Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Târgul Expo Aventuri la pescuit; octombrie 2013
toti vrem sa traim ca in "Germania", dar nici unul nu vrea sa se comporte si sa munceasca ca nemtii!
producatorii, retailerii si media de profil, trebuie sa inteleaga un lucru - daca nu isi unesc eforturile, pentru a face un loby puternic si agresiv pentru aplicarea legilor (si unde este nevoie pt schimbarea lor) in materie de pescuit si piscicultura, pentru a putea asigura un viitor apelor din tara asta (si nu numai prin acapararea si suprataxarea celor private), nu vor mai avea cui sa vanda cu toate "ofertele si promotiile" lor
producatorii, retailerii si media de profil, trebuie sa inteleaga un lucru - daca nu isi unesc eforturile, pentru a face un loby puternic si agresiv pentru aplicarea legilor (si unde este nevoie pt schimbarea lor) in materie de pescuit si piscicultura, pentru a putea asigura un viitor apelor din tara asta (si nu numai prin acapararea si suprataxarea celor private), nu vor mai avea cui sa vanda cu toate "ofertele si promotiile" lor
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Ti-ai mai schimbat unghiul de vedere , chit ca inca mai crezi ca salvarea pescuitului vine de la pescarii de competitie , insa ar fi momentu sa te intrebi ce-i pescuituSorin scrie: lumea are scule si naluci sa-si puna si in cap .....nu le prea folosetse si ca atare pierde ( naluci ) ca NU E PESTE !!!...
daca nu e peste de ce sa-ti cumperi naluci si scule ?....
multi cumpara din fobie ....nu pot intra in magazin fara sa cumpe ceva ...o noutate , ceva la ce a mai prins etc ....
dar rulajul e mic ....
paradoxal importatorii ( ca nu aved ca ofertanti decat importatori ) ....ca sa traiasca facand fata rulajului mic ...cresc marjele !![]()
decin avem produse scumpe , ofertanti putini , si PESTE IOC...dar sunte suprautilati cu tone de naluci si bete extrasenzitive
![]()
Un alt vector al targurilor si prezentarilor ar fi pescarii de competitie care sa faca prezentari si sa promveze produsele reusite de la care pescarii de duminica sa invete si sa foloseasca acele produse ca sa prinda mai mult peste
dar ...din nou NU E PESTE ...si
din pacate pescarii de competitie ei au esuat lamentabil , prezentand tampenii si nespunand nimic ,,pe bune'' timp de ani de zile , aparand doar in poze cu capturi din gura carora spanzurau nalucile pe care trebuiau sa le promoveze
Si voi vreti targuri ca in lumea civilizata si oferte de reduceri , prezentare de noutati etc ....

Nici pe afara nu-s targurile ca inainte , si la o adica au pesti.
Insusi promovarea o dus la finalu de azi , pesti mai putini si mici peste tot in lume , o fost un fel de cutie a Pandorei !O scos la iveala mai mult rau decat bine din oameni , asta-i adevaru !
Chiar santem mai pescari acuma ?
-
- veteran
SF scrie:
sincer.... asta este crudul adevar

nu suntem deloc mai pescari, doar avem scule si naluci mai multe...

