Sesizare catre GM Valcea
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Always C&R
http://www.bscteam.ro
@ adiwolf
FELICITARI !!!
Oare pentru mizeria si jegul de pe apa din barajul de la Proieni ar avea vre-o sansa o sesizare la d-nii de la GM ? Ar putea cumva sa forteze ei hidroconstructia sa curete luciul sau sa -i oblige la un "gratar-filtru" inainte de baraj pentru a preintampina intrarea tuturor mizeriilor?
FELICITARI !!!
Oare pentru mizeria si jegul de pe apa din barajul de la Proieni ar avea vre-o sansa o sesizare la d-nii de la GM ? Ar putea cumva sa forteze ei hidroconstructia sa curete luciul sau sa -i oblige la un "gratar-filtru" inainte de baraj pentru a preintampina intrarea tuturor mizeriilor?
http://www.gnm.ro/contacts.php#Rambo scrie:Apropo de judete,stie cineva site-ul sau adresa de e-mail de la Garda de Mediu Cluj?As dori si eu sa ii contactez
Garda Nationala de Mediu
gasesti aici
tu si toti ceilalti care vreti voi sa faceti ceva pt apele noastre
inca nu am primit nimic din partea primariei si sper sa nu primesc,deoarece as dori sa inteleaga ca cetatenii riverani acelei locatii au gresit grav.pikeman scrie:si primaria nu tia dat mail de multumire? , trebea sa iti trimita si poza cu amenda sa vedem ca exista, in ziua de azi nu mai poti avea incredere in nimeni
chestia cu poza,.........hmm,cred ca as fi sarit calul daca as fi cerut asa ceva,totusi,ca urmare a demersului meu,s-a facut curatenie acolo,dar din nefericire,"idiotii locului" si-au pastrat obiceiul de a arunca gunoaiele in acelasi loc.
treaba ,lor,dar si eu am prostul obicei de a fi pisalog cand am ceva de spus,asa ca o sa pisez la GM (si nu numai la ei ),pana o sa se faca ceva concret si durabil .
multumesc tuturor de felicitari si incurajari,
dar oare nu credeti ca e cazul sa faceti ceva mai mult?
se poate,v-am dovedit-o, chiar daca asta nu este decat o "picatura intr-un ocean" ,este totusi un inceput si daca din ce in ce mai multi vor face ceva in aceasta privinta si autoritatile vor fi nevoite sa ia masuri pana la urma
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
napoi sincer nu am vazut gunoaie dastea la marginea apei, bidoane is cacalau si sus la hidrocentrale si pe marginea apei, dar asa morman la un loc din fericire nu, daca o sa vad, musai sesizare
cu pozele de rigoare 

Always C&R
- Dragos Cretu
- senior
FELICITARI Adi!!!!!
Trebuie sa intelegem ca resemnarea si fatalismul nu sunt solutii, peste tot pe unde se discuta de mizerie si braconaj sunt multe posturi care ma duc cu gandul la Miorita, "ca nu se poate face nimik, ca, coruptia in cadrul institutiilor competente este la nivel inalt, ca degeaba facem noi acum ca vin altii si strica"....BULLSHIT!!!!!
Unde este vointa exista si o cale si Adi a demonstrat-o inca o data.
Pe mine cel mai mult ma doare braconajul electric pe Dunare, asta ne va lasa fara pesti in scurt timp dk nu se face ceva.
Deci, atunci cand asistam la o fapta de genul asta, acestea sunt nr. de tel. necesare:
POLITIA DE FRONTIERA:
(prefix judet)+ 959
GARDA NATIONALA DE MEDIU: 0801010101 (non-stop/gratuit)
DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE: 0800806806(non-stop/gratuit)
Eu cand am sunat la Politia de Frontiera le-am spus ca am alertat si GM si DNA-ul si au venit imediat
Inca o data BRAVO ADI!!!!!!!!
Trebuie sa intelegem ca resemnarea si fatalismul nu sunt solutii, peste tot pe unde se discuta de mizerie si braconaj sunt multe posturi care ma duc cu gandul la Miorita, "ca nu se poate face nimik, ca, coruptia in cadrul institutiilor competente este la nivel inalt, ca degeaba facem noi acum ca vin altii si strica"....BULLSHIT!!!!!
Unde este vointa exista si o cale si Adi a demonstrat-o inca o data.
Pe mine cel mai mult ma doare braconajul electric pe Dunare, asta ne va lasa fara pesti in scurt timp dk nu se face ceva.
Deci, atunci cand asistam la o fapta de genul asta, acestea sunt nr. de tel. necesare:
POLITIA DE FRONTIERA:
(prefix judet)+ 959
GARDA NATIONALA DE MEDIU: 0801010101 (non-stop/gratuit)
DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE: 0800806806(non-stop/gratuit)
Eu cand am sunat la Politia de Frontiera le-am spus ca am alertat si GM si DNA-ul si au venit imediat

