Tribut

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Ian 2005, 12:18

danr scrie:da petru sigur, cand barajele adanci de la olt se vor fi transformat in rauri vijelioase de munte si baltile cu strapazani de langa bucuresti in lacuri de munte cu pastravi muscarind zburdalnici.... :lol:
Asta s-ar putea sa fie mai devreme decat te astepti. Vine glaciatiunea, am vazut eu pe Discovery. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 24 Ian 2005, 12:30

@ SF:

:lol: :lol: ... la inceput cand faceam o musca in 4 ore (ma refer la cele foarte simple) ... ma urcam si eu in copaci si intram in boscheti si cautam o ora ... uneori si mai mult dupa o musca. Acum ... in primul rand nu mai le pierd prin boscheti si ramurile copacilor ... si in al doilea rand, daca asa ar fi cazul ... nu ma mai agit, ... scot alta din cutie si pesuciesc cu aia.

Deci perseverenta si rabdarea au rezultat in indemnare atat la lansat act si la legat.

Deci sa nu crezi ca pescarii la ma ... trebuie neaparat sa-si ia si licenta de "alpinist" :lol: :lol: ... sau de pilot doar ca mustele "zboara".

Cam asa am patit si eu cu voblerele de pana la 20 de Euro cu care pescuiam la inceputurile mele in pescuitul din Scandinavia. A fost si un motiv care m-a facut sa devin doar un pescar la MA. De cand m-am lasat si de pescuitul "cu grebla pe fund" (trad. din suedeza a pescuitului greu de primavara in ape umflate cu fire "super-grel" scufundatoare la pma) ... nu mai am loc prin cutii pentru toate mustele. :) :D
Fir intins!
Borealis F

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 24 Ian 2005, 13:08

in general las cam trei rotative pe zi de pescuit. asta in medie, ca am avut si zile cand am lasat 5 + 1 vobler salmo. politica mea e sa nu socotesc cati bani am lasat pe fundul muresului, ca n-as mai pescui.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Ian 2005, 13:09

Nu socotesti atunci cand le pierzi ci atunci cand te duci sa le cumperi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Ian 2005, 14:21

Chiar daca nu am o datare bogata de naluci, am avut si eu ocazia sa constat cit iti trebuie sa gasesti naluca prinzatoare. Normal, cu aia dai mai mult, deci cresc sansele sa o pierzi.

Pe de alta parte, intr-o emisiune TV din toamna lui 2004, l-am vazut pe Viorel Teleianu cum prindea pastrav cu rotative (probabil confectionate de el - a fost o alta emisiune TV cu ceva ani in urma in care prezenta confectionarea linguritelor). Borealis ne indeamna spre muste artificiale. Cel putin in Romania daca vrei o anumita MA ... trebuie sa iti legi singur. Dady face voblere. Sunt curios cum o fi inceput ? (sau mai curind, din ce motiv).

Concluzia o trage fiecare functie de posibilitati.
Pentru mine e clar: autodotare si/sau twistere.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Ian 2005, 14:27

Ioan S. scrie: Dady face voblere. Sunt curios cum o fi inceput ? (sau mai curind, din ce motiv).

Concluzia o trage fiecare functie de posibilitati.
Pentru mine e clar: autodotare si/sau twistere.
Ioan... cred ca ma apuc de facut voblere...
Am sa iau 1 m cub de tei si-l transform in voblere pentru inceput :)
Domnule dady... n-aveti un curs de confectionat voblere? Mai mult m-ar interesa (pentru inceput) cum se indoaie sarma din interior? Exista un sablon, ceva??

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2005, 14:28

Petru, nu poti compara apele voastre cu apele noastre
o sa pescuiesc si eu PMA, am de gand sa ma duc mai del la munte anul acesta
dar nu am de gand sa pescuiesc PMA la salau pe lacuri pt. ca ar fi total neproductiv si neadaptat conditiilor de pescuit , si sa pescuiesc PMA la salau doar de dragul pescuitului la PMA nu o sa o fac :lol:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Ian 2005, 14:55

Dane, exista si exceptii. Una ar fi vetrica pe Prut. Este o insecta care s-ar preta foarte bine ca model pentru MA.
Eu nu cred ca doar pe Prut gasesti asa ceva. Concluzia ar fi ca si pe alte ape ar putea merge aceasta MA.
Nu vreau sa te conving, nici eu nu sunt 100% convins, dar este loc de experimente pentru toti. :P

Paul, inainte de a te gindi la constructia de voblere, vezi cum stai cu timpul liber.
Pina la urma, tributul il vei plati (in bani pe voblere sau in timp liber pentru a le confectiona).

Scrie răspuns