Nihil Sine Deo
- crapmaniacul
- veteran
... e grea asta ... pe mine m-a cam pus pe ganduri, recunosc ... Adica vrei sa zici ca promovarea si dezvoltarea excesiva a sculelor de pescuit in cele din urma a dezlegat fiara ancestrala cea lacoma din strafundurile fiintei unde spoiala de civilizatie moderna o ingropase prin norme sociale si educatie ? Consumerismul asta frenetic si fara limite va lasa in urma lui numai pustiu, aici banuiesc ca bateai ... Aberez eu sau ... ?SF scrie:
Insusi promovarea o dus la finalu de azi , pesti mai putini si mici peste tot in lume , o fost un fel de cutie a Pandorei !O scos la iveala mai mult rau decat bine din oameni , asta-i adevaru !
Congelatorul a dezlegat fiara din om. Inaintea congelatorului nu pastra nimeni pestele pe care nu-l putea consuma sau da vecinilor.
Sculele nu au nimic de a face.
Nu mi-am schimbat niciun punct de vedere .SF scrie:Sorin scrie: l
Ti-ai mai schimbat unghiul de vedere , chit ca inca mai crezi ca salvarea pescuitului vine de la pescarii de competitie , insa ar fi momentu sa te intrebi ce-i pescuitu
A nu se intelege ca a-ti schimba parerea in general e rau ...din contra doar plavanii sunt consecventi mereu .
doar ca nu e cazul acum , ....poate ca de abia incepi tu sa intelegi, desi se pare ca doar partial , ce vorbeam si vorbesc eu pe subiectul asta ......
iar faptul ca pescuitul promovat duce l;a imputinarea pestelui ......asta nu se intampla decat poate acolo unde educatia a parasit pescarul si omul in general si e nedublata de legi corespunzatoare .....
om sarac si needucat + lipsa legi = samanta de braconier
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
- veteran
http://www.youtube.com/watch?v=I-iCuuwgVIo
Iau, dar pun si la loc...
Iau, dar pun si la loc...
- stefanflorin
- veteran
Pt. mine explicatia referitoare la chestia cu "targ mic, marfa putina, preturi mari" este foarte simpla: daca ati face o comparatie intre rulajul tuturor depozitelor cu accesorii de pescuit din tara (pe o zi cu program normal de 9-10 ore) si standurile de chinezoi din Dragon (pe o zi cu program normal pt. ei, adica vreo 5-6 ore), vezi constata cu stupoare ca astia din urma >neplatitori de taxe, ocrotitii politicienilor< fac rulaj muuuuuult, adica incomparabil mult mai mare decat toti ceilalti la un loc. Lucrul asta nu poate sa duca decat la o cadere in gol a celor care platesc darile catre statul care nu stie cum sa-i **** cat mai tare si mai des. La toate astea se mai adauga si bisnita (vezi pagina precedenta a acestui topic) care pe cat e de benefica pt. unii, pe atat e de raufacatoare pentru ghiciti cine? Exact... platitorii de taxe, chirii, promovare, angajati, etc.
Voi, si aici ma includ si pe mine, reprezentati un procent mic, minuscul, inexistent din consumatorii de produse dedicate pescuit "sportiv", un procent pe care daca aceasta piata s-ar baza, ar disparea peste noapte. Clientul ideal in aceasta piata, e ala plin de bani, cu buzunarele deschise, si cat mai habarnist posibil, precum si aia care seara se uita la pv-tv si ziua dau iama prin magazine, ca au vazut la Gabor nu stiu ce rahat pe bat care prinde numai crapi pe care abia ii poti indesa in sacul de raft, iar marea majoritate a consumatorilor, sunt aia care nu cer bon si garantie, atata timp cat le dai produse aproape moca, si pot merge la garla sa indese la sacosa.
Asta zic eu ca e realitatea, nu lipsa pestilor din apele noastre, care slava Domnului, inca se mai autosustin sau lipsa de interes a firmelor care activeaza in bransa.
Voi, si aici ma includ si pe mine, reprezentati un procent mic, minuscul, inexistent din consumatorii de produse dedicate pescuit "sportiv", un procent pe care daca aceasta piata s-ar baza, ar disparea peste noapte. Clientul ideal in aceasta piata, e ala plin de bani, cu buzunarele deschise, si cat mai habarnist posibil, precum si aia care seara se uita la pv-tv si ziua dau iama prin magazine, ca au vazut la Gabor nu stiu ce rahat pe bat care prinde numai crapi pe care abia ii poti indesa in sacul de raft, iar marea majoritate a consumatorilor, sunt aia care nu cer bon si garantie, atata timp cat le dai produse aproape moca, si pot merge la garla sa indese la sacosa.
Asta zic eu ca e realitatea, nu lipsa pestilor din apele noastre, care slava Domnului, inca se mai autosustin sau lipsa de interes a firmelor care activeaza in bransa.
Urasc atarnatorii!
Tudor , am peste sarat de acum 3 saptamani , chiar il pot afuma , omenirea a conservat mancare mii de ani fara congelator .tudor scrie:Congelatorul a dezlegat fiara din om. Inaintea congelatorului nu pastra nimeni pestele pe care nu-l putea consuma sau da vecinilor.
Sculele au de-a face , promovarea a fost facuta de cei cu interes in vanzarea de scule , am mai sustinut pe aici ca lipsa barcilor si implicit sonarelor ar insemna mai mult peste in ape .
Am si eu experienta mea .....Sorin scrie:
iar faptul ca pescuitul promovat duce l;a imputinarea pestelui ......asta nu se intampla decat poate acolo unde educatia a parasit pescarul si omul in general si e nedublata de legi corespunzatoare .....
om sarac si needucat + lipsa legi = samanta de braconier
Hameseala , avaritia ii mai propice oamenilor cu stare , parveniti , is putini aia cu bani si curati , un patronache pus pe adunat poate face mai mare paguba , ca are scule , barci si sonare ,am vazut tipi cu Mercedes si 10 bete la stiuca ca sa termine cu o plasuiala pe inserat , chiar nu-mi amintesc de nici un sarman sa prinda asa la greu...
Pescuitu din pacate , cu marea promovare , o ajuns o moda , event , distractie ,aia cu chemare si pentru care pescuitu ii un mod de a trai viata is putini , si nu fac pagube, vad lumea cu alti ochi .
Si chiar daca un sarac duce 20 de kile de peste nu ma importa , in ziua de azi .Ieri as fi reactionat altcumva .
Nu mai ii peste peste tot , nici macar in tarile alea civilizate ,peste tot se prinde mai putin si mai mic, in unele locuri mai incet , in unele mai repede , insa pestele dispare, indiferent de civilizatie , legi si paza .
Nici sistemu catch&release nu-i perfect , mor mai multi decat pare .
Ar trebui pazite apele , ca aia saraci sa nu duca pestele , si aia cu bani sa pescuiasca catch&release, si sa cumpere scule de la aia cu magazine , asta ii viziunea pescuitului , scopu promovarii, cineva sa scoata bani din asta , pai ala ii pescuitu frate , ca-n state , tu nu ai vazut.....