Inca o data BRAVO ADI!!!!!!!!
iata ca pe un alt topic ,cineva a postat o alta sesizare facuta de el catre garda de mediu din judetul lui si a primit un raspuns cu masurile care s-au luat in cazul respectiv.
numai ca trebuie impulsionate de catre noi,deci,nu mai stati cu mainile in san,haiedeti sa renuntam la sindromul "mioritic" cum bine zicea Dragos.
e timpul sa le dovedim lor,celor care sunt pusi acolo sa faca ceva,ca ne pasa de ceea ce este al nostru si de viitorul nostru si al copiilor nostri.
haideti sa le dam de lucru,sa ii punem la treaba,sa isi merite salariile de functionari.
inca odata,iata dovada ca lucrurile se misca ,incet,dar se misca.Nr. 1846/11.09.2007
Catre,
D-l MIHAI FODOR
Ca urmare a sesizarii dvs. prin e-mail, inregistrata la GNM – Comisariatul General cu nr. 1458/22.08.2007, va comunicam ca in data de 06.09.2007 am efectuat un control la Balastiera Sambateni 5, apartinand SC ICIM ARAD SA, constatand urmatoarele :
SC ICIM ARAD SA detine autorizatia de gospodarirea apelor nr. 124/08.02.2007, care prevede amplasarea unui pod de pontoane pentru traversarea raului Mures la plajeje de exploatare situate pe malul stang. In aceasta autorizatie nu sunt prevazute masuri de curatare a deseurilor PET acumulate in fata acestuia.
In urma controlului s-a stabilit masura privind curatarea periodica si valorificarea deseurilor PET acumulate la podul de traversare rau Mures din zona Sambateni, masura cu caracter permanent.
Au fost informate AN Apele Romane – SGA Arad despre aceste aspecte, urmand a fi efectuate verificarile necesare.
Cu stima deosebita,
Comisar sef
Szekely Attila
numai ca trebuie impulsionate de catre noi,deci,nu mai stati cu mainile in san,haiedeti sa renuntam la sindromul "mioritic" cum bine zicea Dragos.
e timpul sa le dovedim lor,celor care sunt pusi acolo sa faca ceva,ca ne pasa de ceea ce este al nostru si de viitorul nostru si al copiilor nostri.
haideti sa le dam de lucru,sa ii punem la treaba,sa isi merite salariile de functionari.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
bravo, felicitari! asa se face treaba! problemele nu se rezolva pe forum ci asa cum le-ai rezolvat tu. Pe forum se vine cu rezultatul.
Bravo tie, sper sa prindem curaj cat mai multi, pt ca noi suntem statul, noi platim garda de mediu, noi platim impozite, noi platim presedinte si tot ce misca in tzara si tre sa ne folosim de banii aia.
bravo bravo!
Bravo tie, sper sa prindem curaj cat mai multi, pt ca noi suntem statul, noi platim garda de mediu, noi platim impozite, noi platim presedinte si tot ce misca in tzara si tre sa ne folosim de banii aia.

reproduc mai jos intreaga corespondenta ce am avuto pana acuma cu Garda de Mediu Valcea :
22August 2007
18 Septembrie 2007
04 Octombrie 2007
si uite asa se mai duse un episod din telenovela "lupta cu morile de vant de unul singur"
astia chiar ma cred dobitoc??
iauzi la ei,vor sa discute cu mine?te pomenesti ca vor sa ma "unga" serif la GM,pazea fratilor

