Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
edâ„¢
- veteran

-
pescuitorul scrie:king ai dreptate pana la un punct.
stiind "eficienta" unor posturi riscam sa nu mai avem pesti cu acest drum lung sesizari si apoi plangeri care se pot dealtfel solutiona ok.
plus ca daca faci plangere trebuie sa iti dai numele, nume care apoi au unii grija sa ajunga unde trebuie sa nu mai ai curaj sa calci apoi prin zona.
eu am alta idee dar nu o spun public ca isi pierde efectul
ps: sa nu crezi va intamplator li s-au taiat din sarcini jandarmilor in tara asta
pescuitorule lasa-l in pace nu vezi ca are in cap numai dna,plangeri,filmari cu braconieri,nu gandeste inainte sa spuna ceva mai ales ca e cu legea in mana mai tot timpu si stie care sunt urmarile si repercusiunile
is curios la cat vb ce trebe sa facem, daca el o facut vreodata ceva in acest sens sau o dat din gura numai
fapte nu vb, vreau sa vad si eu (in afara de sesizarile lui)

ca la asta e bun

-
kingofbeasts
- veteran

-
nimic nu e intamplator pe lumea asta cu atat mai mult la noi in tara.
chestia e ca daca aplici orice alta solutie fara sa fi incercat calea legala oricand vor putea sa reproseze chestia asta . mai mult daca nu li se aduce la cunostiinta nu constientizeaza ca exista o problema .
in ceea ce priveste transpiratia informatiilor nu se va intampla de multe ori ca nu-i nimeni batut in cuie pe functie (oricum nu merg eu singur la pescuit si daca totul merge bine in 3 luni fetita mea va face pui si o sa marim echipa , iar masculii vor beneficia de un dresaj de atac astfel incat le va trece cheful de harta la braconieri

).
lasand parantezele de o parte, prefer totusi sa le dau ocazia celor in masura sa intervina sa o faca si numai in caz contrar sa apelez la solutii extreme (n-ar fi prima oara cand tai plase sau le scot pe mal).
oricum in principiu sunt deschis la orice solutie care nu implica violenta sau riscuri inutile (cel putin atat timp cat e posibil dar nici nu intorc si celalalt obraz a doua oara).
-
kingofbeasts
- veteran

-
nu ed ,
n-am facut nimic asteptam sa ma invete si pe mine altii mai destepti , nu de alta dar prind repede.
problema este ca astia care se pricep , daca binevoiesc sa-i invete si pe altii trebuie sa si argumenteze "de ce asa cum zic ei si nu altfel" si sa ne impartaseasca si noua din experienta proprie care a condus la atingerea intelepciunii.
-
edâ„¢
- veteran

-
baga poze cu setcile taiate si filmari cu braconierii in actziune si fa demersuri ca is curios si eu daca acei filmatzi sunt supusi literei legii si vor platii ptr faptele lor

la asta ma refeream,si atunci sa vezi cum nu ai nici un castig de cauza si chiar nu te mai intereseaza de ei si itzi vezi bine de pescuit mai ales ca ai si paza cu tine
pe mine ma deranjeaza ca organele care is platite din banii mei(taxe.impozite) nu fac nimic in aceasta privintza,pescarul ce poate sa faca decat sa ii seziseze si sa isi vada mai departe de pescuit
in rest nu am ce sa zic ca deja m-am saturat de atata vb,poate cu timpu o sa se rezolve pana in 2012 cand se anuntza sfarsitul lumii
ps:king mai da si tu drumu la stiucanele alea mari

,

omu
-
kingofbeasts
- veteran

-
edâ„¢ scrie:baga poze cu setcile taiate si filmari cu braconierii in actziune si fa demersuri ca is curios si eu daca acei filmatzi sunt supusi literei legii si vor platii ptr faptele lor

la asta ma refeream,si atunci sa vezi cum nu ai nici un castig de cauza si chiar nu te mai intereseaza de ei si itzi vezi bine de pescuit mai ales ca ai si paza cu tine
pe mine ma deranjeaza ca organele care is platite din banii mei(taxe.impozite) nu fac nimic in aceasta privintza,pescarul ce poate sa faca decat sa ii seziseze si sa isi vada mai departe de pescuit
in rest nu am ce sa zic ca deja m-am saturat de atata vb,poate cu timpu o sa se rezolve pana in 2012 cand se anuntza sfarsitul lumii
ps:king mai da si tu drumu la stiucanele alea mari

,

omu
personal o sa fac tot ceea ce pot sa adun probe atat impotriva braconierilor cat si impotriva celor care ii lasa in pace desi ar trebui sa intervina (ma refer aici la a autoritati) iar pe cei din urma o sa-i bombardez cu sesizari iar la 112 o sa-mi invete numarul de telefon

(asta cu conditia sa am timp de pescuit si sa gasesc braconieri in actiune atunci cand ies pe apa.)
ps. anul asta le voi da o sansa stiucilor(o sa merg mai rar la stiuca) , trec la pescuitul somnului si salaului
oricum o sa ridic stacheta la C&R si o sa fac si filmulete.
-
SVF
- veteran

Mai tata,mi-e lehamite de toata vrajeala asta.De aia care baga plasa,setca hatza,dar la fel si de aia care atunci cand a fost vremea lor se faceau ca ploua dar acum zbiara-n gura mare"unde-i hotzul ca-i rup capul".Asta v-o spun ,asa, in proastia mea de cotizant ce i-a tzinut in spate atatzia ani.Iar ca mine, o gramada,la fel de prosti dupa mintea alora.Au prostit lumea chiar si anul trecut cand nu mai era obligatoriu sa cotizeze lumea la ei,dar le-au luat banii fara sa spuna ca de fapt permisul e 30ron si restul e pentru" altceva"...Bineintzeles ca asta nu a fost doar tactica Ajvps...nuuu,ceilaltzi au facut la fel.Aceasi Marie cu alta palarie.Acum in aer se simte din nou miros de capatuiala.Cine va lua ciolanul?Il vor impartzi fratzeste pe spinarea fraierilor?Sigur.Asa ca Ajvps,Eco si care or mai fi,ma leshi?

@King,stii ce-o sa faci?Un faaaasss mare.Stai calm ca nu are nimeni nici un interes sa prinda braconieri.Relax,nu-tzi consuma energia degeaba.Un goblen,o ikebana,te relaxeaza poate mai mult.
-
iovys
- veteran

-
@King, Nu stiu pe cine o sa-ti trimita cei de la 112. Ar putea fi telefoane date degeaba cata vreme pe nimeni(dintre autoritati) nu intereseaza subiectul pescuit sau mediu.
-
grey-wolf
- veteran

daca ei nu fac nimic sa nu facem nici noi. sa ne punem palma in c u r si sa stam degeaba.
sau sa ne facem barconieri si noi ???

-
mino
- senior

Am o solutie eficienta fara telefoane , filme , poze si alte dar ......trebuie sa si vrea cineva sa faca asta .
idea este urmatoarea : Asociatie (facuta de pescari pentru pescari ), ape (ex. tot oltu din judet) , masini patrule + politie , si aplicata legea la singe fara mila.Chiar daca asta implica costuri mai mari la permise cum zicea ilie .
o fi greu , o fi usor nu stiu dar asa vad eu "iesirea din criza ".
fir intins !
-
SVF
- veteran

grey-wolf scrie:daca ei nu fac nimic sa nu facem nici noi. sa ne punem palma in c u r si sa stam degeaba.
sau sa ne facem barconieri si noi ???

Astept sa vii cu propuneri.