suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: suntem si Sibieni ?
ps. colegii au mai multe poze cele de sus sunt munca a 2 persoane (7-8 saci sortat).
fir intins !
- Fişiere ataşate
-
- Ecologizare aprilie 2012 026.jpg (194.1 KiB) Vizualizat de 944 ori
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
este ceva 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
Eu tin sa multumesc tuturor celor care si-au lasat principiile acasa si au raspuns invitatiei noastre la aceasta actiune !
Cred ca am fost vreo 25, sau pe aproape, nu stiu exact... puteam fi si mai multi, dar no... !
Personal, ma simt onorat ca am strans gunoaie de pe malul Oltului in compania voastra, a celor prezenti, si m-am simtit chiar bine, alaturi de voi toti, si mai am de zis doar atat:
- Baieti (celor care ati fost prezenti ! ! ! ),... ati fost minunati ! Bravo voua !
- Neavand nici un fel de principii, evident nu ma mustra constiinta ca am participat !
- Cu stupoare, am constatat ca in urma participarii,... nu am patit nimic, ba chiar am ajuns cu bine acasa !
Din pacate, "PATA VERDE" pe care am lasat-o in urma noastra, este foarte mica prin comparatie cu adevarata dimensiune a dezastrului ecologic de pe mal, in ciuda cantitatii imense de deseuri colectate astazi ! E deprimant sa vezi niste locuri atat de... perfecte !, a caror frumusete ramane ascunsa dupa atatea gunoaie si murdarie ! E trist ca noi romanii am ajuns in situatia asta ! E incredibil insa ca o toleram, si, intr-un fel sau altul, continuam sa ne complacem in ea !
Oricare ar fi explicatia pe care ne-o dam fiecare dintre noi, cred ca... NIMIC NU NE SCUZA ! ! !
Pacat ca trebuie sa fie asa !
Cred ca am fost vreo 25, sau pe aproape, nu stiu exact... puteam fi si mai multi, dar no... !
Personal, ma simt onorat ca am strans gunoaie de pe malul Oltului in compania voastra, a celor prezenti, si m-am simtit chiar bine, alaturi de voi toti, si mai am de zis doar atat:
- Baieti (celor care ati fost prezenti ! ! ! ),... ati fost minunati ! Bravo voua !

- Neavand nici un fel de principii, evident nu ma mustra constiinta ca am participat !

- Cu stupoare, am constatat ca in urma participarii,... nu am patit nimic, ba chiar am ajuns cu bine acasa !

Din pacate, "PATA VERDE" pe care am lasat-o in urma noastra, este foarte mica prin comparatie cu adevarata dimensiune a dezastrului ecologic de pe mal, in ciuda cantitatii imense de deseuri colectate astazi ! E deprimant sa vezi niste locuri atat de... perfecte !, a caror frumusete ramane ascunsa dupa atatea gunoaie si murdarie ! E trist ca noi romanii am ajuns in situatia asta ! E incredibil insa ca o toleram, si, intr-un fel sau altul, continuam sa ne complacem in ea !
Oricare ar fi explicatia pe care ne-o dam fiecare dintre noi, cred ca... NIMIC NU NE SCUZA ! ! !
Pacat ca trebuie sa fie asa !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Si urmeaza,.................... 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
Frumoase actiunile astea,bravo voua si respect celor care au participat.
