Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Din ce zici tu inteleg ca orice pescar sportiv,membru sau nu,dar care are puterea de a face c&r.e binevenit sa pescuiasca pe aceste zone.Un lucru foarte bun si cred ca e nevoie de zone de protectie ale pestelui si nu al pitulicilor.Adrian SB scrie: Eu sper sa ne folosim de aceasta prevedere pentru a obtine dreptul de pescuit pentru pescarii sportivi, in sistem de "catch and release" .
Am inteles foarte bine ce-ai scris si ce sperati sa obtineti.Poate dupa ce se va intampla lucrul asta,o sa intelegi si ce-am scris eu.Adrian SB scrie:Nu ai inteles corect ce am scris. Am scris ca Sper ca in urma semnarii protocolului sa putem obtine dreptul de pescuit. Fac mentiunea ca pana acum nu am vazut proiectul de protocol, am aflat doar ca a fost trimis la Ajvps. O sa il citesc zilele urmatoare si in mod sigur ne vom intalni cei din consiliu sa il discutam. Apoi va urma intalnirea cu Epal unde sa incercam sa obtinem cat mai mult pentru pescari.
Corect! Asa am vrut sa spun si eu :cam putini...De obicei asa se intamplaAdrian SB scrie:Multumim Aline. Cred ca corect era "cam putini" nu cam putin.Zamfi scrie:Felicitari! Cam putin totusi pentru o asociatie asa de mare....
25 de oameni din 3500, rezulta o reprezentare de 1:140
Adi, voi in protocol nu veti discuta de dreptul la pescuit ci de dreptul de acces pe teritoriul ariei protejate. pe cei de la EPAL ii intereseaza pasarile pentru ca asta e scopul infiintarii acestei arii :Adrian SB scrie:Eu sper sa ne folosim de aceasta prevedere pentru a obtine dreptul de pescuit pentru pescarii sportivi, in sistem de "catch and release" .SVF scrie:La art.24.se specifica urmatorul lucru:
-Art.24. La cerere custodele poate acorda permise speciale privind accesul pe teritoriul ROSPA0003
Deci ei n-au treaba nici o treaba cu pescuitul,modul in care se pescuieste, sau acordarea dreptului de pescuit ei au treaba cu dreptul de acces in zona. EPAL -ul aia taxeaza accesul in zona (taxa/masina/zi) stationarea in zona (taxa/cort/zi) si alte lucruri de genul asta.Art. 2 Aria de Protectie Speciala Avifaunistica ROSPA0003 Avrig-Scorei-Fagaras are drept scop
protectia si conservarea avifaunei, habitatelor pasarilor si a biodiversitatii în ansamblu.
EPAL nu poate acorda sau interzice dreptul de pescuit sau permise de acest fel in zona sa, nu numai pentru ca obiectul sau de activitate este altul, ci si pentru ca nu este autorizata prin nici o lege in acest sens, ca atare nu are aceasta competenta !SVF scrie:...din ce zicea Alex pe forumul APS.,eu am inteles ca tot Epal a interzis si pescuitul pe aceste zone.
Ilie, dreptul de pescuit pe apele publice nu-l poate da (sau lua) decat statul prin intermediul organelor sale .SVF scrie:King,din ce zicea Alex pe forumul APS.,eu am inteles ca tot Epal a interzis si pescuitul pe aceste zone.