suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 16 Ian 2009, 19:13

Pentru inceput tin sa va salut pe 2009 pe TOTI.MIHAI V din Cluj si MIKY din Sibiu,sunt intrutotul de acord cu voi.(MA COALIZEZ) cu domniile voastre :help:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

mino
senior
senior

sal

Mesaj de mino » 17 Ian 2009, 23:31

Ilie , ce ai mai facut cu permisu , ce noutati ai mai aflat? ...........cu Eco si Avjps cum ramane , mai trebe mers si pe la ei ori ba ?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 18 Ian 2009, 10:55

Cei de la Eco zic ca da,trebuie.Eu nu prea cred,dar mai stau acum doua sapt. ca nu-i urgenta la mine.Zicea cineva ca cei de la Ajvps i-au spus ca se poate si fara asociere,deci..

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 18 Ian 2009, 18:03

nu stiu de ce ar fi treaba asociatiilor daca omul are permis sau nu. este datoria si obligatia lui sa si-l ia daca vrea sa fie in regula.
la asociatii plateste daca vrea sa pescuiasca pe apele care sunt gestionate de respectivele.
e asa de simplu numai ca unii pe aici asa le complica numai sa cada in picoare.problema lor e ca nu prea au ape (adica obiectul muncii)si de aia tot umbla cu procese.
problema e ca cei de la eco ii pacalesc pe oamenii care habar nu au cu un protocol incheiat cu apele romane ptr gestionarea resursei de apa nicidecum resursa acvatica, protocol pe care exista 3 date diferite in 3 perioade diferite din an.
si numai in romania se poate intampla ca in acel protocol sa fie ca obiectiv impelmentarea de catre ei a planului de management, plan care a fost respins cu 30 puncte din minim 75.

http://www.anpa.ro/index.php?v=download&id=103 cititi la pagina 8

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Ian 2009, 19:02

dar de asta ce zici?

Interviu cu Gheorghe Ştefan, preşedintele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură
Reporter: De ce inspectorii A.N.P.A. nu se "văd" prin Delta Dunării?
Gheorghe Ştefan: Din informaţiile pe care eu le deţin, angajaţii Agenţiei de Pescuit, filiala Tulcea, fac acţiuni de control, însă sunt axaţi în principal pe braconajul comercial cu plase. Însă, din cauza numărului mic de angajaţi, doar 28 la Tulcea, aproape jumătate din ei lucrează foarte mult la simulările pentru primirea proiectelor pentru accesarea banilor din Fondul European de Pescuit.
Rep.: Se ştie că există un conflict între Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi pe tema permiselor de vânătoare. Cum se va rezolva?
Ghe. Ş.: Ordinul de pescuit sportiv-recreativ este suspendat în instanţă la Curtea de Apel Galaţi, iar A.J.V.P.S.-urile, care aveau nişte contracte încheiate din 1974-1972, cu întreprinderi de mult apuse au invocat că noul ordin le lezează drepturile din acele contracte. Din punctul meu de vedere, însă, drepturile din acele contracte sunt nule, având în vedere că, de cu mulţi ani în urmă, au dispărut contractanţii, adică unităţile piscicole din România. Deci nu ştiu cu cine are contracte A.J.V.P.S.-ul. Noi vindem, conform Ordonanţei de Urgenţă 23, permise de pescuit recreativ-sportiv tuturor practicanţilor acestui sport, pentru că Agenţia este unitatea care eliberează permisele de pescuit recreativ - sportiv.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 18 Ian 2009, 21:42

pescuitorul spune :
....la asociatii plateste daca vrea sa pescuiasca pe apele care sunt gestionate de respectivele.
- pai pe la noi cam toate apele sunt gestionate , cum e posibil ca prin alte parti sa ramana ape nerevendicate ??? acele ape nu sunt interesante pentru pescari , sau ce problema au, de raman libere ???!!!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Ian 2009, 20:02

Din cate stiu eu(barfe) :lol: in Sibiu,Ecopescar are un protocol incheiat cu ANPA pe doi ani. 2008-2010.Ce nu stiu e daca acesta mai e sau nu valabil(anulat de vreo hotarare).Ei sustin ca permisul se poate obtine doar prin asociere,adica cu ei,deoarece Ajvps nu are nici un protocol incheiat inca cu ANPA(scuze daca gresesc,sa ma corecteze cine stie altceva).Daca totusi asta e adevarul, dar nici la ei nu mai e de actualitate acel protocol,atunci in Sibiu, vrand-nevrand suntem pescari"liberi" :lol: si urmam calea Trezorerie-repr.ANPA.Reprezentant ANPA care saptamana trecuta zicea ca e nevoie de asociere. :lol: :lol:
La Ajvps-taxa membru 71 ron parca
La Eco inca nu se stie :? Nebunie,nu?

PS:
In concluzie nu stiu cum se poate pescui legal in Sibiu.Stie careva?

Toate informatiile sunt neoficiale(la coada la pepeni)si trebuiesc tratate ca atare. :lol:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 19 Ian 2009, 21:28

:?: Cu scuzele aferente:Cei atit de neinteles Nu poti avea permis si sa nu FI inscris intro ASOCIATIE indiferent cum so numi ea .TU ca pescar nu poti avea INDIVIDUAL o relatie cu apele romine ok .Deci numai o asociatie poate sa fie asociata sau sa aibe o relatie de colaborare cu Apele romine si tu ca pescar prin faptul ca esti membru la aceasta asociatie ,ASOCIATIA reprezinta si cererile tale .Asociatia are si personalitate JURIDICA si respectivi doar cu acestia stau de vorba ok .Vati da seama ce ar fi sa se stea cu fiecare in parte de vorba ok INTELES ? :wink:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 19 Ian 2009, 21:49

ba fratzilor lasatzi nebunia asta si fitzi mai atentzi la ce se intampla sub nasul vostru

de ex:5 ateveuri cu neorocitzi au facut braconaj la padurea de langa unitatea militara de la intrare in cisnadie iepuri,caprioare si fazani,la vederea cuiva o intind cu ateveurile lasand sa se vada capturile de pe portbagaj pline de sange

de ex:hatzarii isi fac de cap la avrig si inprejurimi cu capturi record 5kilcrap 4kilsalau si .......asmd,,,,,,,,

deci:tzara arde si baba se piaptana

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 19 Ian 2009, 22:00

ed scrie:ba fratzilor lasatzi nebunia asta si fitzi mai atentzi la ce se intampla sub nasul vostru

de ex:5 ateveuri cu neorocitzi au facut braconaj la padurea de langa unitatea militara de la intrare in cisnadie iepuri,caprioare si fazani,la vederea cuiva o intind cu ateveurile lasand sa se vada capturile de pe portbagaj pline de sange

de ex:hatzarii isi fac de cap la avrig si inprejurimi cu capturi record 5kilcrap 4kilsalau si .......asmd,,,,,,,,

deci:tzara arde si baba se piaptana

......si pe raul din poza pusa erau un fel de capcana cu niste porumb si un ceas legat cu fir de nilon de baterie ca sa se stie la ce ora trec pe acolo si mananca,era poteca pe unde treceau caprioarele
.....nici o grija ca am hacuit ceasul cu vreo 5 lovituri de cutzit si am adunat porumbul si l-am aruncat in apa si ce a ramas l-am calcat ca sa nu mai treaca pe acolo nici urma de caprioara

Scrie răspuns