struna somn

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Noi 2011, 20:54

Hell scrie:Pacat ca nu mai are acces Kuinta p'acilea :lol: :lol: :lol: :lol:
Cine a zis ? :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 18 Noi 2011, 21:48

O citi...dar de scris....

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 18 Noi 2011, 21:59

Am prins o multime de somni de pana in 37kg, la stationar, ce-i drept, si nicio data nu mi-au taiat firul. Pescuiam la forfac cu mono de 0,35 sau 0,40. Unii au stat o noapte intreaga in carlig si... in cele din urma au respirat aer curat. Au fost situatii (nu putine) in care mi-a rupt, insa linia si nu forfacul. La spinning nu am prins nici unul, insa nu vad de ce ar taia la jig, spre exemplu, si nu ar taia la calig cu tipar sau rama in el sau... etc etc
Bucuresti

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 19 Noi 2011, 16:32

eu personal folosesc struna si la somn si la avat pentru ca am avut citeva surprize cam neplacute cu atacuri de stiuca si am ramas fara vreo citeva voblere asa ca nu ma mai risc si pot sa zic ca nu am simtit sa se rareasca atacurile ,la avat folosesc strune de volfram si doar primavara pe apa mai tulbure cind nu e asa pretentios si ataca mai mult la vibratia voblerului.La stationar la somn pescuiesc foarte rar ,prefer spiningul.

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 19 Noi 2011, 17:09

La stationar este bun un inaitas mono gros. La spinning dupa parerea mea este alta treaba . Folosesc fir impletit caz in care exista pericolul ca intr-un drill mai lung dintii multi si marunti ai somnului sa desfaca si sa rupa firele subtiri din care este impletit firul ,astfel se scamoseaza, se subtiaza si pierde din rezistenta. Eu folosesc forfac cusut, nu innodat din sufix super cat. Este un fir impletit circular, permite introducerea firului principal este din aramida material rezistent la frecare. Se pot folosi si innaintasii folositi de crapari care au in miez sarma de plumb, scoti plumbul si ai un fir impletit circular im cate poti sa bagi cu un ac firul principal.
BEYOND THE TRAIL

Scrie răspuns