Probabil ca interventia mea va fi puerila, avind in vedere puternica opozitie de care se bucura Tibanu...
Dar anumite nuante trebuie subliniate, to be politically corect.
In primul rind, T este producatorul emisiunii pe banii lui, obtinuti din reclame. As vrea sa stiu citi dintre detractorii lui au lucrat vreodata in domeniu? El , cel putin, nu a dat semne ca s-ar fi aliniat politic, pentru a obtine avantaje de la robinetul cu bani al puterii.
Si apoi, stimati domni, ceea ce vreti dumneavoastra sa prezinte T. in emisiune este cel putin utopic in Romania contemporana, pentru ca majoritatea telespectatorilor (nu numai pescari sau vinatori) este de un nivel cultural mult sub infatuarea cu care ne pricepem la politica si fotbal.
Asadar, am ajuns la Motoc si celebra fraza: e prosti, dar multi!
Orice emisiune de TV are legile ei economice, draconice. Deci, daca vreti un nivel academic al discutiei, scoateti frumusel bani din buzunarul propriu si angajati experti care sa-si dea cu parerea despre ce vreti voi.
Evident, si in acest caz vor aparea comentarii din taberele pescarilor, si cind zic tabere, subliniez dezbinarea care ii caracterizeaza... Vorba profului meu de istorie, Manole Neagoe: Romanii sint sub semnul blestemului neamului trac, adica dezbinati.
In alta ordine de idei, emisiunea atelier cu Arrow il are ca personaj central pe un profesionist in pescuit, angajat al firmei respective. T. are doar citeva interventii de culoare, de care nu se va dezbara niciodata, cu toate presiunile exercitate.
Nu cumparam de la Arrow ca a apelat la T. Buuuuuuuuun!
Dar de la fratii chimici din Oradea ? Sau Carpatina lui Hayssam? Sau benzina de la Rafo? Lista nu se vrea exhaustiva si e aleatorie. Dar n-ar fi corect sa procedam la fel cu produsele tuturor celor asociati cu incalcarea legii si a bunului simt?
E drept ca T. are si o carutza de carente, asta nu-l scuza ca om. El e un personaj, cu lumini si umbre, ca noi toti. Atit ca el nu vrea sa fie altfel decit este. Vorba lui Motzoc...