Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013

Mesaj de SF » 20 Sep 2014, 00:55

Paradoxal , taman in tarile alea necivilizate mai sant pesti salbatici , locuri greu de ajuns si cu saracani duium, da aia "braconeaza" de mii de ani si inca mai au , de merg bogatii civilizati cu ghizi , oameni cu bani si barci care polueaza , le mor pestii in drill ca nu-s pregatiti , lasa plasticile nalucilor prin copaci sau apa , sau pesti , chiar is oare mai civilizati ? Chinuie pestii pentru propria placere mentala , saracanii il omoara pentru bagat la mat , care is mai civilizati ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2014, 15:56

SF scrie:Nu mai ii peste peste tot , nici macar in tarile alea civilizate ,peste tot se prinde mai putin si mai mic, in unele locuri mai incet , in unele mai repede , insa pestele dispare, indiferent de civilizatie , legi si paza .
da exact, ce mi-e olanda, ce mi-e germania, ce mi-e romania.... peste tot la fel.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2014, 15:58

adiwolf scrie:toti vrem sa traim ca in "Germania", dar nici unul nu vrea sa se comporte si sa munceasca ca nemtii!
hahahahahaaaaaa!!! adevar grait-ai :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 20 Sep 2014, 18:20

Vad ca se discuta foarte mult pe tema 'sacosarilor' si ca din cauza lor nu mai avem peste in apele noastre! "Sacosari" au fost si inainte si umpleau barcile cu stiuca la o partida, oameni de la care multi dintre noi am invatat sa pescuim uitandu-ne la ei la tv (nu dau nume), cat am lucrat in domeniu am vazut foarte multe filmulete cu ei de prin anii 90 si tot era peste de te manca pe orice apa publica!!! In fine, disparitia pe apele publice a pestelui o reprezinta poluarea si braconajul, iar pe lacurile concesionate rapitorul a disparut din cauza ciortanizarii lacurilor de catre patroni idioti care multi dintre ei au facut tot posibilul sa starpeasca rapitorul care in opinia lor le manca ciortanul!!! Pe lacurile concesionate mai exista o mare problema la fel ca si pe rauri si Dunare si aceea este CRAPUL CHINEZESC si mai nou de vreo 5-6 SOMNUL PITIC care efectiv fac ravagii in apele noastre!!! Uitati-va la documentarele de pe Discovery unde americanii se chinuie din rasputeri sa starpeasca CRAPUL CHINEZESC pt ca acesta este responsabil de disparitia mai multor specii de pesti din apele lor si nu cred ca fac asta de nebuni, aia au cercetatori care se ocupa de apele lor nu ca la noi!!!! In schimb la noi se populeaza cu asa ceva lacurile, deci ne meritam soarta!!!

Si acum revenind la targ, de la an la an din ce in ce ma saracacios si intr-adevar e un loc in care te mai intalnesti cu un prieten si mai schimbi o vb la un mic si o bere, ca de cumparat scule ioc!!!! Imi aduc aminte primele editii la care am participat si eu pe vremea cand lucram la MIM si ce vanzari aveau majoritatea expozantilor, toti patronii erau super-multumiti si d-abia asteptau editia din anul urmator pentru ca era doar una pe an la vremea aia si faceau in 4 zile cat intr-o jumatate de an vanzari, deci era profitabil si atunci au zis hai sa facem 2 targuri pe an, unul de primavara si unul de toamna, dar nu s-au gandit ca de la an la an pestele se imputineaza si chiar dispare si nu au luat nici o masura (gen asociatie pentru stoparea braconajului etc etc desi fonduri au slava Domnului) pentru ca la vremea aia erau vanzari si probabil mai mult ca sigur o sa dispara majoritatea de pe piata pentru ca lumea nu o sa mai aiba ce pescui (vezi cazul Gipo si altii)!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Sep 2014, 22:39

