salaul - peste de unica folosinta?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu stiam ca salaul are vezica cu aer (precum ciprinidele) asa incit am cautat simbata la un salau si la un biban. Concluzia (mea) - nu are. Gasim o membrana care izoleaza o parte din cavitatea abdominala, aerul fiind retinut in cavitatea dintre aceasta membrana si sira spinarii.
Referitor la iesirea stomacului in gura am observat fenomenul mai mult la somotei, dar l-am pus pe seama inghitirii profunde a momelii si pe recuperarea fortata. Recunosc ca n-am scos salau de la adincimi mai mari de 3 metri si asta doar arareori, eu de regula ii caut sub maluri la adincimi intre 0,2 si 1 metru.
Referitor la iesirea stomacului in gura am observat fenomenul mai mult la somotei, dar l-am pus pe seama inghitirii profunde a momelii si pe recuperarea fortata. Recunosc ca n-am scos salau de la adincimi mai mari de 3 metri si asta doar arareori, eu de regula ii caut sub maluri la adincimi intre 0,2 si 1 metru.
-
- utilizator constant
pescuind cu "tatal salailor" pe "big lake". eu pescuind cu mono de 18 iar e cu multi de 25lbs am observat ca ai mei, intapatzi mereu in partea stanga (problema neelucidata), fata de ai lui, intzepati mereu incerul gurii nu au aparut la suprafata cu burta in sus a doua zi.
o "esplicatie" ar fi ca eu, cu mono si frana slaba, ii scot mai incet, lasandu-i sa lupte pe fiecare palier, fara sai fortzez pe cand "tatal lor", cu textilul ca otzelul ii scoate cu lacrimi in ochi fara nici o lupta ii gaseste a doua zi cu burta in sus (probabil fac plaja), agatzati mereu de cerul gurii.
deci poate fi adevarata treaba cu scafandrii care fac "paliere" de decompresie
ps: dupa doua zile, cercetad salaii mortzi am obsv ca 90% erau intzepati in cerul gurii
o "esplicatie" ar fi ca eu, cu mono si frana slaba, ii scot mai incet, lasandu-i sa lupte pe fiecare palier, fara sai fortzez pe cand "tatal lor", cu textilul ca otzelul ii scoate cu lacrimi in ochi fara nici o lupta ii gaseste a doua zi cu burta in sus (probabil fac plaja), agatzati mereu de cerul gurii.
deci poate fi adevarata treaba cu scafandrii care fac "paliere" de decompresie
ps: dupa doua zile, cercetad salaii mortzi am obsv ca 90% erau intzepati in cerul gurii
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Azot Costica, nu ozon!
Excesul de azot dizolvat in singe provoaca ceea ce este cunoscut sub numele de "betia adincurilor". De aceea scafandri de mare adincime folosesc un amestec de oxigen si heliu, nu aer atmosferic.
Pt. Iliuta: Cine e "tata salailor"? Paco?

Pt. Iliuta: Cine e "tata salailor"? Paco?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
- costica_fishing
- veteran
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
-
- utilizator constant
- Wavedancer
- veteran
E adevarat, stie multe despre pescuitul salaului si nu numai!
Pt Iliuta:
M-am gindit la "problema" ta cu intepatul exclusiv in falca stinga. Cred ca e o problema de "echilibru". Jigul a fost montat un pic excentric fata de axul soft-bait-ului si la contactul cu gura salaului se "culca" pe partea stinga (privindu-l dinspre cap). Cirligul era orientat spre falca stinga a pestelui si normal, intepa in stinga. Din cite stiu eu, Paco "deschide" putin curbura cirligului (ca sa-i usureze decrosarea in cazul in care agata), virful este indreptat in sus, de aici salaii lui intepati in cerul gurii. Alta explicatie logica nu gasesc.

Pt Iliuta:
M-am gindit la "problema" ta cu intepatul exclusiv in falca stinga. Cred ca e o problema de "echilibru". Jigul a fost montat un pic excentric fata de axul soft-bait-ului si la contactul cu gura salaului se "culca" pe partea stinga (privindu-l dinspre cap). Cirligul era orientat spre falca stinga a pestelui si normal, intepa in stinga. Din cite stiu eu, Paco "deschide" putin curbura cirligului (ca sa-i usureze decrosarea in cazul in care agata), virful este indreptat in sus, de aici salaii lui intepati in cerul gurii. Alta explicatie logica nu gasesc.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!