.Din pacate actiunile astea-si cam pierd din valoare cand ma gandesc ca in urma cu cateva zile a-ti ales sa cedati niste locuri extraordinare de pe Olt in favoarea celor de la" EPAL-RO",asociatie ecologista care interzice pescuitul in totalitate pe aceste zone.Motivul e protejarea unor specii de pasari pe care eu unul nu le-am intalnit niciodata in apropierea malurilor.Curios ca sunt tocmai cele mai bune zone de pescuit cuprinse intre Arpas-Avrig.Nu vreau sa agit apele si nici sa va stirbesc din meritele de pana acum.Dar asa cum am apreciat actiunile voastre de ecologizare sau cele impotriva braconajului tot asa cred ca e normal sa-mi exprim dezacordul fata de ce am scris mai sus.Cred ca e mult mai important ca aceste zone sa fie redate pescarului care plateste o anumita taxa,indiferent ca e membru sau nemembru.Curioasa a fost oarecum lipsa unui raspuns din partea ta Miky vis-a-vis de acest lucru,poate nu era un lucru foarte important,nu?Poate intervii doar cand vreti sa se vada lucrurile bune,nu doar si esecurile.Pentru ca pentru mine asta e un esec mare din partea voastra si nu-l puteti inlocui cu nimic.Sper din tot sufletul ca aceste zone nu vor deveni in viitor,zone cu caracter privat pe care au voie doar baietii destepti.Pe topicul deschis de cei de la PVTV,imi exprimam dorinta realizarii unui reportaj fata de ce se intampla cu bratul de la Sarata.Nu cred ca mai e nevoie,l-ati cedat asociatiei mai sus amintite.Ce va fi in continuare e raspunderea lor,nu?Stiu,stiu,a-ti spus ca veti pune presiune pe cel care gestioneaza acum balta,ca aveti si avantaje.Sincer nu sunt convins deloc de lucrul asta.Astept sa vedem.Pana atunci,spor in continuare in ceea ce mai vreti sa faceti in apararea intereselor pescarilor.
Zonele cedate:
[album]
Uploaded with ImageShack.us[/album]
.Din pacate actiunile astea-si cam pierd din valoare cand ma gandesc ca in urma cu cateva zile a-ti ales sa cedati niste locuri extraordinare de pe Olt in favoarea celor de la" EPAL-RO",asociatie ecologista care interzice pescuitul in totalitate pe aceste zone.Motivul e protejarea unor specii de pasari pe care eu unul nu le-am intalnit niciodata in apropierea malurilor.Curios ca sunt tocmai cele mai bune zone de pescuit cuprinse intre Arpas-Avrig.Nu vreau sa agit apele si nici sa va stirbesc din meritele de pana acum.Dar asa cum am apreciat actiunile voastre de ecologizare sau cele impotriva braconajului tot asa cred ca e normal sa-mi exprim dezacordul fata de ce am scris mai sus.Cred ca e mult mai important ca aceste zone sa fie redate pescarului care plateste o anumita taxa,indiferent ca e membru sau nemembru.Curioasa a fost oarecum lipsa unui raspuns din partea ta Miky vis-a-vis de acest lucru,poate nu era un lucru foarte important,nu?Poate intervii doar cand vreti sa se vada lucrurile bune,nu doar si esecurile.Pentru ca pentru mine asta e un esec mare din partea voastra si nu-l puteti inlocui cu nimic.Sper din tot sufletul ca aceste zone nu vor deveni in viitor,zone cu caracter privat pe care au voie doar baietii destepti.Pe topicul deschis de cei de la PVTV,imi exprimam dorinta realizarii unui reportaj fata de ce se intampla cu bratul de la Sarata.Nu cred ca mai e nevoie,l-ati cedat asociatiei mai sus amintite.Ce va fi in continuare e raspunderea lor,nu?Stiu,stiu,a-ti spus ca veti pune presiune pe cel care gestioneaza acum balta,ca aveti si avantaje.Sincer nu sunt convins deloc de lucrul asta.Astept sa vedem.Pana atunci,spor in continuare in ceea ce mai vreti sa faceti in apararea intereselor pescarilor.
Zonele cedate:
[album]

Uploaded with ImageShack.us[/album]
Ilie, dupa cum zici "ati ales sa cedati" suna ca si cum ei ne-au rugat sa le cedam portiunile de pe Olt, iar noi, mai slabi de inger, am zis -fie, noi renuntam , luati-le voi. Cred ca e clar pentru toti ca acest proiect, demarat in vara anului trecut, realizat cu fonduri europene si care se intinde pe durata a 33 luni, nu putea fi impiedicat de o asociatie de pescari, mai ales ca la acea data pe Ajvps Sibiu nu ii interesa soarta pescarilor, doar le numara banii stransi din cotizatie. Ce putem face acum, si deja s-au inceput discutiile in sensul acesta, este sa incheiem niste protocoale, prin care sa obtinem cat mai multe drepturi si scutiri de plata, atat pentru membri asociatiei cat si pentru nemembri platitori.SVF scrie:Frumoase actiunile astea,bravo voua si respect celor care au participat.
.Din pacate actiunile astea-si cam pierd din valoare cand ma gandesc ca in urma cu cateva zile a-ti ales sa cedati niste locuri extraordinare de pe Olt in favoarea celor de la" EPAL-RO",asociatie ecologista care interzice pescuitul in totalitate pe aceste zone.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Bine.Atunci poate ne explica cineva si noua modalitatea prin care aceasta asociatie nonguvernamentala si nonprofit a obtinut aceste zone de la AJVPS -APS Sibiu.Adrian SB scrie: Ilie, dupa cum zici "ati ales sa cedati" suna ca si cum ei ne-au rugat sa le cedam portiunile de pe Olt, iar noi, mai slabi de inger, am zis -fie, noi renuntam , luati-le voi. Cred ca e clar pentru toti ca acest proiect, demarat in vara anului trecut, realizat cu fonduri europene si care se intinde pe durata a 33 luni, nu putea fi impiedicat de o asociatie de pescari, mai ales ca la acea data pe Ajvps Sibiu nu ii interesa soarta pescarilor, doar le numara banii stransi din cotizatie. Ce putem face acum, si deja s-au inceput discutiile in sensul acesta, este sa incheiem niste protocoale, prin care sa obtinem cat mai multe drepturi si scutiri de plata, atat pentru membri asociatiei cat si pentru nemembri platitori.
In al doilea rand,intr-o discutie despre taxa de acces,cineva din conducere spunea ca APS Sibiu gestioneaza cursul Oltului de la limita judetului Brasov si pana la limita judetului Valcea.Insa nu zicea nimic despre acest proiect demarat anul trecut.Lasa sa se inteleaga ca cei care platesc taxa de acces vor putea pescui exact pe zona descrisa mai sus.Acum cu surprindere vad ca de fapt nu mai e asa,si exista zone unde pescuitul e interzis.Daca tot se stia de acest proiect,de ce nu s-a specificat clar de la inceputul anului ca se vor ceda anumite zone?
Ilie,SVF scrie:...Curioasa a fost oarecum lipsa unui raspuns din partea ta Miky vis-a-vis de acest lucru,poate nu era un lucru foarte important,nu?Poate intervii doar cand vreti sa se vada lucrurile bune,nu doar si esecurile.
...............
Pe topicul deschis de cei de la PVTV,imi exprimam dorinta realizarii unui reportaj fata de ce se intampla cu bratul de la Sarata.Nu cred ca mai e nevoie,l-ati cedat asociatiei mai sus amintite.
lasand la o parte ca nu inteleg ce incerci sa sugerezi la adresa mea si a interventiilor mele, pot doar sa-ti spun ca si acum ca si in alte dati te grabesti sa tragi concluzii pripite !
Nu demult, mai prin sfarsitul iernii m-ai intrebat ce intentii avem cu cazul Sarata, si ti-am raspuns ca il vom aborda cu siguranta sa vedem ce e de facut in cazul lui, si nu vom ocoli subiectul !
Numai ca eu in general, inainte de a spune ceva, incerc intotdeauna sa ma documentez si sa ma bazez pe informatii sigure, si pe fapte, decizii, situatii pe cat posibil sigure si reale !
