suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liliacul007 » 10 Iul 2007, 11:05

Da, am trecut si eu prin Porumbacu' , si la tren, majoritatea pescarilor spuneau acelasi lucru : Ma, am prins 2-3 carasi ( mari, frumosi, intre 500 1000 grame ) , dar ATAT ... :shock: :shock: :shock: Deci se prinde putin dar mare :D Poate fi o cauza si braconajul din ultima vreme , care a eliminat tot ceea ce inseamna puiet de peste.....:( :( :( ca astia cand baga plasele iau tot....de la crap si somn pana la obleti....ca sa sunt ei.....cu japca....:cry: :?: :evil:
Cat despre rapitor.....no coment.....zici ca de la caldura sa fie......nu se stie, dar ideea e ca merge slab, ............ :roll: :roll: :roll:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 10 Iul 2007, 18:12

parerea mea in legatura cu carasul ii cam asa:
1) ori s-a intamplat ceva cu apa si carasul de 2 ani nu mai depune icre (sau depune foarte putin) cauza , ca nu mai se prinde caras palmas, cu care ne umpleam juvelnicele si se prind numai bucati de peste 500 g , in acelasi ritm ca si in anii trecuti.
2) ori s-a inmultit asa de mult somnul si ii cam termina. cauza ca se prinde tot mai frecvent somn .( am auzit ca s-a prins si somn de 11 kile)
chiar cred ca somnul s-a inmultit .
asa ca baieti , pe ei cu tot ce se poate .
ps . pike ori are 2 bete de spin , ori prindea pestii respectivi cu un bat de 3 m de la rushi . :oops:
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Iul 2007, 20:52

nu ma, am facut un forfac de 30 cm de 0.2 cu pb de 20 gr si un carlig, pe care il agatam de agrafa pe care schimbam voblerele :lol: :lol: :lol:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 10 Iul 2007, 21:00

Ajung in zona dvs in data de 4/8...orice info despre pescuit stationar/rapitor la Sacel...Gura Raului...mi-ar fi de real folos...multumesc anticipat ...rog cei care nu au nimic real de zis sa se abtzina...multumesc...

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 11 Iul 2007, 07:57

@nuke
Sacel si Mandra -crap,caras,salau informatii mai multe pe www.pescarsibiu.ro
Olt-deocamdata pauza sau f slab
Gura raului -clean si pastrav

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 11 Iul 2007, 11:44

@nicky
sti care e prob?? asa am spus si eu in legatura cu somnul ca mananca carasul,dar nu e asa problema e urmatoarea barajele depind de un debit de apa dac acel debit e in cote normale tot timpul anului e ok pot sa se dezvolte si puietul de caras care o sa-l gasesti acolo unde e apa mica si plina de plauri,dar cum in ultima vreme 2005-2007 vremea a fost asa cum a fost ba inundati, de iii lua apa ba seceta, de scadea apa si deveneau papa ptr rapitori ptr ca trebuiau sa se duca la adincime si hatz ca nus asa de rapizi ca si albiturile,si palmasi deveneau papa la ""homosapiensetcari"" ca aia mari sunt in curent si nu se prind asa de usor.la fel au avut de suferit si cei rapitori din cauza apei gasindu-si alte locuri de vanat acolo unde sunt puietii de caras si alte natii nu sub baraje unde abunda albitura
iar ce e de facut!!!! - sa fie ajutata populatia de caras existenta creinduse locuri de depus sau introducanduse puiet de caras in baraje si interzicandu-se pescuitul pe operioada de timp ceea ce nu cred ca o sa se intample,sau barajul dat in administrarea unei asociatii de pescari care sa se ocupe de fondul piscicol existent in vederea practicarii pescuitului sportiv si numai atat fara pescuit industrial
parerea mea e ca o sa fie tot mai sumbru viitorul fondului piscicol din raurile aste frumoase pe care le are "tara asta" dac nu se face ceva cat de curand dar concret