SF scrie:Paradoxal , taman in tarile alea necivilizate mai sant pesti salbatici , locuri greu de ajuns si cu saracani duium, da aia "braconeaza" de mii de ani si inca mai au , de merg bogatii civilizati cu ghizi , oameni cu bani si barci care polueaza , le mor pestii in drill ca nu-s pregatiti ,
Mda , tocmai a aparut o stiucana mare moarta pe super balta de la Arad , de obicei cad la fund si nu se vad , nici alea cu un vobler bine nu scapa , asa la vedere civilizatu catch&release ii frumos si ....financiar pentru cei care au balta , da nu-i 100% , asa ca de prapadit se prapadeste sigur , mai incet sau mai repede , insa peste tot , depinde de nr. pescari.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Sep 2014, 22:57

Adi G scrie:
adiwolf scrie:toti vrem sa traim ca in "Germania", dar nici unul nu vrea sa se comporte si sa munceasca ca nemtii!
hahahahahaaaaaa!!! adevar grait-ai :lol:
Io nu vreau sa traiesc ca-n Germania , nici sa ma comport ca un neamt , munca imi este egal.

Multi nemti traiesc afara , is satui si ei de tampenia aia comportamentala nemteasca , totu la ceas si ordine si disciplina , cred ca se si caca la ceas fix .imi pare rau , da io nu , nu si nu :lol: , nemtii au dat un nou sens cuvantului mecanizat , ala-i idealu lor in viata , sa fie sanatosi si sa se cace patrat , SF zice pas la Deuschland , care din cate vad se populeaza cu cocalari :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Sep 2014, 13:52

SF,

am pus "germania" in ghilimele tocmai pentru a arata ca este un termen generic, ea defapt poate fi inlocuita in mintea fiecaruia cu orice loc din lumea asta.
personal nu imi doresc sa traiesc in alta tara decat tara mea, unde paradoxal ma simt bine si chiar imi place, basca ca inca nu sunt chiar atat de ingradit cum sunt cei de afara, dar ma enerveaza mereu comparatiile cu vestul si asa zisele lor tari civilizate, iar comportamentul unora dintre noi ramane la stadiul de neandherthal sau si mai rau, de manelism cretinoid.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Sep 2014, 07:21

SF scrie:
SF scrie:Paradoxal , taman in tarile alea necivilizate mai sant pesti salbatici , locuri greu de ajuns si cu saracani duium, da aia "braconeaza" de mii de ani si inca mai au , de merg bogatii civilizati cu ghizi , oameni cu bani si barci care polueaza , le mor pestii in drill ca nu-s pregatiti ,
Mda , tocmai a aparut o stiucana mare moarta pe super balta de la Arad , de obicei cad la fund si nu se vad , nici alea cu un vobler bine nu scapa , asa la vedere civilizatu catch&release ii frumos si ....financiar pentru cei care au balta , da nu-i 100% , asa ca de prapadit se prapadeste sigur , mai incet sau mai repede , insa peste tot , depinde de nr. pescari.

La cele peste 1000 de stiuci introduse in lac + cele care erau acolo, plus somnul salaul si bibanul, e fix pix ca intr-un sezon mor ..io stiu...5-6 stiuci..Pe linga asta se mai si reproduc...sant si stiuci sub kil sau la kil...Raman insa la aceasta densitate(in ciuda catorva accidente anuale) pentru ca se elibereaza tot, altfel ar ajunge ca si Sacalaia..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Sep 2014, 14:02

Probele si experientele in acvarii nu intra in cea ce eu percep drept pescuit , era doar un ex. ca nici macar sistemu c&r nu-i 100% sigur , si daca se nimereste vreun necunoscator poate nenorocii jumate din cate intra , pentru ca stie sa-i manevreze,si nu doar stiuca ci si alte oricare specii , in orice stil.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Sep 2014, 19:56

Ba este pescuit pur, suta la suta, fara braconieri pe o apa asa cum ar trebui sa fie toate..Se vede ca nu ai pescuit pe o astfel de apa de o numesti cu superioritate..''acvariu''..uite ce zice de exemplu cineva care o pescuit recent pe acolo..
Mesajde oby 1 » Mie Sep 24, 2014 9:42 pm

pt cei care se refereau la vladi ca la un "acvariu" sau "strand" ii invit sa verifice pe pielea lor
eu dupa 25 de ore de pescuit in 2 zile zic ca e o balta a dracului de grea cand vrea
East Spinning Team
Sa ma scuze Obi ca l-am citat..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns