Reproduc mai jos textul integral al sesizarii,precum si raspunsul acestei institutii :
Buna ziua,
Sunt un simplu pescar si locuitor al judetului valcea si am vrut demult sa va contactez ,dar am tot amanat din lipsa de timp si de ce sa nu recunosc si datorita faptului ca am tot auzit ca degeaba se fac sesizari la organele abilitate deoarece nu se ia nici o masura.
Totusi,refuz sa cred acest lucru si vreu sa va aduc la cunostinta ca pe malul raului Olt in zona Robesti aval de hidrocentrala noua,satenii au facut o adevarata groapa de gunoi,ca sa nu mai vorbim de micul parau care se varsa in Olt tot in acel loc si care odinioara era plin de pastraviori,iar acuma este otravit de gunoaiele si dejectiile de la animale.
Va trimit atasat si pozele pe care le-am facut acolo in data de 15.07.2007,dar si anul trecut in data de 24.09.2006 ca sa vedeti ca spun adevarul si nu va trimit dupa "cai verzi".
Anul trecut lucratorii de la baraj,au bagat excavatorul si au impins gunoaiele in Olt,defapt se vede foarte clar in poza si tare imi este teama ca si anul acesta se v-a intampla la fel daca nu inteveniti si luati masuri drastice de sanctionare (educarea si civilizarea,chiar si a taranului roman,se face si cu forta,nu?!)
Va rog frumos sa luati masuri ca macar aceea zona sa mai pastreze ceva din frumusetea salbatica a Oltului si deasemnea am rugamintea de a imi spune daca exista un telefon de urgenta pt astfel de sesizari si deasemenea daca a fost desemnata o persoana care sa se ocupe de asa ceva,deoarece vreau sa fac publice aceste lucruri in asa fel incat pescarii din valcea care activeaza pe forumul pescarului valcean sa poata veni cu astfel de sesizari ale incalcarii protectiei mediului si impreuna sa putem spera la un mediu mai curat si mai putin poluat.
Va multumesc foarte mult si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Cu stima,
Adrian

si iata si raspunsul pe care l-am primit astazi pe email de la aceasta iinstitutie

deci,oameni buni ,se poate face cate ceva,numai sa existe vointa si sa dedicati din putinul vostru timp liber si actelor de genul acesta.
credeti ca daca o institutie de stat responsabila de ceva,v-a fi asaltata de sesizari venite din partea cetatenilor ( bine,sesizari normale ,nu din alea aiurea in care se bat campii si nu se aduc dovezi ) nu v-a aface nimica,sau v-a incerca sa ignore astfel de lucruri?
uite ca o institutie a raspuns unei sesizari anonime,a inregistrat sesizarea si zic ei ca au intreprins si ceva masuri.
deci se poate.
dar daca ar fi primit 10 - 100 - 500 sesizari?
ia ganditiva ,si poate data viitoare cand vedeti astfel de lucruri care se petrec pe malul apelor,veti lua atitudine si veti intreprinde macar o sesizare.
e in beneficiul nostru si al copiilor nostri.