suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Nicky67
junior
junior

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de Nicky67 » 22 Apr 2012, 18:57

Da data viitoare mergem cu 2 tiruri :fluch :censored:
# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Apr 2012, 19:06

Adrian SB scrie: Eu sper sa ne folosim de aceasta prevedere pentru a obtine dreptul de pescuit pentru pescarii sportivi, in sistem de "catch and release" .
Din ce zici tu inteleg ca orice pescar sportiv,membru sau nu,dar care are puterea de a face c&r.e binevenit sa pescuiasca pe aceste zone.Un lucru foarte bun si cred ca e nevoie de zone de protectie ale pestelui si nu al pitulicilor.
.Bun,dar in cazul in care se va hotara ca doar anumite persoane au acest drept,cum fac eu de exemplu, sa pot obtine acest drept de pescuit?Mentionez ca nu fac parte din" baietii destepti"ci doar din cei carora le place sistemul c&r.E suficient?Si asigur pe oricine ca intrebarile mele nu sunt puse doar asa,la bascalie,ci sunt foarte serioase.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 22 Apr 2012, 19:21

Nu ai inteles corect ce am scris. Am scris ca Sper ca in urma semnarii protocolului sa putem obtine dreptul de pescuit. Fac mentiunea ca pana acum nu am vazut proiectul de protocol, am aflat doar ca a fost trimis la Ajvps. O sa il citesc zilele urmatoare si in mod sigur ne vom intalni cei din consiliu sa il discutam. Apoi va urma intalnirea cu Epal unde sa incercam sa obtinem cat mai mult pentru pescari.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Apr 2012, 19:32

Adrian SB scrie:Nu ai inteles corect ce am scris. Am scris ca Sper ca in urma semnarii protocolului sa putem obtine dreptul de pescuit. Fac mentiunea ca pana acum nu am vazut proiectul de protocol, am aflat doar ca a fost trimis la Ajvps. O sa il citesc zilele urmatoare si in mod sigur ne vom intalni cei din consiliu sa il discutam. Apoi va urma intalnirea cu Epal unde sa incercam sa obtinem cat mai mult pentru pescari.
Am inteles foarte bine ce-ai scris si ce sperati sa obtineti.Poate dupa ce se va intampla lucrul asta,o sa intelegi si ce-am scris eu.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Apr 2012, 20:01

Adrian SB scrie:
Zamfi scrie:Felicitari! Cam putin totusi pentru o asociatie asa de mare...
Multumim Aline. Cred ca corect era "cam putini" nu cam putin. :) .
25 de oameni din 3500, rezulta o reprezentare de 1:140
Corect! Asa am vrut sa spun si eu :cam putini...De obicei asa se intampla :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Apr 2012, 09:46

Adrian SB scrie:
SVF scrie:La art.24.se specifica urmatorul lucru:
-Art.24. La cerere custodele poate acorda permise speciale privind accesul pe teritoriul ROSPA0003
Eu sper sa ne folosim de aceasta prevedere pentru a obtine dreptul de pescuit pentru pescarii sportivi, in sistem de "catch and release" .
Adi, voi in protocol nu veti discuta de dreptul la pescuit ci de dreptul de acces pe teritoriul ariei protejate. pe cei de la EPAL ii intereseaza pasarile pentru ca asta e scopul infiintarii acestei arii :
Art. 2 Aria de Protectie Speciala Avifaunistica ROSPA0003 Avrig-Scorei-Fagaras are drept scop
protectia si conservarea avifaunei, habitatelor pasarilor si a biodiversitatii în ansamblu.
Deci ei n-au treaba nici o treaba cu pescuitul,modul in care se pescuieste, sau acordarea dreptului de pescuit ei au treaba cu dreptul de acces in zona. EPAL -ul aia taxeaza accesul in zona (taxa/masina/zi) stationarea in zona (taxa/cort/zi) si alte lucruri de genul asta.

