Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
luci_t
- veteran

-
fly-er scrie:Dar care sintre stiluri credeti ca necesita cei mai multi bani?
conteaza?? Fiecare stil de pescuit e costisitor in felul lui.... se poate discuta la nesfarsit si nu cred ca se poate ajunge la o concluzie
majoritatea cred ca pescuim din placere. Si cand e vorba de placere, pasiune sau cum ii mai spune banii nu prea mai conteaza.
eu sunt "infectat cu virusul pescuitului" si nu prea ma plang. chiar daca nu ma scot banii afara din casa gasesc resurse si pt ce-mi trebuie la pescuit. Am noroc cu nevasta

care e si ea "infectata" asa ca ma intelege

-
ovidiu
- veteran

-
adearat a grait luci_t!
conteaza?
drogati-va cu pescuit...nu cu alte prostii!
altfel ce sa facem cu banii?
pasiunile cer sacrificii! obisnuiti-va cu ideea!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
edâ„¢
- veteran

-
eu unul nu ma am cu muscaritul

,nu ca nu imi place dar nu a avut cine sa imi arate cum se face si nici nu ma complic prea tare sa invat poate mai incolo la batranete cand o sa am timp mai mult
"boala" asta are legatura si cu timpul de care dispui sa-l pierzi pe malul apei

,si uite asa imbratisezi stilul care este in momentul respectiv si in functie de perioada anului in care te afli si placerea de a pescui este tot timpul vie (in sange)

-
Rambo
- senior

Mie imi place sa pescuiesc mai mult la pluta.Mi se pare cel mai fain stil de pescuit,dar totusi m-am gandit sa ma apuc si de spinning.
-
ringogabi
- senior

Eu cred ca cel mai scump este spining-ul !
Intotdeuna ti se va pare ca voblerul "vecinului" e mai bun decat al tau, (mai ales daca vezi ca el prinde peste) vei dori sa-l incerci pe propria piele, ca dupa aia sa vezi ceva care te tenteaza si mai tare...daca folosesti naluci de calitate, te duci la vale cu banii.

Nu mai spun de lansete, mulinete, fir, etc.
-
vanatoruldepesti
- veteran

fly-er scrie:Dar care sintre stiluri credeti ca necesita cei mai multi bani?
Spinningul 100%! (trusa mea cu naluci - probabil incompleta - valoreaza peste 2000Eu...) Vorba lui rigogabi: mereu mi se pare ca alt vobler daca as fi avut... Cu toate acestea, incerc sa ma tin la limita dintre pasiune si obsesie

-
alexc
- utilizator constant

Pai da dar de exemplu la spinning poti folosi o singura lanseta; deci un bat si o mulineta. Trusa de naluci acum depinde de fiecare. Un pescar poate sa aiba 2 linguri de stiuca si 5 voblere si inca vreo 10 plastice si se descurca cu ele. Mai ramane sa dea banii pe un fir si poa' sa plece la pescuit. In schimb un pescar la stationar sau la crap are nevoie de 3-4 lansete, carlige, plumbi, momitoare, scaun, saltea, nade, momeli...etc. din care nada si momeala de exemplu se schimba la fiecare partida in parte.Pe cand la spin poti sa dai cu o lingura pana rugineste.
-
JONES
- veteran

-
De acord la stationar e mai scump
anul asta am pierdut pana acuma 2 rotative, 1 lingura si 2 voblere, din care unul chinezesc adica in total cam 35 RON sa spunem plus vreo rola de fir filat sau uzat deci cam 50 RON si asta la 10-15 partide. Daca eram pe stationar cam 10 RON nada minim (care nu se conserva de la un pescuit la altul) deci lejer saream de 150 RON pe consumabile. Sincer m-ar durea sufletul sa nadesc cu boilesuri de 0,5 RON bucata.
Betele, mulinete si firele la carp am impresia ca sunt mai scumpe decat la rapitori.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
alexc
- utilizator constant

Cu siguranta sunt mai scumpe.
-
toni f
- veteran

@ fly-er
de unde stii ?