Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

claudiu scrie:Va salut.
Ash fi fost curios daca exista aici pe site vreo sectziune ceva unde lumea posteaza informatzii de genul "ieri am fost la Siret, era tulbure, era limpede, era mare sau secat, se poate/nu se poate pescui, nu va ducetzi fratzilor" sau etc ..
Atzi prins ideea.
Mi s-ar parea foarte utila o astfel de sectziune intrucat sa shtii dinainte daca e tulbure sau nu o apa e mare lucru. Cred ca totzi am avut surprize.
Shi ce mishto ar fi sa imi propun "uichendul asta merg la peshte. Ia sa ma uit pe http://www.rapitori.ro sa vad cum e Prutul!"
Pe balta e limpede cam tot anul. Probabil pt. pescuitul statzionar nu shi-ar avea rostul o astfel de informatzie. Insa pentru cei care merg la ape curgatoare la rapitori banuiesc ca ar fi util.
Ca sa fiu primul: duminca asta, 19 iunie 2005 Siretul era mare shi tulbure. Locatzia: podul dintre Tg. Frumos spre zona cealalta Castelul de apa. De la Trei Iazuri mai incolo.
De asemenea in jud. Neamtz iarashi arata ca naiba. Shi mare shi tulbure.
Facetzi voi calcule daca s-o fi limpezit de atunci.
Claudiu.
PS: pentru andrei_dreaming: bafta multa la pescuit! Totushi nu te-ash sfatui sa ajungi saptamana asta pe Siret. Shi nici pe Prut. 
Daca ai asculta zilnic cotele apelor raurlor, nu ai mai avea nevoie de nici un topic cu "informatii tulburi"

-
adrian frunza
- veteran

salut eugend.daca stii atat de bine locul,de ce nu iti iei peste.in zona mea mreana sta in sfor ,pe plasa ,daca apa e suficient de tulbure sau noaptea .de fapt ea sta unde gaseste papa.cum se limpezeste apa, se muta in dolii sau gauri.surducul nu e altceva decat tiganca.
walleye
-
Aquaro Angler
- veteran

Adelin scrie:
Daca ai asculta zilnic cotele apelor raurlor, nu ai mai avea nevoie de nici un topic cu "informatii tulburi"

In general exista o legatura intre starea de limpezire sau tulburare a apei raurilor si cotele apelor raurilor dar aceasta asociere nu este relevanta. Pot sa spun din experienta ca am vazut rauri cu apa crescuta si tulbure dar si cu apa crescuta si limpede, de asemeni am vazut rauri cu apa scazuta si limpede dar si cu apa scazuta si tulbure. Cea mai sigura constatare despre limpezirea sau tulburarea apei este cea vizuala.
-
eugend
- utilizator constant

asa este vecinii dadeau pe plasa in sfor de asta prindeau peste iar eu sunt mai mult ecologist decat pescar de asta imi placea cum prind aia.dar ca oricarui ecologist imi place si mie natura.