procura numai de la asociatii.
-
- veteran
..........................................................................................................
Fane,ramine valabila oferata ta ,de-a putea lua permis de la tine fara a fi membru ?
Sper ca m-ai inscris pe lista ....
..........................................................................................................
Fane,ramine valabila oferata ta ,de-a putea lua permis de la tine fara a fi membru ?

Sper ca m-ai inscris pe lista ....

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
ciudata treaba.apsalba scrie:......Nu vreau sa va descurajez, dar cei care doresc sa pescuiasca liber si fara constrangeri nu au alta solutie decat sa-si faca propriile balti si sa pescuiasca liber si neingraditi. Domeniul public nu este domeniul nimanui si accesul pe el se face in conditiile legii. ........
in loc sa fie invers,adica,asociatiile sa isi faca balti si sa puna acolo ce reguli doresc,ne trezim ca hocuspocuspreparatus sunt stapane peste domeniile publice si fac legea cum vor ele.
domeniul public este domeniul statului,nu este domeniul aps-urilor si nici nu face parte din mosia lor.
legile sunt intradevar pt toti,inclusiv pt aps-uri si pt membri lor.
2009 v-a aduce multe surprize in acest sens