22August 2007
raspuns = 0a multumesc pt raspunsul dumneavoastra si tin sa va felicit pt faptul ca ati infirmat zvonurile precum ca institutiile statului abilitate sa faca ceva in domeniul ocrotirii mediului ,nu isi fac datoria,iata ca dumneavoastra stiti sa faceti ceva si raspundeti sesizarilor,fie ele si anonime.
Totusi tin sa va atrag atentia ca sesizarea a fost facuta si trimisa pe email in data de 17.07.2007 si nici decum in 18.08.2007 asa cum a fost ea inregistrata la institutia dumneavoastra,deci o mai buna urmarire a emailurilor ar fi inca un punct in favoarea dumneavoastra si ar face ca institutia sa fie privita de cetateni cu mai multa consideratie.
In raspunsul dumneavoastra spuneti "
La data verificarii sesizarii dv., nu au fost identificate aceste depozite. In cazul in care ne veti semnala acest lucru, sau alte abateri de la legislatia in vigoare in domeniul protectiei mediului vom interveni pentru respectarea prevederilor legale in vigoare
"
Eu v-am trimis si anterior ,poze ce dovedesc spusele mele,iar acuma va trimit atasat alte poze care dovedesc ca sesizarea nu a fost facuta degeaba,astfel avand si dumneavoastra dovada nerespectarii protectiei mediului in zona respectiva .
Am mai fost in zona respectiva la pescuit si ulterior sesizarii mele si am constatat ca s-au bagat buldozerele pt a nivela gunoiul,acesta fiind impins in albia raului si acoperit cu moloz sau balastru,dar dupa aceea satenii si-au reluat vechiul obicei de a depozita gunoiul acolo,,iar ca drept dovada va trimit si poze de data recenta,respectiv din data de 18.08.2007.
Asadar ,se pare ca demersul meu si al dumneavoastra ca institutie abilitata a lua masuri in aceasta privinta,a cam fost in zadar deoarce rezultatele nu se vad deloc,cetatenii acelei zone nefiind sensibili la aceste aspecte,ba mai mult,dau drumul ziua in amiaza mare la tot felu de dejectii animale pe paraul acela.
In speranta rezolvarii acestei sesizari cu un final fericit,va doresc numai bine.
Cu stima,
Adrian
18 Septembrie 2007
raspuns = 0Buna ziua,
Urmare a raspunsului primit la sesizarea facuta de catre mine si inregistrata la institutia dumneavoastra sub nr.1180/19.08.2007 ,precum si a faptului ca nu am mai primit nici un raspuns la emailul trimis in data de 22.08.2007,ma vad nevoit sa revin cu noi dovezi privind poluarea mediului si a apelor de suprafaţă in zona Robesti.
In raspunsul primit de la dumneavoastra,afirmati ca primaria respectiva a fost amendata cu suma de 75000 lei,dar oare ce primar sau ales local isi permite sa arunce banii publici pe amenzi,fara sa ia nici o masura?Numai un iresponsabil poate face asa ceva,sau un individ care nu are nici un pic de respect pt instituţiile statului si cetăţenii pe care ii pastoraste,ori............măsura dumneavoastră nu a fost dusa la îndeplinire.
In zona respectiva,nici măcar o amarata de pancarta de atenţionare cu interzicerea aruncării gunoaielor nu a fost pusa ,ce sa mai vorbim de luarea unor masuri mai drastice si coercitive,iar de curatarea zonei si evitarea depozitarii gunoaielor pe marginea apelor mai poate fi vorba?!
Este oare posibil,ca in ziua de astăzi,o dispoziţie a Gărzii de Mediu să fie ignorata?Oare am pierdut si ultima speranţă ?
Sper ca nu,si mai sper ca data viitoare să va trimit un email de mulţumire si felicitare pt rezolvarea definitiva a acestei probleme.
In ataşament,veţi gasii pozele care fac dovada afirmaţiilor mele.
Cu stima,
Adrian
04 Octombrie 2007
raspuns =Buna ziua,
Revin din nou asupra cazului Robesti-Valcea cu noi dovezi privind poluarea apelor de suprafata,implicit raul Olt.
Se vede f clar din fotografiile trimise anterior,dar si din cea trimisa acuma in atasament,ca acolo nu s-a luat nici o masura,iar gunoaiele sunt aruncate si impinse cu lama buldozerelor in raul Olt.
Chiar nu se poate face nimic?
Ne miram si ii invidiem pe straini ca stiu sa isi protejeze natura si mediul inconjurator,dar cand si la noi vrem sa se intample acelasi lucru,se vede treaba ca nu suntem in stare sa ducem faptele pana la capat.Daca asa ceva s-ar intampla intr-o tara civilizata (si straini au fost invatati sa fie civilizati si diciplinati tot prin masuri coercitive),sunt sigur ca vinovatii ar fi acuma la puscarie si ar fi blamati de vecini si opinia publica,dar la noi................de ce nu se poate?
Aveti toate atuurile,aveti legea de partea dumneavoastra,aveti dovezile,de ce nu actionati?
Cu stima,
Adrian
Ca urmare a sesizarilor trimise de dumneavoastra catre GNM-CJ. Valcea,cu
privire la depozitele de deseuri de pe raza com. Robesti, va rugam sa va
deplasati la sediul nostru din str.Preda Buzescu, nr.3,Rm.Valcea,
jud.Valcea pentru a purta o discutie in vederea solutionarii acestor
sesizari.
Cu stima,
Comisar sef,
Ion Molea

si uite asa se mai duse un episod din telenovela "lupta cu morile de vant de unul singur"

astia chiar ma cred dobitoc??
iauzi la ei,vor sa discute cu mine?te pomenesti ca vor sa ma "unga" serif la GM,pazea fratilor