Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
fff
- senior

Dane,
Vrei tu sa ma aduci pe o anume pista dar n-ai sa reusesti orice ai face
In concluzie (a mea

), cand mananca, ataca nalucile pentru ca le confunda cu pestii prada iar cand nu mananca ataca nalucile din varii motive pe care nu le mai repet (glumind putin, e ca un om orbit de furie ce vede negru in fata ochilor; ia un par si loveste tot ce-i iese in cale - alti oameni, animale, obiecte, etc - fara discriminare. Ce inseamna asta? Nebunul respectiv stie sau nu ce loveste? Eu zic ca uneori stie, alteori nu, numai ca nu-i pasa

)
Gata, ma las pagubas, nu de alta dar ai dreptate cand spui ca "discutand la modul asta nu o sa ajungem niciodata la nici o concluzie" ...
LA MULTI ANI!
-
todi
- veteran

-
Acordam mai multa atentie salaului si comportamentului lui decat prietenelor si nevestelor, ceea mi se pare normal. Asta e concluzia care se poate trage de'aici.
Discutie: "Maine ma duc la pescuit..", "Unde te duci, e ziua mea! (sau a noastra, mai rau

)", "La pescuit!". Urmeaza crize, mie imi vine sa rad, ea plange, o simt cum ma injura in gand - quoting - dupa care dimineata urmatoare zambesc fericit cu ochii in turbine.
De ce da salaul in plastice? Who cares?
Numai bine si La Multi Ani!
-
razvan m.
- veteran

-
Dane, iti propun un experiment pentru atunci cand ii vei sparge la plastice.
Cand vezi ca merge de rupe la un anumit tip de naluca, sa zicem un shad de 8 cm, alb (cum scria in Aventuri la Pescuit), incearca cu aceasi naluca dar de culori diferite. Bineinteles in conditiile in care adancimea apei, turbiditatea, luminozitatea ii permite salaului sa distinga culorile. Daca merge la fel de bine ai putea presupune ca nu confunda shadul tau cu vreun peste prada...
Apoi incearca sa maresti dimensiunea shadului, la 10, 12 respectiv 15 cm. Daca ataca din agresivitate si nu pentru a se hrani, ar trebui sa atace cu aceeasi frecventa naluca, indiferent de dimensiune.
Cred ca la un moment dat, salaul prefera un anumit tip de naluca, de o anumita culoare si cu o anumita vibratie pentru ca aceea este cea mai apropiata de hrana sa preponderenta. Este stiut faptul ca salaul nu se hraneste tot timpul cu aceleasi vietati. Este un oportunist ca orice alt rapitor.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
danr
- Site Admin

ceea ce mi-ai propus am incercat de multe ori
salaul distinge f. bine culorile chiar si pe apa de 10 m adancime, noaptea
faptul ca era uneori f. selectiv, si prefera doar un anumit pattern, mi-a demonstrat ca percepe excelent caracteristicile nalucii si de aceea nu cred ca face confuzii
faptul ca ataca din agresivitate nu inseamna ca ataca orice
exista o combinatie de stimului care ii declanseaza agresivitatea: marimea, forma, culoarea, vibratia, evolutia
deci nu sunt de acord ca daca ataca din agresivitate inseamna ca ar trebui sa atace si naluci mai mari, este adevarat insa ca atunci cand este foarte agresiv ataca si naluci foarte mari sau colorate turbat
nu cred ca salaul ataca nalucile care au caracteristicile cele mai apropiate cu hrana sa preponderenta, pt ca s-a intamplat de multe ori sa traga la plastice turbate si sa refuze hrana lui preponderenta, vie
-
eugen
- veteran

inainte de toate, la multi ani si bine ca v-am regasit!
am votat si eu varianta b. acum un an as fi sustinut contrariul, dar mi-am schimbat radical opinia in decursul anului trecut. intre timp, am avut oarece experiente noi, printre care o partida cand se prindea bine de tot la viu iar eu n-am avut un tac si nici n-am gasit alta explicatie pentru " de ce nu, ca e acolo clar?!!!". e clar ca vedea ca ce-i dadeam eu nu era pestisor viu. tot asa, am vazut si cum facea diferenta intre nuante apropiate de culoare in acelasi loc, la exact aceeasi marime si evolutie de artificiala, noaptea, bezna, ceata si nici un pic de lumina. deci nu prea mai am cum sa cred ca-l pot minti in halul ala. deci acum cred ca trage numai cand vrea, numai la ce vrea si doar daca vrea el.
-
razvan m.
- veteran

-
danr :
exista o combinatie de stimului care ii declanseaza agresivitatea: marimea, forma, culoarea, vibratia, evolutia
Cam selectiva "agresivitatea' asta. Petru mine e clar ca e vorba de altceva....

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
danr
- Site Admin

intr-adevar, salaul este foarte selectiv
-
todi
- veteran

-
50 - 50. Suntem cam confuzi si parerile sunt impartite in mod egal
Numai bine!
-
Adi_
- veteran

hopa!!! cred ca se intampla ca la prezidentiale

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski