Tribut

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Tribut

Mesaj de paul » 24 Ian 2005, 10:54

Sunt zile si zile de pescuit.... Nu seamana nici una cu alta, chiar daca, sa zicem, sunt consecutive calendaristic.
Sunt zile in care, totul pare perfect... Pestele e innebunit dupa momeala care i-o dai, urmareste si ataca aproape la fiecare aruncare, vremea este frumoasa, nu lasi nici o naluca in apa si nici macar 1 m de fir.
dar, mai dai si peste o zi in care, orice ai face, parca nimic nu-ti iese... Pe langa ca pestele nu apare de niciunde, cu toate ca apa este perfecta, mai diminuezi si colectia de naluci.
Ieri, nu stiu ce a fost... Am inceput-o cu primele aruncari , am lasat un twister in Prut si a culminat cu pierderea a doua voblere Salmo, noi noute, spargerea barbetei altui vobler, am mai lasat inca vreo cateva twistere (normal, cu tot cu jiguri) si plus vreo 60 m de nailon
Culmea,... am agatat prima data un twister si am tras de s-a dezdoit carligur de la jig.... a doua oara, am tras si s-a rupt nailonul in apropierea mulinetei :(
Si toate astea in cateva ore de pescuit :(
Voi ati avut zile de-astea? Ati platit "tribut" apelor?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2005, 11:01

eu las mereu tribut
poate din cauza ca unde e agatatura mai mare hop si eu
din cauza asta prefer plasticele moi, ca sunt mai versatile si mai ieftine
din cauza asta dau cu powerpro de 15 lbs ca sa trag de ele tapan, si de asta prefer carligele mustad ca se mai dezdoaie cateodata, cand sunt agatate cum trebuie
plasticele mi le cumpar la kit, si ca atare le scot la 5-6 mii bucata, jig-urile mi le toarna mihai
in consecinta dau linistit in agaturi, nu incep sa ma enervez decat dupa 20 de rupturi intr-o zi.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Ian 2005, 11:05

danr scrie:in consecinta dau linistit in agaturi, nu incep sa ma enervez decat dupa 20 de rupturi intr-o zi.....
20 :?: :shock: Pai, mai bine dau o mana de plastice drept nada si apoi dau la pluta :)
Glumesc, oricum, am mai pierdut si eu si plumbi, si carlige (mai ales la Dunare)...dar, parca nu m-au afectat asa tare ca voblerele de ieri :)

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Ian 2005, 11:10

sa inteleg Dane ca nu folosesti sistemul cu leader de fluorcarbon. Tot cu carioca?

Nu de alta, dar sa refac de 20 de ori leaderul si nodul la jig chiar m-ar scoate din sarite! :x
near the beer

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 24 Ian 2005, 11:10

20 de jiguri e media :(
Si dupa ce am lasat in acelasi loc 3 RNR-uri, nu mai dau la vobler cu monofilament. Ca sa fie totul perfect, am lasat si dezgatatorul... :cry: colegului :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Ian 2005, 11:14

banuiesca ca nici tu nu dai cu leader, hai?
near the beer

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Ian 2005, 11:18

Costica... nici eu nu folosesc leader... leg direct jig-ul de monofilament... asta nu stiu daca e o problema sau nu... Uneori ar putea fi, de ex, cum mi s-a intamplat ieri, am lasat odata cu primul jig pierdut si vreo 50 m de nailon :(
Dar in afara de jig-uri, mai lasati si altele: voblere, rotative etc?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 24 Ian 2005, 11:21

La vobler, cuvintul cheie este CARIOCA. Verde.
De cind mi-am pierdut cel mai drag vobler dind cu fluorocarbon, cum il vad, cum imi ies pete rosii pe burta :(
Iar la jig, pina acum foloseam Revans. 1 rola/partida de pescuit si nu am nici o problema. O sa incerc cu leader de flouro... si multifilar. Nu cred ca o sa scada rata "tributului", vedem noi daca prind mai mult.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2005, 11:23

da frate carioca e de baza
de obicei unde dau e adanc sau tulbure
daca e limpede si mica apa nu prea sunt cine stie ce agatauri, si atunci.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Ian 2005, 11:24

bogdank scrie:La vobler, cuvintul cheie este CARIOCA. Verde.
.
Adica? Imi poti explica si mie?
Multumesc!

Scrie răspuns