Tribut

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Ian 2005, 20:23

Normal ca mai incerc, chiar daca am pierdut in acel loc cel mai prinzator si iubit vobler. Da de obicei schimb cu ceva ce nu coboara foarte mult sau aleg din cutie acele naluci pe care scrie "DE PIERDUT". Cred ca fiecare are in cutie si ghioarse mai ieftine pe care le cumpara pentru a le folosi in locurile cu multe agtaturi, sau in locuri unde dau pentru prima data si nu cunosc apa . :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 25 Ian 2005, 00:03

cum spunea paul ? zile si zile...nu? am patit si eu saptamanile trecute...imi cumpar si eu un fir...berkley fireline , pescuiesc 2 partide...din :in prima iesire...3 trasaturi 3 pesti..in a 2-a 5 trasaturi ...4 pesti....in ultima scap primul peste la mal...un salau de peste 3kg...de-mi ia tot cheful; asta la prima ora...insist...pe colo pe dincolo...nimic...iau o pauza si incerc sa-mi prind niste pestisori...fara succes insa...ma intorc la jig...cu shad...lansez de cateva ori...gasisem un prag nebunie...asa nebunie ca 7-8 jiguri le-am lasat la viteza...nemaiavand de 7-10gr.pun un jig de vreo 20gr...plus shadul de vreo 15cm....la greutatea aia ma las tare pe lanseta...scot o lansare record...cand sa recuperez...stanca: nu se clintea deloc....am zis in sinea mea...ca o fi alt prag...dar nu...era un fito agatat de corp....il aduc cat sa-l vad la vreo 15 metri de mal....ceva de peste 30kg...si se supara tataie...si incepe sa ia fir de iesea fum din tambur...fara oprire....s-a terminat firul...l-am mai tinut 1-2 minute...si m-a fracturat...de la 15 m de varf...asa ca am ramas cu buza umflata.....dar tot raul spre bine...acum 2 zile m-a razbunat un prieten...a prins el fitofagul...cu pricina intepat de mine sub coama cu 90 de metri de fir incurcat...pe langa el...asa ca jigul lui s-a incurcat cu firul meu...dupa o ora l-a scos...38 de kg...cum nu l-am crezut mi-a adus el jigul...cum a rezistat 2 saptamani jigul in corpul pestelui fara sa cada fara sa rugineasca...mare mister...si mai ales sa reziste la asa drill...iar eu inziua cand am lasat un fir nou nout....nu am mai avut chef de nimic.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2005, 08:18

ovidiu scrie:..si mai ales sa reziste la asa drill...iar eu inziua cand am lasat un fir nou nout....nu am mai avut chef de nimic.
Nu-i asa?
Eu, dupa ce am lasat primii 50 m de nailon, nu m-am linistit. Ultima data am facut peruca si am rupt mai bine de 10 m.... tot nu m-am linistit...
Ehee... probabil ar fi trebuit sa mi se rupa undita, Doamne fereste...

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 25 Ian 2005, 10:00

...ma incapatanez si bineinteles ca mai incerc
mai ales daca langa mine e prietenul meu bun Gyorg care dupa ce eu agat si las voblerul in parg el da si ......recupereaza voblerul meu din acelasi parag (vezi partida de Duminica )
asa sa tot lasi nu ?:))
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 25 Ian 2005, 11:18

Paul, chiar sunt curios in legatura cu cei 50 m fir pierdut dintr-o data:
- cum ai lansat 50 de metri ? Pescuiai cumva sub copacii cazuti de pe celalalt mal ? :)
- ti-ai verificat inelele la lanseta ? (Aici nu mai pun zimbareti) Vezi daca inelul de virf nu are urma de uzura. De asemeni, eu am vazut primul inel (cel mai mare) de la o lanseta crapat (nu cazuse din suport), crapatura era foarte taioasa, dar ... aproape invizibila. Si ar trebui sa mai verifici si galetul de la pickup.
Spun toate astea pentru ca e anormal ca un fir sa se rupa din alt loc decit de la nod.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2005, 11:24

Ioan S. scrie:Paul, chiar sunt curios in legatura cu cei 50 m fir pierdut dintr-o data:
- cum ai lansat 50 de metri ? Pescuiai cumva sub copacii cazuti de pe celalalt mal ? :)
.
Ioan... Nailonul l-am lasat la bulboana la Ungheni.... Am aruncat in partea de jos a ei (dadeam la twister) si am agatat.
Prima data si-a dat drumul, a doua oara, tot acolo am aruncat. Undeva mai spre dreapta.
... Si, da... cred ca inelele sunt de vina, poate chiar inelul din varf....Desi are un inel ceramic (cred) in el, este destul de vechi... Celelalte inele sunt din inox simplu.
Am tot zis ca o sa le schimb... :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2005, 11:26

Ioan S. scrie: Spun toate astea pentru ca e anormal ca un fir sa se rupa din alt loc decit de la nod.
Ioan, prima data cand am agatat, am tras de nailon de am dezdoit jigul (mustad) si nu s-a rupt nailonul (ATM, 0.20 mm)
A doua oara... PAC!

Scrie răspuns