Ps. felicitari pentru ultimele actiuni antibraconaj :respekt: :respekt: toata stima pentru cei care au participat la ele :respekt:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Apr 2012, 10:21

King,din ce zicea Alex pe forumul APS.,eu am inteles ca tot Epal a interzis si pescuitul pe aceste zone.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Apr 2012, 10:55

SVF scrie:...din ce zicea Alex pe forumul APS.,eu am inteles ca tot Epal a interzis si pescuitul pe aceste zone.
EPAL nu poate acorda sau interzice dreptul de pescuit sau permise de acest fel in zona sa, nu numai pentru ca obiectul sau de activitate este altul, ci si pentru ca nu este autorizata prin nici o lege in acest sens, ca atare nu are aceasta competenta !
In schimb poate impiedica exercitarea activitatii de pescuit recreativ pe anumite zone in functie de incadrarea acestora, conform OUG 57/2007 !
In aceasta ordonanta, sunt reglementate strict activitatile care se pot desfasura pe diferitele tipuri de zone din ariile protejate !
Asa ca in puterea lor sta nu atat acordarea sau interzicerea dreptului de acces, cat supravegherea respectarii prevederilor OUG 57/2007, privind activitatile desfasurate pe teritoriul ariilor protejate, asa cum sunt ele reglementate prin ordonanta !
Deci, indirect, sau impropriu spus, poate impiedica pescuitul recreativ sportiv pe anumite zone, chiar si in conditiile detinerii permisului ANPA de catre pescarul in cauza !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Apr 2012, 12:04

SVF scrie:King,din ce zicea Alex pe forumul APS.,eu am inteles ca tot Epal a interzis si pescuitul pe aceste zone.
Ilie, dreptul de pescuit pe apele publice nu-l poate da (sau lua) decat statul prin intermediul organelor sale .
Nici o asociatie, firma, consortiu, sau altfel de persoana juridica de drept privat din lume, indiferent daca are sau nu tangenta cu pescuitul, nu-ti poate lua dreptul de pescuit :!:
Ceea ce pot ei face insa este sa iti limiteze sau ingradeasca acel drept sub o forma sau alta impunandu-ti niste conditii de exercitare a acelui drept mai mult sau mai putin legale si mai mult sau mai putin abuzive.
Poate sa strige EPAL-ul cat il tin plamanii "pescuitul interzis" ca nu are nici o valoare. Daca in schimb imi interzice accesul de pe mal si din barca pe zona protejata mai pot pescui acolo doar daca imi cumpar aeromodel elicopter si leg un vobler dupa el (sau o linie cu rima si pluta dupa caz) .
EPAL e doar un administrator (custode) al acestei arii si poate lua doar acele masuri care se incadreaza in competentele ce i-au fost acordate la investire si numai in limitele legii , in conformitate cu scopul ariei si obiectivele protejate ,asa cum bine zicea si Miky mai sus .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Apr 2012, 12:26

ps. apropo de accesul cu barca, poate va discuta APSSibiu si problema asta cu ei (doar daca APSSibiu considera asta o problema si doar daca considera necesar sa o puna in discutie).
Pentru ca, in regulamentul EPAL de acum, pe de o parte se interzice pescuitul sportiv din barca dar pe de alta parte se permite pescuitul comercial si piscicultura numai daca se fac cu ambarcatiuni cu motoare mai mici de 5 cai putere.
De bun simt ar fi fost sa permita accesul cu barca doar pentru pescuit sportiv (nu si comercial) si sa se poata folosi doar barci cu vasle sau motoare electrice care nu polueaza nici fonic si nici chimic mediul si care nu creaza valuri atat de mari astfel incat sa puna in pericol cuiburile pasarilor.
Sunt prea putin afectate pasarile de cei care se scalda in Olt sau pescarii sportivi care si asa nu sunt multi si care mai fac si paza si actiuni antibraconaj scotand plase pripoane sau alte capcane lasate de unii prin apa. In schimb sunt foarte afectate de poluarea si valurile unora care au mai multi cai la barca decat o masina de oras si fac ski nautic pe baraje. :roll:

Scrie răspuns