Deocamdata, ne aflam intr-o situatie in care:
- bratul Sarata este ocupat/ingradit/detinut, sau cum vrei sa-i zici, in conditii dubioase, cel mai probabil nelegale si abuzive de catre niste persoane private care incearca sa-si faca mendrele pe acolo, sub umbrela unor interese si proptele ... politice, materiale, etc. ... nu stim inca exact ce acte detin cum le-au obtinut, si mai ales cat de valabile sunt si ce drepturi le confera ! Avem toate motivele sa credem ca acolo ceva se intampla ilegal
- pe de alta parte, aceasta arie protejata din zona Fagaras, a doua ca marime si importanta nationala dupa rezervatia Deltei Dunarii, este infiintata inca din 2007 iar ONG-ul custode al acestei arii protejate detine drepturi de administrare asupra ei tot din 2007 prin lege, mai precis prin OUG 57/2007, iar stabilirea zonelor de stricta protectie, de diferite nivele s-a facut prin planul de management aprobat de Agentia Nationala de Administrare a Ariilor Protejate... si nu mai stiu cum ii zice !
- in acelasi peisaj/context mai suntem si noi, Ajvps Sibiu care detinem autorizatie de pescuit emisa de ANPA abia in 2011

Asadar, in momentul de fata cand afirmi ca am cedat noi ceva, faci o afirmatie si gresita si gratuita !
Las la o parte faptul ca nu avem ce sa cedam, ci dimpotriva putem doar sa straduim sa obtinem cat mai mult in folosul membrilor nostri si prin asta implicit si in folosul celorlalti pescari, si iti precizez:
In momentul de fata, suntem doar in discutii, ne punem la punct cu informatiile care ne intereseaza, si incercam sa ne facem lectiile ! Am primit o propunere de protocol din partea ONG custode al Ariei Protejate, acesta nefiind inca semnat ! Am demarat o seama de adrese la cele mai importante institutii ale statului care pot avea legatura cu aceasta problema, dar inca nu avem raspunsurile !
Pe de alta parte, si respectivul ONG si Ajvps Sibiu, avem deocamdata interesul sa smulgem bratul Sarata din mana celor care incearca sa si-l insuseasca abuziv, deci deocamdata avem interese comune, si e important sa fim in aceeasi barca in acest demers ! Ce va fi dupa aia, cum va fi si daca se va putea pescui si in ce conditii ? Nu stim inca, vom vedea atunci cand problema se va discuta doar intre noi si ONGul ariei protejate !
Deci asa cum am mai spus, voi interveni cu detalii atunci cand voi avea ceva de spus, concret, avand la baza informatii adevarate si fapte concrete ! Deocamdata discutiile de pe forumuri, sunt doar speculatii !
Iar concluziile si acuzele tale sunt pripite !
PS: pentru a fi si mai clar, sa stii ca nu ne indoim ca vom avea si esecuri pe parcurs, si nu incercam sa ne ferim ascunzandu-le ! Cand ne-am angrenat in reformarea Ajvps Sibiu, ne-am propus sa INCERCAM sa schimbam anumite lucruri si pe cat posibil sa facem lucrurile mai bune ca in anii trecuti, nu perfecte, pentru ca stim ca nu putem doar noi !
Cum sunt lucrurile acum si daca sunt sau nu mai bune,... noi zicem ca se vede, ...cum vor fi de acum incolo, nu stim, dar stim ca noi, astia implicati in ApsSibiu de acum... suntem tot aia din iarna cand am inceput, nu s-a schimbat nici unul dintre noi in ce priveste caracterul si dorintele care ne imping sa mergem inainte ! Iar ceea ce facem, facem in primul rand si pentru noi deopotriva, pentru ca si noi suntem pescari, nu pentru ca am avea ceva de dovedit in fata altcuiva !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
La art.24.se specifica urmatorul lucru:
-Art.24. La cerere custodele poate acorda permise speciale privind accesul pe teritoriul ROSPA0003
Cum ti-i se pare Adi acest lucru?Te intreb ca simplu pescar,pe tine ca persoana aflata in consiliul de conducere al APS.Exista sau nu exista posibilitatea ca" baietii destepti" sa se bucure de acest alineat?
-Art.24. La cerere custodele poate acorda permise speciale privind accesul pe teritoriul ROSPA0003
Cum ti-i se pare Adi acest lucru?Te intreb ca simplu pescar,pe tine ca persoana aflata in consiliul de conducere al APS.Exista sau nu exista posibilitatea ca" baietii destepti" sa se bucure de acest alineat?