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 11 Iul 2007, 11:52

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:help:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Iul 2007, 14:20

va contrazic, aberati :lol: in primavara am vazut nori de carasi la reprodus, sub baraj dupa cum am zis 1000000000000 de obleti, aveam zbang in naluca in orice directie , erau nestingheriti, probabil de lipsa rapitorului in zona, dar daca nu ati inteles ca.....oltul este scazut si.......barajele au debit f mic si.......sunt oprite total 12 ore din 24 puteti sa dati vina pe somn :lol: cei drept mam intalnit cu mustaciosu si a fost o noapte superba cu multe atacuri in obleti :twisted: mai putin pe naluci, dar si acolo :wink: , eu am o banuiala unde trebuie cautat carasu, si aia nu e sub hidrocentrala, ci pe gropane si locuri salbatice....de ce? fiindca sub hidro e apa mica si ciment, prost oxigenata acum , chiar si dupa rauri care se varsa in Olt e bine de cautat, asta pentru amatorii de pasnici :lol: :lol: :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 16 Iul 2007, 20:10

Pikey acum nu te iau cu de alea tari ca de fapt tu aberezi si esti pe langa subiect 8) :) .
Problema era alta si se referea la ecosistem (al carasului) si se baza pe activitatea a mea si a lui nicky pe decursul anilor 2003-2007 si mai in urma de 2003,referitor la nr capturilor(in kg) si ce se intampla anul asta."""""" sa imi spuna careva ca se mai prind boartze la sticla ptr biba la scorei si pe dale si la pamant"""""" :shock: :shock: :shock: :shock:
In fine problema e ca o sa ramanem in viitor doar cu amintiri si fatze(sau mari) daca nu se face ceva legat de pescuitul pe olt pe raza jud.sibiu ptr ca si locurile acelea ramase (salbatice) incep sa dispara luand loc balti """private"""" sau te miri ce vor sa mai faca distrugand cea fost frumos mai de mult (sau odata) :?
PS:TOCMAI CA SUB BARAJ ESTE OXIGENATA APA CHIAR DACA ASTIA NU LUCRA 24DIN 24 DECAT INTR-O BALTUZA DE 1.5M CARE ARE LEGATURA CU OLTUL.MAI E SI DIFERENTZA DE NIVEL SI SURPLUSUL DE APA DIN BARAJ CARE IASA DIN BARAJ.,DAR DACA CU O LUNA A FOST LA DEPUS LA APA MICA SI A VENIT APA MARE SA TRAS DIN CALEA EI RAMANAND MAI TARZIU IN BALTUTZA CA A FOST DINTRO DATA SECETA.
INTREBARE:?: OARE CE SA INTAMPLAT CU EL MAI TIRZIU A DEPUS,A SUPRAVIETUIT INTORCANDUSE SUB BARAJ SAU LA VAZUT """HOMOSAPIENSUL"" SI ???????
INTREBARE:?: DAC A HALIT "SOMNUL" DIN CARAS DE CE NU AM VAZUT EXEMPLARE IN CARLIG (DECAT RAR SI MICI 1KG<=)

liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liliacul007 » 16 Iul 2007, 23:19

Da, si eu sunt de acord cu tine la faza asta.......puietul e din ce in ce mai putin......apropo' de 1000000000000 de obleti......puiet de obleo' e plin peste tot, ala chiar il vezi.........deci SE REPRODUCE BINE........la caras e parca din ce in ce mai dificil....si nu cred ca e neaparat rapitorul de vina :lol: , poate mai degraba conditiile de mediu, din ce in ce mai diversificate.... :x :x :x , si aici includ atat poluarea cat si manifestarile meteorologice , seceta :shock: sau inundatii :x , braconaj " pana la cel mai mic pestisor "... :( :( :(
Si mai sunt apoi cei cu baltile private care speculeaza acest sector de " peste mic" :shock: :shock: :shock: , pentru ca puietul gratis e o investitie de viitor profitabila , care are costuri relativ scazute !!!

Scrie răspuns